Osvitanova.com.ua

Цього року значно спростили умови закінчення випускних класів в українських школах та вступ до українських вишів. Але мотиваційний лист є необхідним для тих, хто буде вступати на бюджетні місця на 1 курс і на деякі контрактні кон’юнктурні спеціальності.

Заступник голови комітету ВРУ з питань освіти та науки Сергій Колебошин повідомив, що у 2022 році вперше при вступі в український ВНЗ буде приділена велика увага аргументації абітурієнта.

Про це він сказав в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону.

«В цьому році також вперше буде велика увага приділена мотиваційному листу, в якому абітурієнт викладає свої аргументи, чому він обрав той чи інший ВНЗ. За аргументування в листі абітурієнти отримуватимуть додаткові бали.  Але найбільш значущий внесок будуть мати саме результати Національного мультипредметного тесту з трьох предметів», – зазначив Колебошин.

Заступник голови комітету ВРУ з питань освіти та науки зазначив, що цього року значно спростили умови закінчення випускних класів в українських школах та вступ до українських вишів.

«Для 4 і 9 класів скасована Державна підсумкова атестація. Учні одинадцятих класів здаватимуть ЗНО у формі у формі Національного мультипредметного тесту. Він є необхідним для тих, хто буде вступати на бюджетні місця на 1 курс українських ВНЗ і на деякі контрактні спеціальності, так звані, кон’юнктурні, наприклад, медичні», – зауважив Колебошин.

Він додав, що для тих, хто вступає у творчі ВНЗ, НМТ не є обов’язковим, як для тих, хто готується вступати на військові спеціальності. «Там буде своя процедура зарахування», – додав Колебошин.

Заступник голови комітету ВРУ з питань освіти та науки акцентував, що є великі сподівання, що 1 вересня в Україні розпочнеться очний навчальний процес і це відбудеться за умови забезпечення безпеки для всіх учасників освітнього процесу.

{{read_more|Читайте також| 5397, 5466}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: