Osvitanova.com.ua

ГО «Смарт освіта»  ініціювала проєкт «Вчися вухами». Це можливість безоплатно вивчати українську мову, літературу та історію України завдяки аудіоурокам для учнів 8-11 класів. У межах проєкту «Вчися вухами» команда організації наразі передбачила 120 аудіоуроків за темами другого навчального семестру. Перші 9 із них уже можна прослухати на спеціальній сторінці.

Тривалість кожного уроку – всього 20 хвилин. Аудіоуроки стануть в пригоді для тих, хто:

аудіали та хочуть наздогнати навчальну програму; перебувають за кордоном та прагнуть зберігати зв’язок з українською системою освіти; мають гарно розвинений слух, але погано бачать; хочуть повторити матеріал уроку, який пройшли в школі.

Також вчителі можуть давати аудіоуроки на домашнє завдання для кращого  засвоєння тем.

Слідкувати за виходом нових аудіоуроків та новинами проєкту можна також в Телеграм-каналі: https://t.me/VCHYSIA_VUKHAMY.

Для створення проєкту «Смарт освіта» залучила команду з трьох методистів, аби розробити методологію аудіоуроків. Для цього також консультувалися з дитячою та сімейною психологинею Світланою Ройз.

До уроків вчителі також готують невеликі завдання: тести, запитання, пропонують писати есе на певні теми. Учні мають змогу на сторінці з аудіоуроками залишати виконані завдання, вказувати свою електронну пошту та прикріплювати текстовий файл. Після цього досвідчені педагоги у навчанні письма надаватимуть дітям зворотний зв’язок. Ці рекомендації не будуть оцінювальними, а спрямованими на покращення володіння письмом у школярів.

Аудіоуроки будуть доступні також на подкастинг-платформах: Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify. Їх можна буде завантажувати та прослуховувати навіть за відсутності інтернету.

Основна мета уроків – допомогти учням вчитися у зручному форматі. 

Це не «сухе начитування» основних тем зі шкільних предметів, а цікава осучаснена подача матеріалу. Так, вчителі пояснюють матеріал учням на прикладах діалогів із серіалу «Венздей», на аналогії з фільмом «Аватар: шлях води», на популярних серед підлітків текстах пісень. Уроки створюють таким чином, аби вони були зрозумілими та відповідали інтересам певного віку учнів.

Галина Титиш, очільниця ГО «Смарт освіта» розповідає: «Ми задумали цей проєкт під час блекаутів. Розуміли, що в дітей є проблеми зі зв’язком та світлом. Ми хотіли створити уроки, які вони могли б завантажити собі під час годин зі світлом, а потім прослуховувати. На щастя, світло та зв’язок зараз є. Та наші уроки будуть корисні дітям зі слабким зором, аудіалам, а також тим, хто прагне поглибити знання з теми чи повторити те, що могли призабути».

Проєкт «Вчися вухами» здійснює ГО «Смарт освіта» за підтримки Educo, із командою вчителів, методистів та з психологинею Світланою Ройз.

{{read_more|Читайте також| 5936, 5880}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: