Osvitanova.com.ua

За рік наш сайт читали майже 300 тисяч людей. Враховуючи, що почали ми писати лише рік тому, непоганий результат, правда?

Найбільше ми писали про альтернативні методи навчання та збирали реальні кейси, які впроваджуються в Україні та світі. Ми зустрічалися та спілкувалися з тими прогресивними педагогами та власниками шкіл, засновниками проектів нового формату, які йдуть інноваційним шляхом та експериментують з форматами навчання.

Багато уваги ми приділяли порадам психологів, які мають допомогти краще зрозуміти дітей та розробити власні підходи до них, які допоможуть їх у майбутньому, якого ніхто не може передбачити.

Ви читали усі ці тексти. Проте є топ-15, які зібрали найбільшу кількість переглядів. Нижче публікуємо ці тексти-лідери.

Будемо вдячні за рекомендації щодо тем, які вас цікавлять, у коментарях до статті, або на сторінці «Освіта Нова» у Facebook, або у приватних повідомленнях.

Якщо Ви – експерт у галузі освіти або психології для дітей, і хочете долучитися до нашого проекту, публікувати власні думки, будь-ласка, напишіть нам! Ми відкриті до співпраці.

Цікава наука – українською! 10 найкращих фільмів для дітей, що пояснюють складні питання просто

Прочитали 263 777 разів

Віталій Шевчук, вчитель фізики та астрономії в одній із рівеньських шкіл, разом зі своїми учнями заснував youtube-канал «Цікава наука українською».

Вчитель говорить, що без якісного наочного матеріалу у викладанні наукових дисциплін не обійтись, однак ще рік тому науково-популярних фільмів українською мовою в мережі годі було й шукати. І він разом з командою виправляє ситуацію.

Український проект стартував з перекладу та озвучення роликів відомих і популярних у світі каналів: MinuteEarth, AsapScience, MinutePhysics, Stated Clearly, TED, TED-Ed, Veritassium та інших.

Читати статтю

Як розвивається мозок дитини: що важливо знати про етапи розвитку дитини

Прочитали 90 625 разів

Протягом декількох років вчені робили МРТ групі дітей та встановили зв’язок між етапами їхнього розвитку та змінами в корі головного мозку.

«Тепер науково доведено: не варто чекати від чотирьохрічної дитини аналітичних здібностей, адже вона фізично не готова аналізувати та прогнозувати».

Читати статтю

Атестація педагогічних працівників 2018. Дати, подробиці, особливості

Прочитали 49 876 разів

Деталі про атестацію. Сухо та лаконічно про етапи атестації та дедлайни. Ми вважаємо, що кількість переглядів цього тексту свідчить про аудиторію «Освіта Нова»

Читати статтю

"63% наших детей будут работать в профессиях, которых сейчас не существует"

Прочитали 41 817 разів

Інтерв’ю з Іветтою Делікатною, спів-засновником та директором SingularityU Kyiv Chapter, про майбутнє освіти – як зміниться світ, які професії зникнуть та з’являться, в яких галузях найближчим часом очікується прорив, та чого чекати від укрїнської школи батькам, як їм підходити до освіти дітей.

Но то, что вижу из критики: весь мир ищет ответы на то, каким будет будущее образование, и не находит. Каждая страна щупает свои форматы»

Читати статтю

Чому дитина не хоче навчатися

Прочитали 20 005 разів

Психолог Светлана Ройз пояснила усі причини відсутності мотивації для навчання у дітей. Текст, який варто подарувати усім вчителям та батькам.

«Когда родители говорят, искренне, из любви и заботы — я волнуюсь о том, кем он будет — я говорю «Дети не будут — они уже Есть». К сожалению, они часто чувствуют себя принятыми и любимыми, и значимыми, когда демонстрируют успешность. Они так перегружены нашими ожиданиями, что часто уже не знают, чего сами хотят».

Читати статтю

Альтернативні школи України

Прочитали 15 275 разів

Команда «Освіти Нова» зробила першу спробу зібрати усі альтернативні школи в єдиному каталозі, який є у нас на сайті. А ця стаття – таблиця з переліком таких шкіл, в яких дитина не буде нудьгувати, які звільнять час для дитячих хобі, розкриють всі таланти та здібності і підготують до дорослого життя.

Ми збирали інформацію весною 2017 року з відкритих джерел. І вже найближчим часом оновимо дані. Адже зараз йде бум на відкриття альтернативних шкіл. Якщо ви хочете когось додати, будь ласка, повідомте нам в коментарях, або на пошту, або у повідомленні в FaceBook.

Читати статтю

Сувора оцінка експертів: Фінляндія розрушила свою систему освіти

Прочитали 14 000  разів

На фінську систему освіти орієнтується більшість експертів, які прагнуть впровадити нові формати навчання в усіх школах світу. Саме тому новини, які сталися восени 2017 року, так спантеличили усю сферу.

Восени 2017 парламентська комісія з освіти попросила дати свою оцінку стану середньої освіти та дошкільного виховання. Спеціалісти виявили серйозні та приховані проблеми, які існують у фінських школах. Найбільші проблеми об’єднали у п’ять груп.

Читати статтю

20 професії майбутнього 2030 за версією EdCamp 2017

Прочитали 18 202 разів

Учитель, герокінезіолог, спеціаліст із сонячних технологій, персональний веб-менеджер та ще 16 цікавих професій майбутнього.

Читати статтю

Альтернативна освіта: види та підходи

Прочитали 256 470 разів

Щоб не заплутатися у пітьмі освітніх міфів та можливостей, «Освіта Нова» підготувала матеріал про види альтернативної освіти, та дала відповіді на типові питання, які пов’язані із цією темою. Тут – плюси і мінуси у новітніх підходах до навчання, які бувають види альтернативної освіти та переваги й недоліки кожного з них. Стаття-лікбез, яка розкриває теоретичні питання.

Читати статтю

Традиционная школа учит молчать, обманывать и ненавидеть

Прочитали 10 349 разів

Коли потрапляєш у школу «Афіни», здається, що машину часу вже винайшли та ти опинився у майбутньому. Стаття-репортаж з цієї передової школи та інтерв’ю з її засновником – Олексієм Грековим.

«Почему родителям кажется, что кто-то может научить их ребёнка математике только потому, что учился этому пять лет в университете? Может, он плохо там учился, ненавидит эту математику и вообще пошёл преподавать от безысходности»

Читати статтю

30 нескучных вопросов, которые можно задать ребёнку вместо «Как прошёл день?»

Прочитали 8 236 разів

Американка Сара Гольдштейн розповіла, як її син без ентузіазму розповідав про шкільні справи. Щоб зацікавити дитину, Сара придумала незвичні питання, які можуть замінити банальне «Як пройшов твій день?»

«Я думаю, що проблема була не у відповіді, а у питанні. Він дуже відкритий та не надихає, тому що надзвичайно скучний», - написала Сара. Нові питання її син вподобав. Про те, хто із вчителів може пережити зомбі-апокаліпсис, він розповідав півгодини.

Читати статтю

«Докажи. Зачем мне это нужно?»

Прочитали 8 178 разів

Інтерв’ю «Освіта Нова» з Євгеном Мірошніченко, психологом, бізнес-тренером, керівником освітнього холдингу OpenEDU, автором багатьох проектів у сфері освіти та автором книг.

«Современные дети с клиповым мышлением – картинки меняются очень быстро, они многозадачники, могут выполнять сразу несколько дел. А слушать монотонный голос учителя, фокусироваться на нем – не для них. Они переключаются, потому что могут выполнять большее количество задач сразу»

Читати статтю

«Современный ребенок – это сверх человек»

Прочитали 7 720 разів

Інтерв’ю з Максом Бакшаєвим, дослідником дитинства, про те, чому зазубрювання не працює, що таке незалежні школи, які вони – діти нового покоління, та чому в 13 років необхідно йти зі школи та створювати власну справу.

Читати статтю

Як учителю стати тьютором і чому це важливо?

Прочитали 7 031 разів

Євген Мірошніченко, психолог, бізнес-тренер, розробник освітніх проектів для дітей та автор книг про виховання дітей, допоміг вчителям, психологам і батькам розібратися у понятті “тьютор” та його функціях у житті та освіті дітей. “Освіта Нова” записала найцікавіше.

Читати статтю

10 сайтов для школьников, которые объяснят уроки лучше любого учителя

Прочитали 9 264 разів

Не знаєте, як мотивувати дитину до навчання? Найкращий спосіб – зробити навчання цікавим. Візуалізація навчального процесу творить чудеса. Prometheus обрав 10 найбільш цікавих візуалізацій, які можна використовувати на уроках історії, географії, математики та хімії, та від яких складно відірватися навіть дорослим.

Читати статтю

Поширити у соц. мережах: