Osvitanova.com.ua

Не секрет, що весна-2020 боляче вдарила по вчителях усього світу. Упродовж кількох тижнів у нас відбулося жорстке «ручне перемикання передач» цілого професійного життя. Тож тепер ми заохочуємо всіх шкільних керівників упродовж літа підтримати своїх виснажених працівників. Нині як ніколи важливо, аби ваш персонал відчув, що кожного з них цінують, про кожного піклуються; що в школі існує приваблива корпоративна культура.

Портал Choice Schools Associates поцікавився у декількох директорів шкіл штату Мічиган про те, як вони планують підтримати своїх учителів улітку.

Ось п’ять простих способів налагодження культури турботи та співчуття для своїх працівників-учителів:

1.   Висловіть кожному персоналізовану подяку

 Колін Фогт, директорка школи імені Вілла Карлтона, селище Гілсдейл

 «Не відпускайте своїх учителів та інших працівників з роботи у відпустку, не показавши їм, як ви цінуєте їхню наполегливу працю за останні 9-10 місяців.

Надпишіть їм власноручну листівку. Опублікуйте подяку на їхній сторінці у Facebook. Зробіть для кожного персоналізований справжній жест, який змусить кожного відчувати себе особливим».

2. Запросіть у кожного відгуки про все, що їм не сподобалось, та пропозиції

 Томмі Брукс, директор школи «Dove» («Голуб»), місто Детройт

 «Перед літньою відпусткою запросіть у вчителів та інших своїх працівників анонімні розширені відгуки про те, як пройшов цей рік, та які ідеї вдосконалення процесів у них є на осінь.

Спитайте і про все те, що вчителі чули від учнів і від батьків на тему, «що працює кепсько» і «що не працює» у вашій школі.

Перевірено: дирекція ніколи заздалегідь не здогадується, про що вчителі нам пишуть щороку в таких опитуваннях.

Коли опитування завершено, обов’язково напишіть від себе великий розгляд – які поставлені питання ви вирішите, які пропозиції колег втілите.

Інформація, що наступного навчального року реалізують твою робочу пропозицію так надихає вчителя, коли він іде у літню відпустку!».

3. Оголосіть про заснування вчительської групи активістів з реформування школи

Монесія Фасбіндер, директорка державної школи «Three Oaks» («Три Дуби»), містечко Маскеґон

«Попросіть учителів перед літньою відпусткою увійти до комітету вдосконалення школи – де вони восени можуть стати важливою частиною створення позитивної шкільної культури.

Оголосіть, що ви, по можливості, використовуватиме будь-які подані відгуки; врахуєте всі ідеї та пропозиції цього комітету.

Такі перспективи наступного навчального року дуже надихатимуть учителів перед відходом на літні канікули».

4. Порадьте вчителям повністю забути про шкільні питання влітку

Кері Барет, директор Природничої школи Західного Мічигану, місто Ґранд-Репідс

«Вчителювання – це релігія життя – але це не означає, що людям не треба певний час на відхід від навчальних тем.

Спеціально наголосіть, що до певної дати серпня про місце роботи і фах можна (ба навіть треба!) категорично забути.

Заохочуйте своїх співробітників відпочити від усього шкільного наскільки їм вдасться. Це так важливо, аби ми всі повернулися оновленими й готовими до цієї осені!».

5. Проявляйте влітку в соцмережах увагу й дружність до колег-учителів

Алан Картер, директор Креативної Монтесорі школи, містечко Саузґейт

«Комунікація – ключова річ у побудові позитивних робочих стосунків. Обов’язково пишіть під постами колег у соцмережах доброзичливі й підтримуючі коментарі впродовж літа.

Розшарюйте їхні цікаві авторські тексти.

Допомагайте, якщо ваші вчителі пишуть, що шукають ту чи іншу інформацію. Або пишуть, що потребують тої чи іншої речі, яка є у вас чи про яку ви знаєте, де її знайти.

Позаяк алгоритми стрічок соцмереж складні, і не факт, що ви всі пости свого персоналу побачите у стрічці, у мене заведена раз на тиждень легка «ранкова прогулянка» по акаунтах моїх співробітників у всіх соцмережах. Роблю це і влітку, і лежачи на пляжі на морі – і тепер усі ми дружимо, як мало хто.

А коли ви самі викладаєте пости, ваші вчителі й решта персоналу вашої школи мають бути першою аудиторією, про яку ви при цьому думаєте.

Усе це треба, щоби здружитися, оприсутнити вашу увагу до особистості кожного з колег».

Поширити у соц. мережах: