Osvitanova.com.ua

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад наголошує, що реформа шкільної освіти та імплементація "Нової української школи" триватимуть.

Повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Завданням нашого уряду буде завершення змін у початковій школі. Але не менш амбітне завдання - ці зміни перенести і розпочати в базовій школі, в п’ятому-дев’ятому класі. І цей виклик складніший, ніж у першому-четвертому класах, оскільки мова йде про більшу кількість учителів, учителів-предметників, про більшу кількість класів", - сказала вона в місті Обухівка Дніпропетровської області в п'ятницю під час презентації "To do list" змін, які планується впровадити у сферах освіти і науки до кінця 2019 року, протягом 2020 року і загалом протягом наступних п’яти років.

Новосад зазначила, що поставлено завдання створити таку систему освіти, яка забезпечувала б безперервні можливості навчання, яка б на кожному рівні, від раннього розвитку і до дорослого життя, забезпечувала доступ до якісної освіти і за потреби допомагала розвивати ті компетентності, отримувати ті знання, які потрібні у сучасному світі. За її словами, важливу увагу приділено розвитку дошкільної освіти. Серед завдань до кінця 2019 року і на 2020 рік, зокрема, формування переліку особистих якостей/умінь дитини після дитсадка, скорочення черги до дошкільних закладів, дослідження якості дошкільної освіти.

"Одна з найамбітніших цілей - забезпечити доступ до дошкільної освіти. Спільно з місцевими органами влади ставимо за мету або побудувати, або реконструювати 100 дитячих садків", - наголосила міністр.

Новосад зазначила, що за п'ять років кожна дитина і в сільській місцевості, і в місті повинна мати доступ до дошкільної освіти, а працівники дошкільних закладів мати гідну оплату праці. Міністр зазначила, що до Верховної Ради має бути внесено законопроект "Про повну загальну середню освіту", вже в грудні цього року планується запровадити практику пояснення дітям про різні професії - профорієнтації, серед завдань також впровадження електронних підручників, створення 250 нових STEM-лабораторій і 25 лабораторій робототехніки.

Поширити у соц. мережах: