Osvitanova.com.ua

Як не наступити на чужі граблі під час навчання на онлайн-курсах англійської. Розбираємо найпоширеніші помилки студентів.

Головні помилки студентів онлайн-курсів англійської

Буває, студенти навіть найкращих курсів критикують систему, викладачів і методики через те, що так і не змогли вивчити мову. Але проблема не завжди в курсах. Іноді, самі студенти приходять з хибними уявленнями про вивчення англійської мови. Розберімося, що важливо пам'ятати, обираючи онлайн курси англійської. Адже від вашого настрою залежить результат.

1. Вибір онлайн-курсів англійської без мети

Вивчення англійської мови без мети – гроші та час на вітер. Навіть якщо ви вчите мову «для себе», не забувайте уточнити значення. Наприклад, ви хочете подорожувати, дивитися фільми в оригіналі, читати книжки або навіть прокачувати пам'ять. Конкретизуйте свій запит до вибору онлайн-курсів. Уявіть, чого ви досягнете і для чого вам ці знання, як зміниться ваше життя, досягнувши результату. Якого саме ви хочете досягти результату: розуміти загальні фрази чи вільно спілкуватися з іноземцями на різні теми?

Коли на курсах буде складно, сил і часу не вистачатиме, мотивація досягти мети має бути сильнішою за лінь. 

Ставте мету конкретну і досяжну, обмежуйте її в часі та тільки тоді починайте підбір курсів, викладача, методик та інших аспектів вивчення англійської онлайн.

2. Пасивне вивчення англійської

Онлайн-курси англійської бувають різними, але помилка багатьох студентів, пасивне слухання викладача та одногрупників. Таке навчання нічого не дасть. Адже можна знайти навіть безкоштовні уроки на YouTube, але без достатньої практики почати говорити правильно англійською мовою не вийде. Для цього й існують онлайн-школи. Так ви можете, не виходячи з дому, тренувати всю вивчену теорію, позбуватися мовного бар'єра, запитувати незрозумілі моменти та легше запам'ятовувати граматику і лексику, використовуючи в живому спілкуванні. 

Крім стандартних онлайн-занять, важливо займатися самостійно. Підберіть цікавий контент для додаткової практики: пісні, фільми, серіали, книжки, блоги та все, що вам подобається в житті. Розбавляйте уроки професійною лексикою або темами хобі. Знання іноземної мови дає великі можливості для всебічного розвитку, використовуйте їх на 100%.

3. Спроби вчити мову однобічно

Ще одна помилка студентів – спроба вивчити всю граматику за раз або велику кількість слів на одну тему. Але мова – це комплексна система. Ви не зможете використовувати граматику для вільного спілкування, не маючи достатнього лексичного запасу. Та й без практики запам'ятовувати правила немає сенсу, адже застосувати їх у реальних життєвих ситуаціях швидко і на автоматі не вийде, навіть знаючи необхідні слова. 

Розвивайте всі навички в комплексі – говоріння, читання, письмо і слухання мають розвиватися паралельно. Практикуйте більше, до кожного вивченого матеріалу намагайтеся придумати кілька прикладів, записати та проговорити їх.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: