Osvitanova.com.ua

18 серпня 2020 року під час щорічної Серпневої конференції заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій презентувала безкоштовний онлайн-курс «Дистанційний та змішаний формати навчання» для освітян.

Онлайн-курс розроблений для педагогів і керівників шкіл та закладів професійно-технічної освіти, а також освітніх управлінців. Цей курс допоможе освітянам легко організувати дві форми навчання:

дистанційну, коли учасники віддалені один від одного і взаємодіють за допомогою сучасних цифрових технологій; змішану, що поєднує дистанційне та очне навчання, тобто передбачає застосування технологій дистанційного навчання на очній формі.

Реєстрація на курс відкрита для педагогів і керівників закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти.

Вже 25 серпня всі охочі зможуть розпочати навчання на перших модулях курсів. Переходьте за посиланням та реєструйтеся, щоб не пропустити вихід першого модуля онлайн-курсів про дистанційний та змішаний формати навчання для закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти. Кожен наступний модуль буде виходити за тиждень: 1, 8 та 15 вересня. 

Модуль 1. Дистанційний та змішаний формати навчання як простір можливостей (буде доступний 25 серпня);
Модуль 2. Організація дистанційного та змішаного форматів навчання у школі (буде доступний 1 вересня)
Модуль 3. Методи навчання у дистанційному та змішаному форматах для учнів початкової школи (буде доступний 8 вересня);
Модуль 4. Методи навчання у дистанційному та змішаному форматах для учнів базової та профільної школи (буде доступний 15 вересня).

Курс розроблений Міністерством освіти і науки України спільно зі студією онлайн-освіти EdEra за підтримки Швейцарії в рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти”, який впроваджується Консорціумом ГО “DOCCU - Розвиток громадянських компетентностей в Україні” та Цюріхського педагогічного університету (PH Zurich, Швейцарія).

При підготовці курсу використані матеріали посібника “Організація дистанційного навчання в школі. Методичні рекомендації”, розробленого ГО “Смарт освіта” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. 

Поширити у соц. мережах: