Osvitanova.com.ua

У сучасному метушливому світі, де кожна хвилина коштує грошей, а відпочинок сприймається як подарунок з небес, дуже важко знайти час на навчання чи саморозвиток, не завдавши шкоди іншим важливим аспектам нашого життя. Закономірно, що за такого стану речей неабиякої популярності набирають види самовдосконалення, що не потребують великих затрат часу і можуть поєднуватися з іншими справами. Мова йде про подкасти, кількість яких з кожним днем збільшується і попит на які продовжує рости. Зібрали для вас 10 подкастів про роботу та саморозвиток, які точно варті уваги.

Radio kmbs

Де слухати: Apple Podcasts і Mixcloud

Це подкаст від Києво-Могилянської бізнес-школи. Тут можна послухати короткі інтерв’ю з її викладачами на теми бізнесу та розвитку компаній. Також можна знайти розповіді про мистецтво та його вплив на бізнес, до прикладу «Як музика відкриває нові грані особистості управлінця» від композитора та викладача НМАУ ім. Петра Чайковського Віталія Вишинського. Важливий момент: на Mixcloud ви знайдете набагато більше випусків, аніж на Apple Podcasts.

Хтознаяк

Де слухати: Apple Podcasts і Mixcloud

Подкаст Хтознаяк допоможе налагодити своє психічне здоров’я. Його автором є психологиня та психотерапевтка Анна Шийчук. ЇЇ програма виходить на Urban Space Radio, а прослухати її можна також у вигляді подкасту. Завдяки випускам ви підвищите свій емоційний інтелект, зможете подолати прокрастинацію та працювати продуктивніше, знатимете, як справлятися з думками, що ви поганий спеціаліст тощо.

Розумних люблять

Де слухати: Apple Podcasts і SoundCloud

Подкаст від освітньої платформи LABA розкриває теми ефективної роботи, work-life балансу, розповідає про те, що робити, якщо вас призначили менеджером, або як не втратити гроші під час зміни професії та багато іншого корисного для сучасного працівника. Для більшої зручності подкаст поділений на чотири рубрики Нам тільки запитати, Переговорка, Те, що лектор прописав і Прочитали-обговорили. Випуски вирізняються простотою та зрозумілістю, тож легко засвоюються і не потребують вишукування значення новомодних слів.

Шит ай ноу Лайв

Де слухати: Apple PodcastsGoogle Podcasts і SoundCloud

Це авторський подкаст Кріс Косик і Дмитра Малєєва про все на світі. Тут обговорюється і пандемія коронавірусу, і теорія змови, і релігія. Пошукачів та працівників зацікавлять теми про офісне життя, навчання чи ідеї, що змінили світ. Тож подкаст варто зберегти, щоб легко знайти відповіді на будь-які питання.

Culips: English for everyday use

Де слухати: Apple Podcasts і Google Podcasts

Всім відомо, що для найкращого засвоєння іноземної мови потрібно слухати розмови її носів. Найкраще у цьому допоможе подкаст Culips. Ведучі каналу навчать вас правильно робити замовлення у кафе чи дотримуватись вас ділового етикету. Регулярне прослуховування подкасту допоможе вам краще розуміти розмовні вислови англійською мовою на будь-які теми.

Радіо МВА

Де слухати: Apple Podcasts і Google Podcasts

Подкаст обов’язковий для прослуховування всім, хто збирається створити власний бізнес. У першому сезоні ведучим програми був Даниїл Ваховський, пізніше його змінив Гліб Буряк. Тут є цікаві випуски про вплив карантину на економіку, планування в умовах невизначеності й трансформацію бізнесу та багато іншого, пов’язаного з бізнесом і його розвитком.

Шейк бат нот стір

Де слухати: Apple Podcasts і Google Podcasts

Підприємцям також буде корисно прослухати цей подкаст. Його автори – Юрій Погребняк, Андрій Янковський, Даша Мінасенко – співзасновники київського бару «Хвильовий». Тут ви знайдете випуски про те, як знайти та розвивати команду, яких цінностей дотримуються власники бару тощо. Щоправда, з початком карантину нових випусків не було. Тож про роботу в умовах обмежень дізнатися не вдасться.

Elena Rezanova

Де слухати: Apple Podcasts і SoundCloud

Це авторський подкаст кар’єрної консультантки та авторки книги «Ніколи-небудь» Олени Рєзанової, у якому вона публікує розмови зі своїми клієнтами. Тут ви знайдете натхненні історії про кар’єру, зміни, відкриття власної справи, боротьбу, а головне – пошуки себе та свого покликання.

Made in Ukraine Tech Startup Edition

Де слухати: Apple Podcasts і SoundCloud

Англомовний подкаст про українські стартапи у сфері ІТ: їх становлення та вихід на іноземний ринок. Подкаст стане у пригоді молодим та амбіційним спеціалістам, які хочуть розвивати українське. Тут ви знайдете інтерв’ю з керівниками та засновниками вітчизняних компаній, що починали з ідеї та стали успішними не лише в Україні, а й за її межами.

TED Talks Daily

Де слухати: Apple Podcasts і Google Podcasts

Слухаючи подкасти з лекцій TED вам вдасться не лише значно розширити свій кругозір, а й покращити рівень англійської. Тут щодня виходить новий випуск, що допоможе вам краще будувати кар’єру та залишатися у курсі подій, що хвилюють увесь світ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: