Osvitanova.com.ua

Викладачка математики Євгенія Сердечна ліцею Educator поділилася добіркою онлайн-ресурсів, які допоможуть вам зробити дистанційні заняття математикою інтерактивними і цікавими для учнів.

Математика – це чарівна наука, яка складається не тільки з доведених теорем та таблички множення на звороті зошита. Математична система мислення включає в себе комплекс навичок та методичних дій, які у синтезі відкривають красу та алгоритмічність всесвіту. 

У час, коли технічний прогрес сягнув великого розвитку, коли гаджети заповнили нашу реальність, пропоную добірку онлайн-ресурсів з математики для вчителів та учнів.

Математичний інтерактивний конструктор MathDisk 

Конструктор дозволяє наочно показати об’ємні фігури у русі, що дозволяє осягнути уявою моделі деяких об’ємних фігур та їх перерізів, розглянути розгортку та переглянути анімовані елементи 3D-фігур; тривимірна прямокутна декартова система координат допоможе зрозуміти логіку розташування точок та відстаней у просторі; більш складні поверхні легко розбираються на набір простіших для знаходження потрібних величин. 

Віртуальна дошка Geoboard

Geoboard – це віртуальна дошка механічного конструктора, яка була винайдена єгипетським математиком Калебом Гаттенго. Він представляв собою дощечку з маленькими цвяхами, які стягували резинками. За допомогою цього простого винаходу учні могли мати уявлення про цілий ряд геометричних плоских фігур, розв’язувати математичні головоломки, створювали двовимірні моделі. 

В умовах онлайн-навчання це прекрасний спосіб показати математичні властивості певних геометричних фігур, розглядати геометричну модель наочно та бути впевненим стовідсотково, що кут, який спирається на діаметр – прямий.

Matifik – персоналізоване вивчення математики для учнів 1-6 класів.

Ресурс допоможе поговорити про математику у грайливій формі, переглядаючи яскраві відео та анімації для формування уявлення та застосування науки у повсякденному житті. Також буде корисним для дистанційного пояснення, зокрема, теми “Звичайні дроби”, наочне представлення частин одного цілого та інтуїтивне розуміння таких не простих понять для малечі – чисельник та знаменник; рахунок для початкових класів, основи знань геометричних фігур та їх комбінацій. 

LearningApps – це сервіс з невеликими інтерактивними модулями.

LearningApps – компактні тематичні блоки у приємному графічному інтерфейс, у тому числі і з математики, які можна використовувати безпосередньо як навчальні ресурси або для самостійної роботи. Ресурс має свою вже створену бібліотеку з файлами, також у дуже простому форматі можна створити власний модуль. Їх зручно використовувати на різних етапах вивчення теми: ознайомлення, запам’ятовування або узагальнення. 

Mozaik education – цифрові підручники з застосуванням інтерактивних 3D-анімацій, навчальних відео та завдань. 

MozaWeb має розділ математики, який вдало висвітлює одні з найскладніших для сприйняття тем. За допомогою анімації зручно знайомитись з формулами розрахунку периметра та площі об’ємних фігур, рух на площині та у просторі; тривимірна прямокутна система координат з наочними ілюстраціями; за допомогою гральних кубиків можна розв’язати багато задач з теорії ймовірностей; тривимірні головоломки на додачу та багато іншого. 

Formula – сайт з викладеним теоретичним матеріалом, алгоритмами до задач та тренажерами для закріплення пройденого матеріалу.

Вони дозволяють без зайвих зусиль, просто ввівши відомі параметри, одним натиском кнопки обчислити шукане значення.

Khan Academy – некомерційна організація, яка намагається зробити освіту кращою, надаючи через інтернет безкоштовні та якісні знання. 

Організація створила серію блоків з висвітленням основних тем математики, які викладено у коротких відео з поясненнями теорії на прикладах. 


Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: