Osvitanova.com.ua

1. Зняти селфі

Почніть рік, зробивши селфі з кожним учнем. Відправте фото батькам або роздрукуйте та опублікуйте на стіні класу. 

2. Намалювати автопортрети

Якщо у вашій школі не дозволяється зйомка фото, або ви просто хочете заохотити учнів до творчості, запропонуйте їм намалювати селфі самим. Потім можна буде порівняти з таким автопортретом наприкінці року, чи з селфі в наступному/минулому році. 

3. Написати анонімні записки

Запропонуйте учням записати те, що змушує їх нервувати через початок навчання – анонімно, без імен! Потім складіть усі записки разом і прочитайте їх по черзі. Діти, скоріш за все, будуть здивовані кількістю схожих причин і це допоможе їм подолати переживання.

4. Дізнатися про учнів більше

Якщо ваші учні вже вміють писати, запропонуйте їм зафіксувати на аркуші паперу інформацію про себе, яку, на їх думку, ви маєте про них знати. Збережіть ці аркуші і в останній день навчання запропонуйте написати те саме ще раз і порівняйте. 

5. Розказати їм про себе

Дітям хочеться знати більше про їхніх вчителів в тій же мірі, що і вам про них. Розкажіть про їм свою сім’ю, домашнього улюбленця і свої захоплення. В кінці першого навчального тижня влаштуйте конкурс (з призами), щоб зрозуміти, хто пам’ятає про вас найбільше.

6. Зробити капсулу часу

Важко перерахувати можливості капсули часу в перший день навчання у школі! Фотографії, відбитки рук, записки, опитування тощо, у кожному класі вигадують щось особливе. Виставіть їх на полицю для того, щоб відкрити в останній день навчального року.

7. Дати пораду

Вам доведеться запланувати це заздалегідь, але воно того варто. В кінці кожного року просіть своїх учнів написати майбутнім учням поради, які допоможуть досягти успіху в навчанні. У перший день навчання в школі поділіться з новими учнями порадами тих, кого ви навчали попереднього року. Новим учням це дуже подобається. Деякі з порад веселі і піднімуть всім настрій!

8. Зробити групове фото

Так ви покажете, що один за всіх і всі за одного. Це не мусить бути обов’язково традиційне фото. Проявіть креативність і гумор у позах.

9. Влаштувати квест

Створіть перелік предметів, які потрібно знайти, або місця, які потрібно відвідати, і відправте учнів парами або групами на пошуки. Доказаом того, що вони зробили завдання, хай слугують наліпки, чи елементи чогось, з чого вони потім можуть зробити аплікацію, скласти загадку/вірш/мудру цитату. 

10. Почитати книгу

Існує чимало приголомшливих книжок, які ідеально підійдуть для першого шкільного дня. Знайдіть підходящу для ваших учнів за віком і уподобаннями.

11. Визначити зріст дітей

Наклейте на стіну наліпку ростомір і хай визначать зріст один одного. Хтось один хай запише. В кінці року не забудьте порівняти, хто на скільки сантиметрів підріс.

12. Зробити дошку із списком днів народження

Діти люблять говорити про вечірки, подарунки, святкування тощо, це чудова можливість познайомитися краще. І хто захоче особисто привітати когось, той отримує можливість дізнатися про день народження, подивившись на дошку.

13. Обрати нове ім’я

Ця ідея дуже підходить для уроків іноземної мови. На уроках англійської Настя перетвориться на Анастейшу, а на уроках німецької Андрій стане Андреасом, і, повірте, вони зовсім по-іншому будуть відчувати себе і ставитися до навчання. 

14. Розіграти театральні сценки 

Дайте можливість вихованцям розіграти сценки, наприклад, про незадовільне поводження на уроці. Це буде і весело, і повчально. Потім обговоріть результати.

15. Влаштувати дітям теплий прийом

Більшість дітей просто хочуть знати, що вчитель радий їх бачити. Запропонуйте дітям привітання у стилі відео нижче, посміхніться, назвіть кожного по імені, скажіть, що раді бачити і з нетерпінням чекаєте на співпрацю.

Вільний переклад 20 First-Day-of-School Traditions Your Students Will Love

Читай також  20 інтерактивних методів викладання

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: