Osvitanova.com.ua

Батьки учнів та вчителі жваво обговорюють у соцмережах, як буде відбуватися дистанційне навчання під час карантину. Це хороше запитання, але відповідь буде залежати від кожної конкретної школи і конкретного вчителя – наскільки вони виявляться готові гнучко і швидко перебудувати свою роботу, наскільки в дітей і вчителів є якісний інтернет-доступ і наскільки вони вміють ним користуватися. 

Ми підібрали корисні посилання, які допоможуть зробити процес дистанційного навчання під час карантину легким і цікавим.

1. Для молодших школярів

IQsha  – тренувальні завдання для дітей від 2 до 11 років, які відкриють світ нових знань, підвищать інтелект і розвинуть допитливість. Вчи.юа – міжнародна онлайн-платформа, де учні початкової школи усієї України вивчають математику в інтерактивній формі. Matific – безкоштовний ресурс для вивчення математики в ігровій формі для учнів 1-6 класів. Учні можуть вирішувати задачі, проходити тести, досліджувати математичні концепції та прийоми. Matific дозволяє відстежувати успіхи всіх учнів через звіти в реальному часі . Study-Smile – платформа з  розвиваючими завданнями об’єднані в навчальні програми для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Розумники – безкоштовний тестовий доступ до всіх завдань за шкільною програмою 1-4 класів з української мови та математики. 10 мультсеріалів, які допоможуть вивчити англійську мову. Початкова школа та дошкільнята – група, де розміщуються публікації навчального, виховного, розвиваючого характеру, логопедичні вправи, ігри, навчальні відео, пісні, казки  для дошкільнят та молодших школярів. #Живі письменники інтерв’ю із сучасними письменниками й письменницями, де вони розповідають про дитинство, знайомлять із книжками, відповідають на запитання. До відео розроблені методичні рекомендації. У них є завдання не лише з мови та літератури, а й з математики, інформатики, дизайну та технологій і навіть образотворчого мистецтва.

2. Для школярів середніх класів

GIOS – платформа пропонує не розрізнені завдання, але повноцінно укомплектований урок. Актуальну шкільну програму для 5–9 класів учителі-методисти перетворили на інтерактивні уроки з анімованими відео-поясненнями, опорними конспектами і схемами, інтерактивними тестами і практичними завданнями. У класі  безкоштовні відеоуроки з математики від 5 класу (алгебра, геометрія і стереометрія). Формат навчання максимально наближений до реального: вчитель пояснює теми біля дошки. LearningApps.org – онлайн-сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Платформа готових різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на уроках, і позаурочний час. У ньому є завдання з природничих наук, англійської та інших іноземних мов, математики, історії тощо. Віденська державна опера онлайн – починаючи з 15 березня 2020 року, Wiener Staatsoper абсолютно безкоштовно транслюватиме записи минулих вистав опери і балету щодня через потокову платформу. Музеї світу онлайн  подорож не виходячи з дому: 39 музеїв світу, які можна побачити онлайн. YouTube-канал із відео-уроками з фізики від вчителя з Одеси  Павла Віктора. Дистанційне навчання з історії та природознавства від Шиманчик Яни Миколаївни.

3. Для старшоклассників

Easy English at Home  YouTube-канал із відео-уроками з англійської мови. На всі 200 – відеоуроки на теми ЗНО з мови та літератури кожного вівторка і кожної п’ятниці. Prometheus – платформа масових відкритих онлайн-курсів для підготовки до ЗНО і не тільки. EdEra – студія онлайн-освіти. Онлайн-курси, спецпроекти, інтерактивні підручники та блоги для підготовки до ЗНО. ILearn – це безкоштовна гейміфікована платформа з навчальним онлайн-курсами, тестами і вебінари для всіх, хто бажає вчитися і успішно скласти ЗНО.

Детальніше про кожен сервіс читайте: Готуємось до ЗНО-2020 самостійно: 12 онлайн-ресурсів

 

4. Для  вчителів

Quizlet – це безкоштовний онлайн-сервіс для створення та застосування флеш-карток та навчальних ігор у різних категоріях. Classtime – ресурс для створення тестів, завдань, інтерактивних уроків. Mozaweb – відкритий ресурс з електронними підручниками, розробками уроків.  Код для безкоштовної реєстрації   MOZ-PX-PBWX-TIDD-VIMY-TVRI-UFWG-UAEDPMOZA.  Zoom – це сервіс для організації онлайн-конференцій та відеозв’язку.  Допоможе легко проводити онлайн-уроки. Тут можна організовувати конференції та веб-семінари для різної кількості користувачів і спікерів.  Classdojo – це сервіс, який допоможе максимально зімітувати шкільне середовище вдома. Він зроблений для кращої комунікації батьків, вчителів та дітей.  Google Classroom – безкоштовний сервіс для навчальних закладів. Мета – спростити створення, поширення і класифікацію завдань, прискорити обмін файлами між учителями і учнями. Реєструватись окремо не потрібно, достатньо мати пошту на Gmail.  Ding Talk – сервіс для відеозв’язку та дистанційного навчання. Він повністю безкоштовний. Для користування потрібно завантажити програму на смартфон, планшет чи ПК. Мова користування – англійська. Інтерфейс простий, інтуїтивно зрозумілий.  «One Note» та «Class Notebook» – сервіс підійде для тих користувачів, які більше звикли до сервісів Microsoft. Блокнот поєднує функціонал «Microsoft Word», «Power point» та інших програм, створюючи збалансований набір можливостей, корисних у роботі з дітьми. Padlet – мультимедійний ресурс для створення, спільного редагування та зберігання інформації. 
Це віртуальна стіна, на яку можна прикріплювати фото, файли, посилання на сторінки Інтернет, замітки. Зручний сервіс для взаэмодії з учнями. Віртуальна школа "Ранок" – сервіс який містить у собі онлайн-уроки за трьома рівнями навчання: рівень «Розвідники» (1–4 класи), рівень «Дослідники» (5–9 класи) і рівень «Винахідники» (10–11 класи), дистанційні коучинги за темами, «ранкові зустрічі» (щодня о 9:30) та навчальні відеоролики,  віртуальну педраду.  Освітній проект «На Урок» для вчителів – сервіс для створення інтерактивних завдань для контролю знань і залучення учнів до активної роботи у класі та вдома. Також містить вебінари для вчителів від вчителів, інтернет-конференції та інтенсиви.

Сподіваємося, наші посилання будуть корисними для вас. Якщо знаєте про інші корисні ресурси, діліться ними в коментарях!

Поширити у соц. мережах: