Osvitanova.com.ua

Книжкова блогерка 13-річна Аня Полегенько, відома в Інстаграмі як anyta_books, зібрала свій топ зимових книжок. Перша частина добірки підходить для дітей старше 10 років, а друга для дітей 8-10 років.

 

1. «Дари волхвів», О. Генрі (1905/2017)

Класика, яка чіпляє. Саме такими словами можна описати різдвяну чуттєву історію кохання Джима та Деллі. Книга вчить нас не забувати найбільші скарби, що ми маємо – любов.

2. «Третій сніг», Іван Андрусяк (2014)

Ця книжка – нова казка про лісову школу (навіть не одну) і її кмітливих, пустотливих і до всього цікавих учнів. А водночас це хвацько «закручений» дитячий детектив зі справжнім злочином (навіть не одним) і справжнім розслідуванням, яке веде неймовірно розумний і хижий учитель.

3. «Різдвяні Ельфи», Ганна Олійник (2020)

Чи задумувалися ви колись про різдвяних ельфів? Маленьких помічників Санти. Невеличких майстрів, які виробляють для кожної дитини світу власний, особливий та неповторний подарунок. Що, ні? Тоді швидше розгортайте книгу та поринайте у казковий світ Різдва!

4. «В очікуванні Різдва», Френсіс Годгсон Бернет (2019)

Це ще один збірник історій для затишних зимових вечорів. У цих історіях діти із місцем для Ісуса в серці роблять нереальне! Наприклад, через камін потрапляють в уявну реальність, або змінюють світ власними силами. А весь секрет в тому, що прочитавши цю книгу – ви також зможете так!

5. «Завдання для Бабайка або Різдвяна плутанина», Любов Загоровска (2021)

Різдвяна книжка з дотепними жартами і порадами, чому варто вивчати іноземні мови та як за допомогою дружби можна подолати будь які перешкоди.

6. «Диво на Різдво», Дара Корній, Анастасія Нікуліна, Анна Хома, Світлана Горбань та інші  (2018)

Коли настає час Різдва, завжди хочеться потішити себе милими історіями про дружбу, цінності та смаколики. І ця збірка оповідань саме така! Українські автори діляться з нами справжніми скарбами Різдва, і як тут не прочитати книгу?

7. «Казки під ялинку», Галина Малик, Iван Андрусяк, Юлія Смаль, Богдана Матіяш, Дзвінка Матіяш, Галина Вдовиченко, Олександра Орлова, Наталка Малетич, Аліна Штефан, Ірина Лазуткіна (2019)

Збірка казок, що так потрібні нам. Казки про різне: дружбу, втрату, любов, самотність, подорожі. Але є те, що їх об'єднує – Різдво. Надзвичайно класні оповідання серед яких читач обов'язково знайде улюблене.

8. «Різдвяне диво Джонатана Тумі», Сюзан Войцеховскі (2019)

Джонатан Тумі – найкращий різьбяр у всій долині. Після втрати сім'ї Тумі майже ні з ким не спілкується, завжди буркотить та ніколи не усміхається, лиш цілими днями різьбить фігурки з дерева. Одного раннього зимового дня вдова та її маленький син звертаються до нього з особливим проханням, яке повністю змінює життя Тумі. Зворушила історія про справжнє диво напередодні Різдва!

9. «Казки Різдва», Матіяш Богдана (2015)

Ця книжка – збірник історій на Різдво, від яких хочеться усміхаючись плакати. Вони тендітні, добрі та щирі, сповнені справжнім чистим дивом Різдва!

10. «Вінстон і різдвяний лист», Алекс Т. Сміт (2018/2020)

На Святвечір Вінстон знаходить лист до Санта-Клауса, який чомусь не потрапив до поштової скриньки. Герой вирушає в Надзвичайно Важливій Справі — він має знайти Санта-Клауса й передати йому лист до того, як настане Різдво. Мандруючи святковим містом, Вінстон зустрічає чудових нових друзів, переживає незвичайні пригоди й отримує особливу винагороду за свій добрий вчинок.

11. «Книга, в якій сховалася душа», Віталій Кириченко (2019)

Книжка про різдвяне диво, яка навчить пробачати, саме так можна описати цю невеличку історію, яка зачепляє кожного до душі. Книга сповнена моралями та принципами про які варто не забувати!

12. «Про Грінча, який украв Різдво!», Доктор Сьюз (1957/2018)

Похмурий буркотун Грінч ненавидить Різдво! Тому саме напередодні свята у нього з'являється план по його зіпсуванню! От тільки чи вдасться це йому?

13. «Одне різдвяне бажання», Кетрін Ранделл (2019)

Одного разу на Святвечір маленький Тео залишився сам з няньою, і от на першу зірку він загадав бажання мати друзів, але схоже Різдво вирішило подарувати хлопчику його бажання.

14. Заборонений Санта, або перше Різдво Славка», Ярослав Степаненко « (2019)

Уявіть собі, що влада заборонила святкування Різдва та усі новорічні свята. А ще забороняє дива! Але усі ці заборони тільки не для Славка! Чули вираз «цікавість попри все»? Це просто про Славка! Але до чого це приведе його і чи зможе він щось змінити?

15. «Різдвяні історії під подушку», Наталія Пашинська (2020)

Найкраще Різдво – це Різдво, яке святкуєш з друзями. А у лісових мешканців по іншому ніяк. Тому почавши читати цю книгу – ви поринете у чарівний світ лісових мешканців, їх дружби і турботи.

16. «Муха, дзвоник і Різдво», Віка Мізюк (2020)

Зимові свята стають аж зовсім не звичайними. Бабуся, що потрапила до лікарні, дивовижний срібний дзвоник з чарівною силою, загадкова Біла Пані. Чи зможе Марійка зі своєю командою друзів повернути місту різдвяну магію та повернути все назад?

17. «Таємна робота Санта-Клауса», Мікеле Д'іньяціо (2021)

Усі ми знаємо Санту Клауса за подарунками, Різдвом та радістю, яку він дарує. Але що як нашому чарівникові захочеться змінити свою роботу та почати працювати кимось іншим? Якщо цікаво дізнатися про пригоди Санти Клауса – то читайте книгу!

18. «Зимова історія», Джилл Барклем (2021)

Ця книга є продовженням історії «Осіння історія», тут вже знайомі нам герої селища Ожиновий Живопліт з нетерпінням чекають на перший сніг! А ще на грандіозний Сніжний бал! Скільки ж радості приносить зима мешканцям селища. Це настільки мило, що слів не вистачає!

19. «Сніговик», Майкл Морпурго  (2021)

Ця книга – це чарівна засніжена казка про світлу різдвяну магію, яка захоплює з перших сторінок! Історія написана за мотивами всесвітньо відомим оповіданням Реймонда Бріггса.

20. «Казки Чарівного лісу», Валько (2019)

Ви ще не знайомі з Маленьким Зайчиком і Бузиновим Ведмедем? Тоді вам неодмінно треба з ними познайомитися! Нудно точно не буде! Із Зайцем і Ведмедем постійно що-небудь стається. Сміливі й чуйні герої завжди радо допомагають друзям. Захопливі пригоди чекають на них на кожному кроці. Недарма ліс, у якому живуть Маленький Зайчик і Бузиновий Ведмідь, – Чарівний!

Джерело фото goodfon

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: