Osvitanova.com.ua

Як ліцензований спеціаліст і CEO освітньої агенції Marcus Canada, я щорічно с 2011 року приймаю в Торонто під свою опіку близько 30 неповнолітніх дітей, а значить маю досвід на підставі якого я спробувала сформулювати 5 причин через які, як мені здається, все ж не варто відправляти дитину вчитися за кордон саму:

📌№1: «Вік менше 15 років»

Є батьки, які вважають, що «чим раніше відправлю, тим краще». І хоча в канадських школах є повний пансіон або опція проживання в канадській родині, все ж тягар самотності і самостійних рішень не так вже й рідко призводить до депресій – як очевидних, так, на жаль, і прихованих.

📌№2: «Положення, яке зобов'язує»

Трапляється так, що навчання дитини в Канаді або будь-який інший розвиненій країні – це обов'язковий атрибут певного кола спілкування батьків. Але тут все ж варто замислитися і чесно відповісти самим собі на запитання, що важливіше  психологічний комфорт ще недостатньо міцної дитячої психіки або тема для світської бесіди про виконаний «батьківській обов'язок».

📌№3: «Спроба відправити якнайдалі важкого підлітка»

Можна зрозуміти логіку батьків, переконаних, що професіонали в навчальному закладі високорозвиненої країни знають краще, як впоратися з труднощами перехідного віку підлітків. Але факти такі, що ейфорію свободи в результаті замінить все та ж самотність. І шляхи рішень таких ситуацій у дітей коливаються від занурення у себе і віртуальний світ до наркотиків і втеч.

📌 №4: «Міцний емоційний зв'язок в сім'ї»

Так-так, це теж може бути причиною замислитись про відстрочку відправки дитини на навчання. Досвід показує, що чим міцніший зв'язок між дитиною і батьками, тим важче дитина переносить розлуку в юному віці. У той час як діти, які росли «самі по собі», адаптуються швидше.

📌№5: «Неготовність до розлуки»

Ця причина частково перегукується з попередньою, але все ж вона про те, що проживання дитини у іншій країні вносить певні корективи і в життя і побут родини. Часто до такого повороту подій виявляються не готові самі батьки.

Хоча у мене були і 12-річні діти, які успішно впоралися з новими обставинами, а бували і підлітки 17 років, які за час навчання додали сивого волосся своїм батькам і мені теж.

Якщо вам потрібна допомога в пошуку відповіді чи підходить варіант навчання дитини в Канаді, ви завжди можете звернутися до мене за індивідуальною консультацією.

Поширити у соц. мережах: