Osvitanova.com.ua

Цьогорічне 1 вересня, вперше в історії, розпочинається не зі Свята першого дзвоника біля школи та щасливих першачків, які прямують до свого першого у житті уроку. Цьогорічне 1 вересня розпочинається з уроку, який найімовірніше буде спрямований на формування нової культури поведінки, навчання та перебування у школах з урахуванням епідеміологічної ситуації, спричиненої коронавірусом. 

Минулої суботи люди вийшли в Берліні, Лондоні, Парижі, Вашингтоні та Києві на марші проти заходів з боротьби з епідемією. Всі учасники навчального процесу, батьки та вчителі, хочуть спокою, системності, чіткого розуміння, як буде проходити навчання і що для цього потрібно.

Але найважче в ці часи вчителям: саме вони щодня контактуватимуть з 30-150 дітьми з різних сімей, контролюватимуть дотримання санітарних вимог у класі, а ще опановуватимуть нові форми навчання (у випадку впровадження у закладі змішаного навчання) і мають бути готовими в будь-який час перейти на дистанційку. Для того щоб допомогти швидко інтегруватися у процес змішаного навчання, GIOS провели онлайн-конференцію для вчителів математики на тему «#еМатематика: мікс online та offline»

Більшість шкіл може вибрати зручну для себе форму навчання: традиційне навчання, дистанційне навчання чи змішане навчання. Але при виявлені випадку учня, що хворий на COVID, учні школи мають піти на самоізоляцію. У будь-якому разі, школам і вчителям потрібно бути підготовленими до різних сценаріїв. Конференція зібрала 10 000 вчителів зі всієї України, які переглядали відеозапис в режимі онлайн. Під час івенту були розглянуті такі питання:

- дистанційне навчання математики під час карантину;

- випереджувальне навчання в контексті змішаного;

- освітні платформи для організації змішаного навчання математики;

- активні комунікації в умовах онлайн-навчання;

- підготовка до ДПА в умовах змішаного навчання;

- досвід використання платформи GIOS для організації змішаного та дистанційного навчання.

Відеозапис цієї конференції  ви можете переглянути нижче.

Платформа GIOS також підготувала курси підвищення кваліфікації вчителів математики. Під час курсу будемо розглядати такі питання:

- особливості викладу теоретичного матеріалу та розв'язування задач,

- сучасні інструменти для організації змішаного навчання

- можливості для додаткової мотивації учнів.

Курс складається з 5 відеолекцій та тестування, яке необхідно пройти для отримання сертифікату. 

Змішане навчання – найдієвіша, доступна та інноваційна модель навчання у 2021 році. А платформа GIOS надає можливість кожному вчителю математики безкоштовно навчитися організовувати змішане навчання у своєму класі. 

Джерело фото Pexels

Поширити у соц. мережах: