Osvitanova.com.ua



Олімпіади – це свого роду конкурсні іспити, які проводяться в різних школах, щоб виявити видатних учнів з максимальним потенціалом, талантами, здібностями й IQ.

Шкільні олімпіади – це можливість учневі вивчити свої сильні сторони, вони покращують здатність до навчання, логічне мислення і наукові здібності.

Зазвичай кожна школа спочатку проводить відбірковий тур, щоб вибрати своїх кращих учнів, які потім відправляються для участі в районній чи обласній олімпіаді.

Змагання проходять у чотири етапи:

I (перший) етап – шкільні (міжшкільні); II (другий) етап – районні (міські); III (третій) етап – обласні; IV (четвертий) етап – всеукраїнський рівень.

Персональний склад оргкомітетів та журі, експертів-консультантів IV етапу олімпіад, а також остаточні результати фінальних етапів затверджуються щорічно наказом Міністерства освіти і науки України.

Чому олімпіади так популярні серед учнів

Брати участь в будь-якому змаганні й перемагати в ньому – одне з кращих відчуттів у світі.

Переваги участі в олімпіадах:

Батьки розглядають олімпіади як «тренувальний майданчик» для майбутніх конкурсних іспитів. Кваліфікація на олімпіаду дає дітям додаткові переваги при подачі заяви на подальше навчання. Багато навчальних закладів розглядають кваліфікаційні олімпіади як «корисні» досягнення своїх майбутніх учнів. Батьки також вважають, що олімпіади розвивають такі навички та здібності, як критичне мислення, здатність до аналізу і т. д. Олімпіади можуть підняти моральний дух «навіть коли учні не виграють, їх впевненість зростає».

Деякі батьки роблять олімпіади питанням престижу. Вони настільки стурбовані тим, щоб діти зростали в навчанні та «змушували пишатися», що не помічають, як їх дитинство з кожним днем ​​стає все більш напруженим. Коли батьки стають надмірно амбітними та перетворюють олімпіади в питання престижу, вони фактично позбавляють дітей кращих років.

Переваги учнівських олімпіад

Олімпіади для школярів допомагають визначити здібності й реальний потенціал дитини, які можуть допомогти краще вижити в сьогоднішньому сучасному конкурентному світі. Вони спонукають учнів прагнути до кращого та глибшого розуміння наукових фактів, щоб поліпшити їх навички міркування, аналізу і розв'язання проблем.

Багато дітей не мають ні найменшого уявлення про те, в чому їх сильні сторони, в чому вони хороші, а в чому слабкі. Олімпіади допомагають їм розкрити свої академічні навички та вміння. Олімпіади

 відточують критичне та аналітичне мислення;

 вчать розв'язувати комплексні проблеми;

 готують дітей до майбутніх конкурсних іспитів і перевіряють знання певного предмета;

 прищеплюють учням наполегливість при підготовці до іспитів;

 сприяють поліпшенню навчання в школі.

Як підготуватися до олімпіади для школярів

Підготовка до олімпіад може бути виснажливою роботою. Однак при точності, акуратності й правильному графіку можна легко зламати будь-який тест.

Подумки підготуйте себе. Отже, у вас до олімпіади 2-4 тижні. Ви повинні бути готові старанно працювати й охопити всі теми в відведені вами терміни. Продовжуйте зміцнювати свої основні концепції. Оскільки більшість олімпіад засновані на концепціях, все, що вам потрібно зробити, це закріпити основні концепції, які ви вже знаєте. Ключ до успіху на будь-який олімпіаді – психологічна впевненість. Продовжуйте візуалізувати свій успіх, і він прийде до вас. Дотримуйтеся свого розкладу. Охопіть не менше ніж 85 відсотків необхідних тем. Ваш список пріоритетів повинен бути таким, щоб ви спочатку вивчали теми важчі, а потім легші. Їжа та сон. Ви, напевно, читали це багато разів, але не можна переоцінити важливість правильного харчування і сну. Вам не потрібно займатися пізно ввечері, щоб добре вивчити теми. Сон допомагає мозку запам'ятовувати будь-яку нову інформацію (покращує пам'ять), а також допомагає врівноважити стрес. Краще рано вставати, оскільки розум свіжий. Переходьте до інших тем тільки тоді, коли ви добре засвоїли поточну тему. Більшість просто намагаються заповнити програму, але буде більш вигідним, якщо ви охопите менше тем, в яких ви повністю впевнені, оскільки ви зможете правильно відповісти на всі або більшість питань з теми. Практично на всіх олімпіадах є інтернет-сайти, на яких можна отримати роботи за попередній рік за мінімальні гроші. Так можна краще підготуватися. Ще однією чудовою альтернативою є вивчення предмету у дистанційному форматі. Наприклад, в Атмосферній школі можна придбати доступ до всіх уроків з певного предмета з певної теми та вдосконалити свої знання. Зберігати спокій. Більшість не можуть завершити повну олімпіаду вчасно, тому що починається паніка. Вивчіть деякі швидкі техніки медитації й використовуйте їх всякий раз, коли починаєте відчувати, що паніка охоплює вас.

В цілому олімпіади для учнів є великою підмогою для інтелектуального та академічного зростання будь-якого учня. Участь в олімпіадах це спосіб поліпшити загальні знання учня. Замість того, щоб сприймати олімпіаду як перешкоду, учень повинен прийняти це як виклик і спробувати поліпшити свої навички.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: