Osvitanova.com.ua

Дистанційна освіта може бути високоефективним альтернативним методом навчання для багатьох  учнів. Отож, які переваги онлайн-занять?

1. Зручність та гнучкість

Програми онлайн-навчання не вимагають, щоб батьки відвозили своїх дітей в певне місце. Школярі можуть вчитися і  вдосконалювати свої навички будь-де і на зручних для них гаджетах. Це не означає, що у дітей, які  навчаються онлайн, менше робоче навантаження, ніж у дітей в офлайн-школах. Але в них більше вибору в тому, коли, як і де навчатися.

Батьки можуть повернутися до свого щільного графіка, усвідомлюючи, що їх дитина отримує необхідну індивідуальну підтримку в онлайн-школі. З іншого боку, діти також відчувають, що краще контролюють процес та несуть відповідальність за свою освіту. 

2. Доступ

До дистанційної освіти може отримати доступ дитина, яка не обов'язково живе у великому місті. І це велика перевага дистанційної освіти, тому що у такий спосіб діти навіть в невеличких селищах мають змогу долучитися до якісної освіти, потрібен лише гаджет і інтернет. 

3. Персоналізованість освіти 

Онлайн-освіта може включати широкий спектр стилів навчання і використовувати різні методи, орієнтовані на різних учнів. За допомогою моделі дистанційного навчання учні працюють у своєму власному темпі та іноді можуть налаштовувати навчання з використанням різних засобів масової інформації. Учні в традиційних класах зазвичай не отримують тої персональної уваги, яку отримують діти в онлайн-класі. Завдяки тому, що вони проводять більше часу зі своїми інструкторами, вони краще розвивають навички розв'язання проблем і спілкування.

Найсучасніші інструменти онлайн-навчання забезпечують постійну оцінку успішності учнів в режимі реального часу. Вони можуть адаптувати процес навчання та надавати зворотний зв'язок. Регулярне оцінювання має вирішальне значення для того, щоб учень залишався на правильному рівні, а не був перевантажений занадто складним матеріалом або нудними темами, які дитина вже знає.

4. Зменшення стресу і підвищення впевненості в собі

Багатьом учням у класі незручно виступати на публіці, так само як і ставити запитання, демонструючи, що не зрозуміли тему. Дистанційна освіта може зменшити цей стрес. В онлайн-середовищі ділитися думками з іншими може бути набагато простіше. Самостійне навчання в зручному для них місці знижує цей тип стресу і в кінцевому підсумку може принести суттєві результати.

Звіти показують, що програми онлайн-навчання допомагають дітям стати впевненіше в собі, що позитивно відбивається на успіхах у навчанні та інших сферах життя.


У кожної медалі є дві сторони. І тому у дистанційної освіти також є інша, менш приваблива сторона. Насамперед мова йде про відсутність соціальної взаємодії між учнями. І хоча онлайн-школи заохочують співпрацю за допомогою проєктних активностей та групових заходів, деякі учні страждають від певної ізоляції від однолітків, не перебуваючи з ними в одному і тому самому фізичному просторі. Виграють ті дистанційні школи, які запропонують соціальні заходи й систематичний вихід в офлайн для своїх вихованців.

Одним з недоліків дистанційної освіти вважається надмірна залежність від технологій, особливо коли навчання відбувається в онлайн-середовищі. Будь-яке несправне програмне забезпечення або обладнання може зупинити поточну роботу і перервати процес навчання. Неякісний інтернет також може стане негативно позначитись на ефективності занять. 

На час локдауну вся освіта перейшла в онлайн-середовище. І батьки, і вчителі, і діти спробували цей формат навчання. І якщо ви наразі обираєте для своєї дитини дистанційну школу, звертайтесь до Атмосферної школи й навчайтесь атмосферно в будь-якому куточку України й світу. 
 

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: