Osvitanova.com.ua

Що робити, якщо Геловін святкують лише раз на рік, а лякатися, вигадувати страшні історії, переодягатися у моторошні костюми та зустрічатися зі справжніми привидами, відьмами, монстрами та скелетами хочеться набагато частіше?  Дивитися фільми жахів або читати відповідні книжки – наприклад, з цієї добірки від bokmol. Не хвилюйтеся, шановні батьки, жахи в книжках і фільмах корисні для емоційного розвитку дитини.

1. Кентервільський привид, Оскар Вайльд

15+

Нелегко бути привидом! Треба вміти лякати людей, бути талановитим актором і постійно приміряти нові образи. Тож це неабияке мистецтво. Але чого найбільше бояться самі привиди? Від якої думки у них волосся стає дибки? Чого вони терпіти не можуть? Кожен відповість однаково — людей, що оселилися у твоєму замку і зовсім нічого не бояться. Про одного такого бідолаху і йдеться у «Кентервільському привиді». Головний герой — справжній привид у справжнісінькому старому замку, ніяк не може відійти у світ мертвих. До його дому переїжджає дуже цікава сімейка, яку ну ніяк не можна налякати! Бідний привид старається день і ніч, а все однаково. Чи зможе хтось допомогти йому знайти спокій? Чи знайдеться серед усіх цих байдужих та безстрашних людей хоча б один, хто зверне на нього увагу? 

Кім Слейтер, 928 миль від дому, що читати підліткам, книжки про родину, сім'ю, тінейджерам для читання, англійські книжки, що читати, новинки книжкові, караліна, ніл гейман, кріс ріддел, ілюстрована кароліна,читати підліткам

2. Кораліна, Ніл Ґейман 

12+

А ви переїхали б зі своєї теплої та затишної квартири у страшний та старий дім на краю міста? Звичайно, ні. Кораліна була такої ж думки. І не дарма, адже в історії людства не було ще жодного випадку, щоби переїзд у старезний замок скінчився добре. І ця історія — не виняток. Якби батьки дівчинки не вирішили залишити улюблене місто, страшних та небезпечних подій можна було б уникнути.
Що робити, коли сім’я геть не звертає на тебе уваги, а у новому місці немає жодного друга? Шукати пригод та відкривати таємничі двері? Кажуть, ще ніхто не повертався живим, зайшовши у них. Чи вдасться Кораліні вийти неушкодженою? Чи вибереться вона із пастки? Або назавжди залишиться у такому привабливому, але геть не безпечному світі? 

3. Безбашений Геловін, Роберт Стайн

12+

Якщо ти любиш, коли люди лякаються, коли справжнє задоволення ти отримуєш тільки тоді, як інші трясуться від жаху, не думай, що ніхто не в змозі довести до мурашок тебе. Ця історія про те, як звичайний геловінський жарт перетворився на справжнє жахіття.  Брендон Плюш разом із другом Келом хочуть пробратися у будинок свого ненависного вчителя, аби його «провчити». І ніхто навіть не здогадується, чим це все може закінчитися.
«Спровадивши лохів», яких навісила на Кела та Брендона мати, хлопці йдуть громити вчительський дім. Та біля будинку на них нападають собаки і Брендону не залишається нічого іншого, як бігти звідти якомога далі. От він добігає до обриву і залишається тільки стрибнути.

4. Привидів не буває, Кір Буличов

10+

А якщо існує паралельний світ? Світ, у якому живуть усі привиди, вампіри, скелети? Адже людство не могло самостійно все це придумати. Може, усі наші фантазії насправді не вигадка, а цілком буденні речі? Та не на Землі, а в іншому світі…
Хвилюючись за долю професора Гоца, який поїхав у експедицію до паралельного світу і не повернувся, Пашка, нікого не попередивши, відправляється дізнатися, що з ним сталося. Коли Аліса дізнається про витівку друга, вона також біжить прямо до порталу. Зважуючи всі за і проти такого небезпечного рішення, вона раптово отримує дивну записку. Друзям доведеться дослідити цей паралельний світ і з’ясувати, чи існують насправді привиди. Головне, випадково не пронести їх через портал.

5. Переддень усіх святих, Рей Бредбері 

10+

Дуже старанно обирайте костюм на Геловін. Але що воно взагалі таке, цей Геловін? Звідки пішли усі наші фантазії про монстрів у шафі? Як проходив найперший у світі Переддень усіх святих? Чи погодитесь ви поїхати у минуле та дізнатися всю правду про осіннє свято? Зрозуміти, що означає «скелет», «відьма» або «мумія»? Ніхто б не оминув такої можливості. Разом із головними героями книги «Переддень усіх святих» ви блукатимете у часі та дізнаєтеся, як раніше святкували Геловін у різних країнах світу.
Джо Піфкін каже своїм друзям, щоб ті його не чекали і бігли прямо до яру. Там приятелям зустрічається дуже дивна людина на ім’я Смерч. «Ніяких ласощів. Тільки пакощі!» — відповідає Смерч на традиційне геловінське питання. А потім хлопці бачать справжнє Дерево Усіх Святих, на якому виблискують тисячі геловінських гарбузів. Далі, як Смерч і обіцяв, відбувалися тільки пакощі. Справжні геловінські пакощі! Смерч розповідає всю правду про Переддень усіх святих. Всю його історію від самого початку. 

{{read_more|Читайте також| 2036, 4437}}

Джерело фото GoodFon

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: