Osvitanova.com.ua

Існує безліч стандартних відмовок, щоб не вчити англійську, але будь-яку з них можна швидко спростувати. Наприклад, якщо ви вважаєте, що на навчання потрібно витрачати багато грошей і часу, а у вас їх немає, — це не проблема. Адже в інтернеті є багато безплатного контенту, зокрема, YouTube-канали з короткими навчальними відео на будь-який смак. HappyMonday підготував добірку найкращих каналів для вивчення англійської. Обирайте зручний для себе формат, і let’s learn English. 

Українськомовні канали


Англійська по-простому!

Автор каналу втомився від стереотипних традиційних підходів до вивчення мови, тож вирішив створювати простий і доступний контент, що допоможе легко заговорити англійською. Його відео й справді дуже цікаві, а інформація засвоюється легше, ніж під час звичайних уроків. 


Green Forest | Learning English 

Це канал однойменної української школи вивчення англійської мови. Тут є відео, з якими ви зможете досліджувати живу мову на прикладі фільмів та пісень, розібратись зі складними граматичними правилами, а також прокачати словниковий запас та вимову. Навчальні матеріали поділені на добірки для студентів з різним рівнем володіння мовою. 

 

UA English Мнемотехніки

Автор каналу пропонує доволі нестандартний підхід до опанування англійської мови — навчання за допомогою мнемотехнік. Це спеціальні техніки запам’ятовування, які перетворюють абстрактну інформацію на живі емоційно наповнені образи, що засвоюються набагато легше і залишаються в пам’яті надовше. На каналі є відео про граматику та вимову, добірки корисних англійських фраз, пояснення складних зворотів і конструкцій, а також розбір найтиповіших помилок при вивченні мови. 


Англійська з Olga Bond

Авторка каналу стверджує, що вивчення англійської — це найкраща інвестиція сил, часу та коштів. І вона готова допомогти в цьому. Почати варто з перегляду відео, в якому Ольга розповідає покроковий план дій з вивчення мови, щоб з нуля дійти до вільного володіння. Далі можна переглядати уроки з опанування лексики та граматики,  вивчати фрази, що знадобляться в побуті та на роботі, практикувати розмовні навички. Також на каналі окремо зібрані відео з лайфхаками, які допоможуть пришвидшити та полегшити вивчення англійської. 

 

Englishdom — онлайн-школа англійської

На каналі є тематичні підбірки англійських слів і фраз, а також різні цікаві рубрики, зокрема «Англійська на слух», де розбирають розмовні фрази на прикладі уривків з популярних фільмів, серіалів та мультиків, і «Граматика англійської мови», де доступно пояснюють граматичні правила.

Англомовні канали


BBC Learning English

Це канал з величезною кількістю навчальних матеріалів для людей з різним рівнем володіння мовою. Є уроки з опанування граматики, збільшення словникового запасу та тренування вимови. Також є багато відео з добірками новин від BBC, за допомогою яких можна розвивати навичку активного слухання. 


English Easy Practice

Якщо ви прагнете засвоїти розмовні фрази, розуміти, що вам кажуть, та вміти відповісти самому — завітайте на цей канал. Тут представлено купа відео на різну тематику, завдяки яким ви можете покращити власні навички аудіювання та говоріння англійською. 


Interactive English 

Цей канал підійде для тих, хто вже засвоїв базу та хоче поглибити свої знання англійської, щоб наблизитись до рівня нейтів-спікерів. Автори каналу розповідають про сучасні ідіоми, сленг, діляться лексикою рівня С2, розбирають поширені помилки та слова, які іноземці часто використовують неправильно, а також навчають вимовляти фрази так, щоб вашу вимову не можна було відрізнити від вимови носіїв.

 

Speak English With Tiffani

В описі каналу сказано, що він створений для тих, хто вчить англійську роками, але й досі не може вільно розмовляти. Вчителька Тіффані обіцяє, що з її допомогою ви нарешті заговорите англійською. Відео на каналі поділені на категорії: «Як відповідати на запитання англійською», «10 способів сказати це англійською», «Як виразити емоції англійською», «Як утворювати довгі речення» тощо. Для менш просунутих мовців підійде добірка відео під назвою «Вчимо англійську лексику візуально», де нові слова супроводжуються картинками. 

 

Learn English With TV Series

Ніхто не любить вчитися за нудними підручниками та застарілими відео з награними діалогами. Найефективніший варіант — навчатись на основі того контенту, який вже і так любиш. Наприклад, на улюблених серіалах, мультиках та фільмах. Саме таке навчання пропонує канал Learn English With TV Series. Найбільше відео тут з культовими «Друзями», але є і розбір мовних явищ на прикладі уривків з «Ігор престолів», «Теорії великого вибуху» та «Гаррі Поттера». Також на цьому каналі вашими вчителями стануть Леонардо Ді Капріо, Вілл Сміт та Бред Пітт, хіба це не мрія?

 

Learn English | Let’s Talk – Free English Lessons

Автори каналу фокусуються майже на всіх аспектах вивчення англійської мови: граматиці, збільшенні словникового запасу, удосконаленні вимови, роботі з акцентом, підготовці до іспиту IELTS. Над створенням контенту працює 7 викладачів англійської мови, тож можна обрати того, чия подача вам подобається найбільше, і дивитись відео з його участю.


Games4esl

Цей канал для тих, хто хоче в інтерактивній формі перевірити свої знання з англійської. Тут ви знайдете різні квізи, вправи, ігри та тести на знання англійської граматики й лексики. Головне — не махлювати, а давати відповідь до того, як вона з’явиться на екрані. 

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: