Osvitanova.com.ua

Добірка відеоігр, які дозволять учням повністю зануритися у певні історичні події і вивчити вплив таких факторів, як економіка, релігія, технології, політика, і, можливо, по-іншому поглянути на вивчення історії.

«Total War» – серія стратегічних відеоігор, створених британською компанією Creative Assembly. В іграх серії гравцеві пропонується керувати державами та командувати військами в битвах. Переважно Total War зображає історичні події, даючи змогу переграти їх по-своєму. «Civilization» – в іграх серії гравець виступає в ролі лідера певної цивілізації (нації), що веде її від кам'яної доби до космічної ери. Для цього гравець засновує та розбудовує міста, розвиває науки та технології, культуру і релігії, розвиває дипломатичні відносини. В усіх іграх використовується дискретна (розбита на клітинки) карта, квадратні чи шестикутні. Характерною особливістю ігор серії є наявність «Цивілопедії» — енциклопедії ігрового світу, яка також містить статті про всі прототипи з реальної історії, що відтворені у грі.

Читай також 
6 онлайн-ресурсів, які допоможуть зробити вивчення історії інтерактивним
Історія України дистанційно: 5 безкоштовних курсів
Історія дистанційно: добірка YouTube-каналів для поціновувачів

Europa Universalis – гра відбувається на схематично зображеній карті світу, розбитій на більш ніж 1500 морських і наземних провінцій. Гравець може взяти під управління будь-яку країну з присутніх у цей історичний період (всього близько 200 держав). Під його контролем перебувають економіка країни, формування армій і флотів і керування ними, дипломатія, впровадження нових технологій, внутрішня політика держави, зміна державної релігії і колонізація нових земель. Особливо широкі дипломатичні можливості  будь-яка країна може вступати в союзи з іншими країнами і виходити з них, оголошувати війни і укладати мир, укладати династичний шлюб між панівними династіями, робити інші країни своїми васалами (які передаватимуть сюзерену половину доходу, а згодом можуть бути мирним шляхом приєднані до нього), підписувати торгові угоди і надавати іншій країні гарантії незалежності. Crusader Kings 2 – ця гра моделює систему феодальних відносин у середньовічній Європі й на Близькому Сході, включаючи особисті взаємовідносини між тисячами персонажів, війни (у тому числі хрестові походи), інтриги, боротьбу за вплив на папу римського тощо. Сам процес побудований виключно на грі за обрану гравцем династію.
  Age of Empires – всі гри серії присвячені різним історичним епохам, де гравець розвиває цивілізації, проводячи їх крізь століття задля перемоги над противниками.
  Hearts of Iron – відеогра жанру глобальної стратегії, події якої відбуваються в часи Другої світової війни.
  Victoria: An Empire Under the Sun – події гри охоплюють період 1836–1920 рр. Вікторіанську епоху, епоху громадянської війни у США, колоніальні перегони, події Першої світової війни, та (з випуском аддону, що розширив ігрові часові межі до 1936 року), формування нацистської Німеччині та багато інших історичних подій.
  Company of Heroes – гру присвячено Другій світовій війні, зокрема боротьбі військ США проти сил Вермахту в Європі впродовж 1944 року.


Читай також

Хімія дистанційно: добірка готових ресурсів
Географія – працюємо дистанційно
15+ інтерактивних сервісів з географії, які допоможуть урізноманітнити дистанційне навчання
Біологія дистанційно: добірка корисних онлайн-ресурсів
Англійська дистанційно: добірка готових матеріалів
5 лайфхаків, як легко підготуватися до ЗНО з історії
Історія дистанційно: добірка YouTube-каналів для поціновувачів
Історія України дистанційно: 5 безкоштовних курсів
Математика дистанційно: 7 корисних онлайн-ресурсів
6 онлайн-ресурсів, які допоможуть зробити вивчення історії інтерактивним
7 цікавих завдань для підлітків на час карантину

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: