Osvitanova.com.ua

Пропонуємо добірку про материнство, про те, якими непростими бувають стосунки з дітьми, про віру мами в свою дитину, безмежну і безумовну любов до неї, про те, як інколи важко дається статус молодої мами, коли треба встигнути все і ще трішечки і коли на себе вже ні часу, ні сил не вистачає. Зберігайте собі на той випадок, коли захочеться подивитися щось для душі.

1. Джульєтта (2016)

Мелодрама режисера Педро Альмодовара  розповідає історію жінки на ім'я Джульєтта (Емма Суарес) у двох часових відрізках — зараз і 30 років тому. 55-літня Джульєтта вирушає на пошуки доньки (Пенелопа Крус), яка без жодних пояснень зникла з її життя кілька років тому. Перед тим, як почати пошуки Джул'єтта починає пригадувати своє життя у молодості і згадує свій секрет, про який стільки років нікому не могла розказати.

2. Обіцянка на світанку (2017)

Драма режисера Еріка Барб'є з Шарлоттою Генсбур і П'єром Ніне в головних ролях, в основу якого ліг однойменний автобіографічний роман відомого письменника Ромена Гарі. Фільм розповідає про непросту долю Ромена Гарі (уродженого Романа Кацева) (П'єр Ніне), видатного французького офіцера, дипломата і письменника, який двічі став лауреатом Гонкурівської премії. Життя приготувало йому немало випробувань: бідність, хвороби, поневіряння. Але все це йому вдалося здолати і стати гідною людиною завдяки тому, що в нього завжди беззастережно вірила його мати Міна Кацев (Шарлотта Генсбур).

3. Бути Астрід Ліндгрен (2018)

Біографічна драма про шведську дитячу письменницю Астрід Ліндгрен у виконанні Альби Аугуст. Аби реалізувати свій письменницький талант, Астрід влаштовується секретарем у місцеву газету, де через стосунки з видавцем вагітніє. Аби уникнути осуду та мати змогу народити дитину, не вказуючи ім’я батька, Астрід їде до Данії. Новонародженого хлопчика майбутня письменниця вимушена залишити у прийомних батьків, бо її мізерної зарплатні не вистачило б на виховання дитини. Лише через багато років Астрід зможе забрати сина, завойвати його любов і продовжити писати свої казки.

4. Мої думки тихі (2019)

Українська лірична комедія українського режисера Антоніо Лукіча про звукорежисер Вадима (Андрій Лідаговський), який переживає часи невдач. Та ось доля посміхається – Вадимові пропонують записати звуки українських тварин і він збирається у подорож. Якщо пощастить записати спів рідкісної качки, то його навіть у Канаду запросять. У творчі пориви сина вносить трішки приземленості та повсякденного побуту мама (Ірма Вітовська). Аби поспілкуватися із сином, вона вирішує їхати записувати звуки разом із ним.

5. Леді-Птаха (2017)

Комедія-драма режисерки Ґрети Ґервіґ увійшла до десятки найкращих фільмів 2017 року Американського інституту кіномистецтва, журналу «Тайм» і Національної ради кінокритиків США. Головна героїня, Леді-Птаха (Сірша Ронан) та її мама (Лорі Меткалф) не говорять прямо між собою, а маскують справжні почуття. Матір гіперопікає доньку через свою відповідальність, фінансові проблеми, багаторічні кредит і страх за своє майбутнє і майбутнє доньки. Але вона витягує своєю енергією і ентузіазмом всіх членів сім'ї з перепуття.

6. Мачуха (1998)

Після розлучення з жінкою Джекі (Сьюзан Сарандон) юрист Люк починає подружнє життя з фотографкою Ізабель (Джулія Робертс). Діти від шлюбу – Анна і Бен – негативно налаштовані проти пасії їх батька, як і їх мати. Але все міняється, коли Джекі дізнається про свій страшний діагноз.

7. Де ти поділась, Бернадетт? (2019)

Бернадетт Фокс (Кейт Бланшет) разом зі своєю сім'єю збирається відправитися в незабутню подорож в Антарктиду. Але під час підготовки до подорожі Бернадетт зникає. Пошуками героїні займається донька, яка відкриває багато таємниць з минулого матері. Стрічку режисера Річарда Лінклейтера знято за однойменною книжкою Марії Семпл, яка, до речі, написала сценарій до серіалу «Беверлі-Хіллз 90210».

8. Щось не так з Кевіном (2011)

Історія про молоду матір Єву (Тільда Свінтон), яка відмовляється від кар'єри і присвячує своє життя новонародженому синові, але їх відносини з початку виявляються складними. У віці 15 років її син (Езра Міллер) робить жахливий вчинок, через який матір починає розбиратися, що вона зробила не так, яких помилок припустилася у вихованні, і задається питанням, чи достатньо вона любила свого сина і чи винна вона в тому, що сталося.

9. Повернути Бена (2018)

Драматичний фільм, автор сценарію та режисер якого — Пітер Геджес, у головній ролі — Джулія Робертс, Лукас Геджес (син режисера фільму) та Кортні Б. Венс. Сюжет фільму розповідає про матір, яка намагається допомогти сину-наркоману після повернення додому з реабілітації.

10. Невидима сторона (2010)

Драма, заснована на реальних подіях. Забезпечена матір (Сандра Буллок, отримала за цю роль Оскара) приймає в сім'ю чорношкірого підлітка і допомагає йому стати зіркою американського футболу.

11. Матуся/Мамочка (2014)

Фільм канадського актора і режисера Ксав'є Долана, в якому він відобразив напружені і в той самий час натхненні стосунки матері і сина, які ускладнює нетрадиційна орінтація та гіперактивність сина. Діана Деспре – мати-одиначка, життя якої повністю підпорядковане синові з СДУГ. В хлопця відсутній інтерес до життя, як і бажання хоч у чомусь допомагати матері. Але на допомогу приходить мовчазна сусідка з темним минулим... 

12. Де завгодно, тільки не тут (1999)

Адель Огаст (Сьюзен Сарандон) була дуже ексцентричною жінкою і хотіла втілити свою мрію, переїхавши жити до Беверлі Хілз. У неї та її дочки Енн (Наталі Портман) немає можливості шикарно жити, але вона, не звертаючи уваги на їх невеликі фінансові можливості, дозволяє собі все, що їй заманеться. Енн хотіла вступити до університету, але її мати не враховує бажання дочки і хоче, щоб вона стала актрисою. Довго вони сперечалися і з'ясовували що краще, але незабаром після дивних і довгих подорожей по Беверлі Хілз, мати погоджується з дочкою переїхати в інше місто, щоб та змогла вступити до університету. По суті фільм про те, що не варто реалізовувати свої мрії за рахунок дітей.

13. Материнство (2009)

Трагікомедія про проблеми і радощі матері з Умой Турман в головній ролі. Колись Еліза була перспективною письменницею, мріяла про самореалізацію. Наразі в неї двоє дітей і чоловік, який не дуже налаштований їй бодай у чомусь допомагати. Кожний день схожий на якесь безумство круговерті подій – зібрати дітей, нагодувати, придбати продукти, організувати свято для дитини і це все супроводжується непередбаченими перешкодами. Елізі не вистачає часу на себе, просто привести себе до ладу, а ще ж вона взялася написати статтю в журнал про те, як це – бути матір'ю.

14. Я буду поруч (2012)

Драма режисера Павла Румінова про успішну молоду жінку з чудовим почуттям гумору. Вона працює менеджером ресторану, виховує одна 6-річного сина. В них чудові стосунки... але Інна дізнається про те, що невиліковно хвора. І вона починає шукати дитині нову родину, проводить співбесіди, щоб дитина не залишилася сиротою.

{{read_more|Читайте також| 4128, 4147}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: