Osvitanova.com.ua

8 практичних кроків для відкриття альтернативної школи

Можливо вам не подобається освіта, яку отримують ваші діти. Можливо батьки дітей, що живуть поблизу, відчувають те саме. Іноді ваші діти - маленькі генії, яким не підходить більш низький рівень освіти, що пропонує звичайна школа. Альтернативні методи освіти, наприклад, хоумскулінг, підійдуть тим, хто хоче раніше закінчити школу та/чи брати додаткові уроки, щоб просто отримати більш високий рівень освіти. Альтернативні методи освіти підходять для дітей, що мають найвищі оцінки та їм нудно навчатися за звичайною програмою. Або ж навпаки, тим, кому доводиться повторювати учбовий рік з певних причин та вони не вивчають нічого нового.

Іноді звичайні школи не підходять з релігійних чи політичних переконань.

Якщо ваша школа не надає змоги навчати обдарованих дітей в спеціальних класах, або ви вважаєте, що навчають не на належному рівні, можете навчати свою дитину та інших вдома, організувавши приватну школу альтернативної освіти.

Кроки

1. Знайти зручне місце. Для початківців підійде навіть гостьова кімната, але залежно від кількості дітей це може бути не дуже комфортно для вас чи дітей. Можливо чийсь гараж буде більш придатним, якщо там не стоїть авто. Або візміть приміщення в оренду. Залежно від кількості дітей, можливо, однієї кімнати буде достатньо.

2. Знайдіть необхідне обладнання. Для звичайної класної кімнати потрібні столи та стільці для кожного учня та окремий стіл та стілець для вчителя (вчителів). Або великий стіл зі стільцями навколо нього. Можливо вам знадобиться книжкова шафа для збереження робочих зошитів та зошитів для контрольних робіт. Коркова дошка для нотаток, наприклал, оголошеннь про екскурсії та обіднє меню тощо. Звичайна шкільна дошка буде дуже корисною.

3. Підготуйте план занять, що підходить вам та дітям. Обміркуйте, які предмети ви хочете викладати та хто буде викладати, якщо не ви. Це не буде занадто складно, бо це і є основною причиною, чому ви це взагалі робите.

Додайте дисципліни, які потрібні вашим дітям та які не викладають у звичайних школах. Це можуть будь-які дисципліни, наприклад, релігія.

Позбавляйтеся будь-яких дисциплін, що не є потрібними на ваш погляд. Багато батьків не хочуть, щоб дітям викладали сексуальне виховання, поки вони занадто юні на їхній погляд.

Напишіть учбовий план навчання. обміркуйте розклад та як проводитимуться заняття. Ви можете найняти когось, щоб зробити цю частину.

4. Підготуйтесь почати навчати вдома. Переконайтесь, що все на своїх місцях та готове до роботи. Вікдрийте реєстрацію та запрошуйте учнів.

5. Пошукайте в інтернеті можливості придбати підручники з хоумскулінгу. Батьки повинні мати уявлення про те, як навчати підлітка вдома або наскільки такий спосіб навчання може бути корисним для дітей тих батьків, що поділяють ваші погляди.

6. Розгляньте можливість змішаного навчання. Діти можуть навчатися у звичайній школі та відвідувати вашу факультативно.

Якщо більшість ваших учнів навчаються таким чином, тоді розклад занять потрібно узгодити з розкладом занять в звичайній школі, щоб заняття не перетиналися між собою.

7. Поясніть, чи ваша школа відрізняється від звичайної та чим вона краща. Дехто хоче піти зі звичайної школи через те, що потребує “особливих умов”. Така школа повинна викладати програми, як для обдарованих та талановитих, так і виняткових учнів з фізичними вадами (вадами слуху чи зору).

8. Проведіть співбесіду, щоб знайти волонтерів: репетитора, спеціаліста з математики чи фізики, які допоможуть з викладанням окремих тем чи дисципліни в цілому.

Дізнайтесь коли та як часто (один раз на тиждень, або 2-3 вечори) вони зможуть допомагати та скільки будуть коштувати їх заняття.

Переклад “Освіта Нова”

Поширити у соц. мережах: