Osvitanova.com.ua

Кіберпонеділок – це перший понеділок після Чорної П’ятниці, який також заведено зустрічати з гарячими знижками та приємними акціями. Тож, як і П’ятниця, він має бути книжковим! Ми разом з національною книжковою платформою Yakaboo пропонуємо цікаві і книжки, що захоплюють, з кіберзнижками до 60%. Запасайтесь чудовими книгодарунками для себе і друзів.

1. Вони перемогли. 11 історій про людей з ранами — видимими і невидимими, Анастасія Федченко

У книжці журналістки Анастасії Федченко ви прочитаєте 11 історій ветеранів. Всі вони мають рани видимі чи невидимі: хтось втратив ногу, а хтось — здатність спокійно спати. Але кожен з них вирішив жити далі та перемагати. Вони на протезах підкорюють Говерлу й біжать марафони, стрибають з парашутом та здобувають медалі на спортивних змаганнях, працюють, подорожують і народжують дітей. Ці історії змушують плакати, сміятися, холонути від жаху й дивуватися світлу, якому є місце навіть на війні. Вони — надихають.

2. Нічого правдивого й усе можливо. Сходження до сучасної Росії, Пітер Померанцев

Британський журналіст Пітер Померанцев — син дисидента-вигнанця, приїхав до Москви у 2001 році за яскравими професійними можливостями. І знайшов їх. Аж коли у 2006-му став продюсером документальних фільмів і реаліті-шоу на телеканалі ТНТ. Він знайомиться із фабрикою “мислення нової Росії”, в якому поряд існують нафтові капітали, декадентські вечірки та переповнені СІЗО, всемогутні спецслужби та безправ’я людей. Ця книжка змінила бачення Росії на Заході та отримала нагороду Королівського літературного товариства.

3. Мрія про Антарктиду, Маркіян Прохасько

Що ми знаємо про Антарктиду? Ми навіть не уявляємо, який це дивовижний і відмінний від нашого світ. Автор здійснив свою велику мрію і подався у захопливу подорож до української станції «Академік Вернадський» в Антарктиді. А тоді майстерно, барвисто, пронизливо переповів свої враження у книзі, наводячи багато цікавих та важливих фактів про історію дослідження материка. Ви дізнаєтеся, як відкрили Антарктиду 200 років тому і як дістатися туди зараз, як виглядає дивовижний ландшафт і як те, що відбувається там стосується нас з вами.

4. У розрідженому повітрі, Джон Кракавер

Джон Кракавер за завданням журналу Outside став учасником комерційної експедиції на Еверест (Джомолунгму) в травні 1996 року, яку організовувала новозеландська компанія «Консультанти з пригод». Це мала б бути розкішна пригода, але обернулася вона трагедією, у якій загинули п’ятеро людей, включно із двома досвідченими інструкторами. Адже у розрідженому повітрі мозок робить помилки, які стають фатальними. У книзі, яка стала бестселером у США, а згодом і в усьому світі, Джон Кракавер засуджує комерціалізацію сходжень на Еверест.

5. Вибрані твори, Ольга Кобилянська

Ольга Кобилянська — українська модерністська письменниця, рання учасниця жіночого руху на Буковині. У її творах — майстерно висвітлені проблеми тодішнього жіноцтва та кризове становище села. У видавництві Yakaboo Publishing виходить серія Yaka Школа. У ній — електронні книжки українських класиків з усіма їхніми творами, що входять до шкільної програми. Ольга Кобилянська, Михайло Коцюбинський, Пантелеймон Куліш, Василь Стефаник, Григорій Квітка-Основ’яненко, Іван Карпенко-Карий — у сучасному форматі, який підходить для читання у гаджеті вдома, на перерві або у транспорті в будь-якому куточку планети.

6. Світло далекої зірки, Аманда Лі Коу

Чудова драматична біографічна проза про долі трьох зірок кінематографа, які якось випадково зустрілися на артистичній вечірці у міжвоєнному Берліні. Марлен Дітріх, Анна-Мей Вонг та Лені Ріфеншталь — зірки, у світлі яких розкривається ціла епоха. Марлен покинула нацистську Німеччину і стала символом свободи. Анна-Мей, американка китайського походження, мусила у своїй кар’єрі постійно долати культурні стереотипи. Лені поховала свій талант, поставивши його на службу Адольфові Гітлеру.

Долі реальних людей переплітаються з історіями вигаданих, створюючи неперевершений ефект.

7. Віолета, Ісабель Альєнде

Ісабель Альєнде — майстерна оповідачка історій, від яких неможливо відірватися. У книжці вона розповідає про Віолету, яка прийшла у світ, уражений війною та інфлюенцою, в 1920-му році. Велика депресія, яка почалась, коли дівчинці було дев’ять, назавжди змінили людські життя не тільки навколо малої, а й у всьому світі. Тоді багатодітна родина змушена була покинути звичний просторий «дім з камеліями» і шукати прихистку в сільській глушині, в магічній красі дикої природи і забутих звичаїв. Магія, реалізм, гумор.

{{read_more|Читайте також| 3034, 2344}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: