Арт-терапевтка Вікторія Назаревич розповідає, чи варто зберігати дитячі малюнки і які креативні способи для цього є.

1. Малюнки вашої дитини стануть найкращим доказом його змін і того, що він зміг добитися, що допоможе підвищити самооцінку дитини.

2. Створіть спеціальний альбом або папку, в якій можна збирати особливі малюнки й нехай дитина знає, що звичайні малюнки він сам зможе викинути, а особливі треба покласти туди. Це формує первинні уявлення про цінність того що «я» роблю.

3. Малюнки дитини слугують простором для загальної творчості, до якого можна повернутися в будь-який момент і створити на старому малюнку нове унікальне зображення, символічно немов «поліпшити самого себе своїми руками».

Читайте також
Психологія дитячого малюнка «Моя сім’я». Як розшифрувати?

Психологія дитячого малюнка «Моя сім’я». Як розшифрувати?

Вчимось читати дитячі витвори
08.08.2017 1
3 цікаві психологічні тести для школярів

3 цікаві психологічні тести для школярів

Добірка тестів для визначення психологічного стану дітей
14.11.2019 0

4. Зі старих малюнків дитини можна створити книжку казок, зібравши їх всіх в дивовижну історію, що стане прекрасним способом формування мислення й уяви.

5. Зібравши різні замальовки й каляки-маляки дитини можна створити артбук, де дорослі можуть доповнювати зображення дитини, робити ще більш унікальними.Така форма роботи з малюнком стане спільною працею дитини й батьків, що допоможе вирішувати педагогічні завдання в процесі виховання. Дитина вчиться приймати «поліпшення» себе батьками.

6. Створіть з однотипних малюнків багатошаровий колаж. Вирізаючи зайве, надавайте символічний обсяг зображенню. Це можна розцінити як нарощування малюнка, рух малюнка вгору. Немов будівельник споруджує новий поверх. Так дитина вчиться креативному мисленню й освоює способи нестандартних трансформацій реальності.

7. Збережіть малюнки для дитини, коли вона виросте і буде мати своїх дітей, це буде найкращий зв'язок поколінь, коли ваш онук або внучка буде розглядати перші малюнки свого тата чи мами, він чи вона буде відчувати особливий зв'язок поколінь, і бачити, що навіть найпростіші дитячі малюнки заслуговують уваги в сімейному просторі.

{{read_more|Читайте також| 4023, 1623}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки й групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram