Osvitanova.com.ua

У рамках національного американського дослідження когнітивного розвитку мозку підлітків вчені планували з'ясувати, який зв'язок існує між відеоіграми та пізнанням у дітей.

В експерименті взяли участь 2217 дітей у віці до 10 років, а результат показав, що у підлітків-геймерів пам'ять краща порівняно з тими однолітками, які не грали. Інформація була опублікована 24 жовтня в JAMANetwork.

Дані свідчать, що ігри можуть бути пов'язані з поліпшенням когнітивних здібностей, включаючи як робочу пам'ять, так і реакції. Фахівці запевняють, що думки щодо зв'язку відеоігор із когнітивними навичками розділилися, оскільки більшість досліджень пов'язують відеоігри з посиленням агресії у дітей.

Але на відміну від негативних асоціацій, на думку експертів, завдяки іграм можуть розвиватися корисні навички з приводу сприйняття та уваги (відстеження кількох об'єктів, швидке перемикання уваги та периферійний зір), що своєю чергою може вплинути на покращення реакції, креативності, розв'язання проблем та логіки.

Під час експерименту учасники спочатку самостійно заповнили анкету про час, проведений за екраном, і вказуючи час, який вони витрачають на відеоігри, а потім виконували відповідні завдання, проходили тести, перевіряли здоров'я та інше.

{{read_more|Читайте також| 3643, 4680}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: