Osvitanova.com.ua

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» шукає вчителів, які у своїх регіонах стануть амбасадорами освітнього проєкту «Червона точка пам’яті».

«Червона точка пам’яті» – це серія проєктів, присвячена вивченню історії Другої світової війни та Голокосту. Її мета – допомогти школярам зрозуміти історію цих трагічних подій і надати їм можливість спробувати себе в ролі дослідників.

Ініціативу підтримує Міністерство освіти і науки України.

У її межах школярі під егідою вчителів будуть записувати спогади очевидців подій, оцифровувати музейні експонати й артефакти з домашніх архівів, шукатимуть інформацію про місцеві пам’ятники жертвам Голокосту. Учні зможуть додавати знахідки на онлайн-платформу «Червона точка пам’яті».

Ви наш учитель-амбасадор, якщо:

маєте досвід роботи в школі та профільну освіту; обізнані в темі Голокосту та Другої світової війни, можете докладно й доступно пояснити її учням; маєте широке коло знайомств з іншими педагогами та готові його розширювати; зацікавлені в роботі з новими технологіями й методиками; проактивні та прагнете вдосконалювати історичну освіту.

Із багатьох регіонів до нас уже долучилися вчителі-амбасадори. Особливо нас цікавлять представники в таких областях: Луганська, Вінницька, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Черкаська, Херсонська, Миколаївська.

Виступаючи в ролі амбасадорів, ви будете:

запрошувати та навчати користуватися платформою колег-учителів; тестувати платформу; завантажувати на платформу історії; залучати учнів реєструватися на платформі та додавати свої історії.

Разом ми запровадимо інноваційний освітній IT-продукт у вашій школі та вибудуємо коло однодумців.

На початковому етапі для вчителів-амбасадорів передбачена фінансова мотивація. Також ваша школа отримає набір книг з історії, виданих за підтримки Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Перевага буде надана вчителям, які вже мають свої групи/спільноти в соціальних мережах або інший досвід у створенні об’єднувальних освітніх ініціатив.

Щоб стати вчителем-амбасадором, заповніть форму за посиланням  https://forms.gle/rASfbC8VTSmkvR9o9

Дедлайн: 7 вересня 2021 року.

Про результати відбору ми повідомимо після 10 вересня.

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» – це неурядова благодійна організація, покликана вшанувати пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру та сприяти гуманізації людства шляхом збереження й вивчення історії Голокосту.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: