Osvitanova.com.ua

Скоро в школу. Ще не всіх батьків і дітей школи повідомили про те, як відбуватиметься освітній процесс. Канал ПЛЮСПЛЮС разом з психологом Світланою Ройз підготував анімований ролик для більш легкої адаптації дітей 1-4 класів і їх батьків до нових правил поведінки у школі, які рекомендує МОЗ.

Ролик розповідає про прості правила поведінки, яких слід дотримуватися на території освітнього закладу: одягати маску (UPD учням початкової школи дозволили знаходитися в школі без масок), дезінфікувати та мити руки з милом частіше, повідомляти про погане самопочуття тощо. Він є логічним продовженням циклу мультфільмів ПЛЮСПЛЮС про супергероїв на карантині, які стартували на початку карантину. 

«Для телеканалу ПЛЮСПЛЮС важливо, щоб діти отримували як розважальний контент, так і соціально-інформативний. Нашими глядачами є також батьки, і ми прагнемо створювати продукти, які будуть корисними для виховання та поведінки їхніх дітей. Карантин показав, наскільки дітям необхідне живе спілкування та взаємодія. І цим роликом ми прагнемо у максимально доступній для них формі донести, як безпечно для здоров’я повернутися до спілкування з друзями та навчання у класі», – коментує Іванна Найда, генеральна продюсерка нішевих каналів 1+1 media.

 

«Супергерої йдуть до школи» стане у пригоді не лише батькам, але й учителям. Вони матимуть нагоду використати ролик як інтерактивну альтернативу нагадуванню правил поведінки під час пандемії – в рамках тематичних уроків у закладах загальної середньої освіти, а також 1 вересня під час першого уроку. Мультфільм отримав схвалення Міністерством освіти і науки України, що підтримало цю ініціативу. Адже з урахуванням ситуації, що змінюється мало не щодня, першочерговим є донесення школярам основних правил безпечної поведінки в освітніх закладах для попередження розповсюдження захворювання в Україні.

 

Поширити у соц. мережах: