Osvitanova.com.ua

В Україні у закладах середньої освіти можливе викладання предметів двома мовами — українською та англійською. Освітній процес двома мовами поширюватиметься лише на профільні предмети у старшій школі. Про це повідомив генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України Олег Єресько в ефірі «Ранку вдома».

Як відомо, торік Міносвіти анонсувало програму «Освіта 4:0. Український світанок» щодо реформ у сфері освіти, зокрема запровадження білінгвальної (двомовної) системи навчання.

«У нас є заклади, де збираються діти, які мають здібності до вивчення іноземних мов. Там практикують раннє вивчення мов. Ми ж плануємо, що з часом у старшій школі профільний предмет обов'язково викладатимуть двома мовами — українською та англійською», — зауважив Єресько.

Щодо повного скасування іспитів у школі, то він вважає, що іспити мобілізують здобувачів освіти, тому поки у МОН немає планів щодо скасування іспитів у 4 чи 9 класах. Але через російську агресію проти України цьогоріч українські школярі не складатимуть державну підсумкову атестацію (ДПА).

На його думку, на рівень оцінювання школярів це не вплине.

«Результати будуть. Їх визначатимуть за результатами річного оцінювання. Нагадаю, що в Новій українській школі повністю змінили ставлення до оцінювання, яке виконує формувальне значення, демонструє, наскільки дитина зростає, показує, де треба підвищити свій рівень знань, рівень компетентностей», — зазначив посадовець Міносвіти.

Окрім того, на думку Єреська, оцінювання важливе лише для формування рейтингу на національному мультипредметному тесті (НМТ), щоб справедливо розподілити між вступниками місця державного замовлення.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: