Osvitanova.com.ua

Надія Гончар, методистка SchoolToGo, розповіла, як онлайн-школа з рятувального круга для школярів перетворилась на повноцінний заклад освіти для учнів 1-11 класів.

Я працюю в освіті вже понад 30 років. Маю досвід роботи в загальноосвітній школі, приватній школі та навчально-виховному об'єднанні. Зараз весь свій час віддаю проєкту SchoolToGo – онлайн-школі для українських дітей, яка виникла як реакція на повномасштабну війну в Україні.

Чи подобається мені робота в онлайн-школі? Однозначно – так. Час несе нові випробування. Війна змусила залишити свою країну і податися до Словаччини. Мені запропонували працювати в онлайн-школі, що надає навчання українським дітям, які виїхали до інших країн, знаходяться на тимчасово окупованій території або не можуть здобувати освіту у звичних умовах.

Така робота змусила мене досконало опанувати методи та прийоми онлайн-навчання, освоїти нові інтернет-ресурси та навчитись створювати контент й проводити уроки на освітній платформі Teemea (її створила та надала для безплатного користування нашим учням словацька IT-компанія.

В чому особливість роботи на платформі та в цілому у SchoolToGo? Досвідчена команда вчителів проводить онлайн-уроки відповідно до Державних стандартів, розробляє уроки та публікує їх на платформі. Контент уроків наповнений відеолекціями, презентаціями, інтерактивними завданнями, навчальними онлайн-іграми, тестами. Матеріал занять цікавий та інтерактивний, мотивує до вдумливого вивчення предметів, розвиває критичне мислення, інтегрований. Учні мають змогу опрацьовувати матеріал з вчителями як під час уроків, так і самостійно, в разі, коли не мають змогу приєднатись до уроку.

Діти прикріплюють виконані ними самостійні, класні, домашні  роботи, а вчитель їх перевіряє прямо на платформі та коментує результати. До платформи завантажені електронні підручники. Також на платформі є чат, в якому вчителі та учні можуть комунікувати, поставити питання та отримати консультацію. Цей ресурс має власну бібліотеку, в якій вчителі зберігають розроблені уроки. Дуже зручно, коли ти замінюєш інших вчителів. Можна в будь-який час скористатись вже готовими розробками. А ще ці уроки можна редагувати, враховуючи особливості класу чи власної методики викладання.

Важливим є, що вчителі SchoolToGo постійно вдосконалюють свою професійну майстерність. Щотижня проходять онлайн-семінари та воркшопи з обміну досвідом, в телеграм-каналах «Методична скринька», «Тренери НУШ» обмін інформацією триває 24/7. Своїм досвідом наші вчителі діляться не лише між собою, а й дають змогу безплатно користуватись платформою іншим школам України.

Ця колосальна робота адміністраторів онлайн-школи та вчителів вже принесла результати. Численні позитивні відгуки батьків та дітей, їхні подяки стимулюють нас розвиватись, вдосконалюватися. Та головне – онлайн-школа SchoolToGo дає рівний доступ до знань всім охочим дітям, не дивлячись на їхнє місцеперебування та ситуацію, в якій вони опинились.

P. S. SchoolToGo пропонує українським школам безплатний доступ до бібліотеки розроблених уроків. Ви можете користуватись матеріалами школи для проведення своїх уроків як повністю, так і видозмінювати відповідно до власних потреб й педагогічного стилю.

За детальною інформацією звертайтесь на e-mail: kids@schooltogo.online або за тел: +421 905 868 114 (Telegram або WhatsApp).

{{read_more|Читайте також| 5787, 5773}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: