Osvitanova.com.ua

Які іграшки більше подобаються дітям? Ця інформація цікавить всіх батьків. Хтось хоче обрати те, що зараз є «хітом», хтось, навпаки, хоче підібрати подарунок, який не буде схожий на те, що вже є у однокласників чи друзів вашої дитини.

Щоб з’ясувати, що діти просять їм купити, редакція Father’s Club звернулась до одного з найбільших та найпопулярніших рітейлерів в дитячому сегменті — мережі магазинів «Антошка». Задля об’єктивності, рейтинги розділені по рокам, ціновим категоріям та статтю.

Як виявилось, дитячі смаки в минулому році сильно змінилися. Ще рік тому хітом продажів був набір автомобілей Hot Wheels, компоненти до нього та різні варіанти конструкторів Lego. Але тепер дітей  все більше  цікавлять інтерактивні іграшки. Таких іграшок вже дві в топ-10 минулого року, тоді як в 2016 році не було жодної.

(ціни актуальні на середину січня 2018 року)

«Дедалі частіше в інтерактивних іграшках використовується технологія керування за допомогою смартфону чи планшету. В цьому році такі іграшки будуть вже не просто «непоганим», а скоріш за все, «обов’язковим подарунком», — прогнозує категорійний менеджер інтернет-магазину «Антошка» Ірина Малобенська.

Якщо подивитися на найпопулярніші іграшки серед хлопчиків та дівчаток, то все, як і очікувалося — майбутні татусі граються машинками чи конструкторами, майбутні матусі — ляльками. Але дівчата більше цікавляться інтерактивними іграшками. Якщо оцінювати  лише найпопулярніші іграшки, то зробити подарунок дівчинці коштує батькам значно дорожче.

(ціни актуальні на середину січня 2018 року)

Перше місце набору Hot Wheels може бути пояснено не тим, що дітям він так подобається, а тим, що батькам подобається цифра 46 грн. як ціна товару. Тому в останньому рейтингу — дані по трьом ціновим групам — до 800 гривень, с 800 до 3000 гривень та дорожче 3000 гривень.

За словами Ірини Малобенскої з Антошки», найпопулярнішими залишаються бренди  Lego та Hasbro«. Хоча в 2017 році в топ-10 міжнародні бренди поступилися своїми місцями і українським виробникам. Конструктори компанії Ukrainian Gears стають все популярнішими у дітлахів.

Найпопулярнішими в цьому році будуть саме інтерактивні та роботизовані іграшки чи конструктори. Наприклад — ось такий набір від Lego з можливістю не тільки збирати різні машини, але й програмувати їх. Цілком можливо, що «склянку води» під старість нам піднесуть вже не діти, а запрограмовані ними роботи :-))

Поширити у соц. мережах: