Osvitanova.com.ua

В Україні стартувала і триватиме до 19 березня реєстрація для участі в Зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Освіторія розпитала в минулорічних випускників, які отримали найвищі бали під час ЗНО-2017, як успішно підготуватися до тестування, вибрати комфортні метод і стиль підготовки.

Олександр Шевчук: «Шукайте задачі в реальному житті»

Досьє. Навчається в Інституті високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Закінчив спецшколу «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» (Володимир-Волинський, Волинська область). Склав у 2017-му хімію — на 200 балів, біологію — на 196, українську мову та літературу і математику — на 195.

Визначитися, яку спеціальність хочеш здобувати, найкраще вже на початку старшої школи, а не в останньому класі. Неможливо охопити все, тож реальних успіхів можна досягти, якщо планомірно вивчати саме ті предмети, які доведеться складати на ЗНО.

На це можна витратити всі ресурси, а з решти шкільних дисциплін так не викладатися. Завдяки цьому з’являється вільний час, без якого теж неможливо готуватися.

Із хімії поглиблено готувався чотири роки, з української мови — два.

Загалом треба стати марафонцем, а не спринтером: ті, хто зубрять, не дбаючи про відпочинок, швидко вигоряють.

Хай буде менше годин на підготовку щодня, але вона триватиме довше.

Ті, хто не налаштований на далеку мету, може швидко зійти з дистанції — досягти певних успіхів і перестати глибоко цікавитися предметом.

За мету краще обирати не вступ до вишу, а отримання професії. Якщо ти думаєш про те, як працюватимеш, то краще розумієш, навіщо ті чи ті знання.

Якщо прагнеш стати професіоналом, ЗНО буде просто проміжним етапом і не викликатиме такого хвилювання.

Обсягу знань зі шкільного підручника замало. Але річ не в тім, щоб вивчити якісь «диво-шпори» чи опанувати «секретні» підручники, а в тім, щоб доводилося в житті вирішувати задачі, застосовуючи знання. Тож варто використовувати будь-який шанс долучитися до наукової роботи.

Продовження статті читайте на сайті  https://osvitoria.media/experience/yak-uspishno-pidgotuvatysya-ta-sklasty-zno-porady-vid-200-balnykiv/

Автор тексту: Аліна Мірошникова

Поширити у соц. мережах: