Osvitanova.com.ua

Попереду святковий зимовий період і у вас неодмінно з'явиться час для перегляду різдвяно-новорічних анімацій всією родиною. Пропонуємо добірку з найкращих сучасних повнометражних мультфільмів. А добірку з новорічно-різдвяними фільмами дивіться тут. Зберігайте собі і діліться з іншими.

1. Секретна служба Санта Клауса (2011)

Санта-Клаус зі своїми вірними помічниками-ельфами, працює не покладаючи рук. Адже попереду Різдво, і йому належить доставити мільйони подарунків дітям в різних куточках планети. Однак навіть сама налагоджена система може дати збій. Так сталося і в цій історії – Санта-Клаус забув покласти під ялинку довгоочікуваний подарунок маленькій дівчинці. Через це починається справжній переполох і молодший син Санта-Клауса Артур відправляється в захоплюючу подорож, щоб доставити подарунок дівчинці.

2. Врятувати Санту (2013)

В основі цієї анімації неймовірні пригоди Ельфа Бернарда, на якого покладено складне завдання. Щоб захопити владу в світі, лиходії крадуть у Санти чарівні сани, зна яких він розвозить подарунки дітям, подорожуючи в часі. Через це Санта не зможе потрапити до дітей на свято і привітати їх. Ельф Бернард вирушає на розшуки крадіїв саней, а на допомогу йому приходять віддані друзі.

3. Полярний експрес (2004)

Пригодницький анімаційний фільм «Полярний експрес» знятий за мотивами однойменної дитячої книги відомого американського письменника Кріса Ван Оллсбурга. У центрі сюжету маленький хлопчик, який не вірить в Санта-Клауса. Якось, в переддень Різдва, він прокинувся від дивних звуків, вийшов на вулицю і побачив Полярний Експрес, кондуктор якого повідомляє хлопчику, що поїзд прямує на північний полюс, де всі пасажири зможуть зустрітися із Санта-Клаусом. Головний герой потрапить у безліч пригод, а ви портрапите разом з ним в чарівну подорож.

Читайте також: 40 віршів про зиму, які легко легко вивчити дітям

4. Ніко – шлях до зірок (2008)

Головний герой пригодницького мультфільму «Ніко: Шлях до зірок» – оленятко на ім'я Ніко. Він ніколи не бачив свого батька, але одного разу мати йому розповідає, що його тато – один з тих оленів, які служать Санта Клаусу. Ніко приймає рішення  розшукати його. Заручившись підтримкою свого вірного друга, летючої білки Джуліуса, він вирушає в повну пригод подорожей. По дорозі вони знайомляться з веселим і смішним горностаєм Вілмою, який погоджується допомогти їм відшукати шлях до будинку Санта-Клауса. Незабаром компанія дізнається про те, що Санті і його оленям загрожує велика небезпека – зграя лісових вовків вирішила напасти на них.

5. Нико 2 (2012)

Друга частина про Ніко продовжує розповідати про пригоди сміливого оленяти. Йому вдалося відшукати свого батька, і тепер він мріє стати літаючим оленем. Хоч батьки Ніко і не разом, вони все одно часто бачатися з батьком, і той навчає його вмінню літати.
Одного разу, напередодні Різдва, Ніко разом з друзями – летючої білкою Джуліусом, горностаєм Вілмою і молодшим братом Джонні – відправляється в ліс пограти. Але в самий розпал гри трапляється непередбачене, і Джонні кудись пропадає. Друзям не залишається нічого іншого, як відправитися на його пошуки.

6. Ґрінч (2018)

Щороку на Різдво його спокій порушується все більш яскравими і гучними святкуваннями. Коли Грінч дізнається, що в цьому році люди збираються відзначати свято в три рази масштабніше, ніж раніше, Грінч розуміє, що є тільки один спосіб повернути жадану тишу і спокій: він повинен вкрасти Різдво. Йому вдається прикинутися Санта-Клаусом в переддень свята і навіть вкрасти візок з оленями. Але згодом все піде не так, як запланував Грінч.

7. Льодовиковий період. Різдво мамонтів (2011)

Коли Сід випадково руйнує різдвяний камінь, Менні говорить йому, що Сід потрапив у чорний список Санти, і що лінивцеві доведеться летіти на північний полюс просити вибачення у Санти. На північному полюсі Сід хотів все зробити як краще, але тільки погіршив ситуацію. Тепер справа за Менні і компанією, тільки вони об’єднавшись збережуть Різдво для всього світу!

8. Клаус (2019)

Лінивий і розпещений Джаспер пропускає більшість занять в академії листонош. Батько, власник поштової імперії, вирішує провчити сина і відправляє його в далеке засніжене містечко Смірінсбург. Перед Джеапером батько ставить майже нереальне  завдання: за рік обробити шість тисяч листів, щоб повернутися додому. У містечку йде війна двох кланів, тому писати нікому і просто нема чого. Зневірений Джаспер відправляється до самітника Клауса, готового роздати дітям міста старі іграшки, а в Джаспера з'являється план, як набрати заповітну кількість листів і повернутися додому.

9. Смолфут (2018)

Ця анімаційна стрічка розказує легенду про бігфута («велика нога», снігова людина) навпаки. Одного дня молодий розумний єті знаходить дещо, що всі вважали вигадкою — людину (смолфут — «маленька нога»). Усі, крім членів таємного товариства СРТ (Смолфутівське розшукове товариство). Новина про цього «коротконога» дарує йому славу та шанс на стосунки з дівчиною його мрій. Крім того, це відкриття неабияк бентежить усіх мешканців поселення єті, адже з'ясовується, що поза їхнім невеличким сніговим містечком існує цілий великий світ. І вони пізнають його у запальній історії про дружбу, відвагу та радість відкриттів.

10. Вартові легенд (2012)

Казкові герої дитинства – Санта-Клаус, Великодній кролик, Зубна фея і Піщана людина є вартовими легенд, які захищають дітей, їх мрії, надії та сни. Несподівано проти вартових виступає злий Бабай, який хоче вкрасти дуже важливу річ — дитячі сни — і замінити їх своїми кошмарами, змусивши дітей повірити в те, що Вартових не існує. Луноликий (Місяць) обирає нового Вартового — непосидючого духа зими на ім'я Джек Холод.

11. Різдвяна історія (2009)

Екранізацією повісті відомого класика світової літератури Чарльза Діккенса. Події анімації розгортаються навколо літнього чоловіка на ім'я Ебенезер Скрудж. Він страшний скнара і кожен день думає лише про те, як би заощадити зайвий цент. У нього немає ні крапельки жалю до бідних людей, та й до всього іншого. Для Скруджа дружба і любов незначущі, а Різдво він і зовсім не вважає за свято. Однак, одного разу Ебенезеру доведеться пережити ще раз своє минуле і побачити сьогодення і майбутнє, що змусить його по-іншому поглянути на навколишній світ і назавжди змінить героя в цілому.

12. Крижане серце (2013)

Король і королева Еренделлу виховують двох прекрасних доньок. От тільки біда, старша з них має магічну силу і здатна перетворювати все на сніг і льод. І ось одного разу, під час гри з сестрою Анною, Ельза ледь не вбиває своєю магією сестру. Коли померли батьки, керування на себе має взяти принцеса Ельза, але вона не впоралася зі своїм магічним даром і сховалася високо в горах, щоб не нашкодити своєму народові. На її пошуки вирушає молодша сестра Анна, яку погоджується супроводжувати торговець льодом Крістофф, разом зі своїм оленем Свеном. Попереду їх чекає безліч випробувань і пригод.

13. Крижане серце 2 (2019)

Через три роки після подій, розказаних в першому фільмі, Ельза, її сестра Анна, Крістофф, олень Свен і сніговик Олаф вирушають за межі королівства Еренделл на північ, де героям належить розкрити давню таємницю їх рідної країни і дізнатися, звідки у Ельзи магічні здібності.

14. Каспер: Різдво привидів (2000)

Дружелюбний привид не наслідує супнівному прикладу дядьків і просто насолоджується наближенням Різдва. Однак незабаром в його житті з'являється величезний зелений монстр, якому не подобається поведінка Каспера. Маленький добрий привид отримує  ультиматум – якщо він не налякає хоч одну людину, то опиниться разом із своїми дядьками у непрглядній темряві. Щоб ускладнити виконання завдання, строгий владика посилає головних героїв в наіріздвяніше місто Кріс в штаті. Герої відлітають до міста Крус, де Каспер знайомиться з доброю дівчинкою.
 

15. Снігова битва (2015)

Щоб розважити себе під час зимових канікул, діти з невеликого села вирішують організувати масову «битву сніжками». Лідерами протиборчих сторін стають 11-річні Люк і Софі. Софі та її команда захищають добре укріплений сніжний форт від набігів команди суперників. Перемогу отримає та команда, яка буде утримувати форт на момент закінчення канікул.

{{read_more|Читайте також| 3095, 4588}}

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: