Osvitanova.com.ua

ВВС News Україна оприлюднила Короткі списки літературної премії Книга року ВВС-2021, Книга року ВВС – Есеїстика-2021 та Дитяча Книга року ВВС-2021, яка проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Журі обирало фіналістів серед 39 видань, які увійшли до довгих списків Книги року ВВС-2021.

Короткий список у номінації Книга року BBC - 2021

Юрій Андрухович. Раdіо ніч. - Чернівці: Меридіан Черновіц, 2021 Євгенія Кузнєцова. Спитайте Мієчку. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2021 Ілля Макаренко. Магнум. - Чернівці: Книги - XXI, 2021 Сергій Осока. Три лини для Марії. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2020 Артем Чех. Хто ти такий? - Чернівці: Меридіан Черновіц, 2021

Короткий список у номінації Дитяча Книга року ВВС-2021

Володимир Аренєв. Заклятий меч, або голос крові. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020 Юрій Гайдай, Тетяна Гайдай. Швидконіжка і дуже велосипедна пригода. - Київ: Yakaboo Publishing, 2021 Таня Поставна. Листи з пошти на маяку. - Київ: #книголав, 2021 Катерина Штанко. Вогняна казка. - Київ: Наш формат, 2021 Петро Яценко. Союз Радянських Речей. - Київ: Портал, 2020

Короткий список у номінації Книга року BBC-Есеїстика-2021

Станіслав Асеєв. Світлий шлях: історія одного концтабору. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2021 Володимир Діброва. Свіжим оком: Шевченко для сучасного читача. - Київ: Білка, 2021 Ольга Карі. Компот із патисонів. - Київ: Комора, 2020 Андрій Содомора. Про що писати… - Львів: Апріорі, 2021 Олексій Сокирко. Кулінарна мандрівка в Гетьманщину. - Київ: Темпора, 2021

Фіналісти конкурсу «Читач року-2021»

До фіналу конкурсу читацьких рецензій потрапили:

Сабріна Вайзер на роман Артема Поспєлова «Тадуш» Валерія Гончаренко на книжку Станіслава Асеєва «Світлий шлях: історія одного концтабору» Людмила Даниленко на збірку оповідань Сергія Осоки «Три лини для Марії» Роксолана Жаркова на роман Євгенії Кузнєцової «Спитайте Мієчку» Олена Литвин з рецензією на книжку Станіслава Асеєва «Світлий шлях: історія одного концтабору»

Фінал Книги року ВВС-2021

Переможців оголосять на урочистій церемонії, яка відбудеться 17 грудня 2021 року о 17.00 в Мистецькому Арсеналі. Вхід за наявності сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту не пізніше 72 годин до події.

Потрібна попередня реєстрація. Надсилайте заявки за адресою Maksym.Iermakov@bbc.co.uk з темою листа «Фінал Книги року ВВС» та з короткою інформацією про себе. Кількість місць буде обмеженою. Подія також транслюватиметься онлайн на сторінках BBC News Україна у соцмережах.

Переможець у кожній номінації отримає грошову премію у розмірі £1 000 у гривневому еквіваленті. Видавці книг-переможців у трьох номінаціях отримають право використовувати логотип премії Книга року ВВС на наступних виданнях. 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: