Osvitanova.com.ua

Зробили для вас добірку з українських дитячих фільмів та анімацій для сімейного перегляду, об'єднує їх те, що вони всі українського виробництва. В перелік ввійшли фільми, в яких підіймаються теми дружби, стосунків у сім'ї, моралі, національних цінностей, дорослішання тощо.

1. Фокстер і Макс (2019)

Фантастичний дитячий фільм про 12-річного школяра Макса, який втікає з дому й ховається під мостом. Там він знаходить балончик з нанофарбами, і малює графіті собаки. Неочікувано намальоване хлопцем графіті оживає та перетворюється в пса-наноробота з суперможливостями. І тепер за ними обома полює небезпечний злочинець, який не зупиниться ні перед чим, аби заволодіти цією могутньою технологією. Хлопець Макс потрапляє у вир пригод, завдяки яким він знаходить справжніх друзів.

2. Клара та Чарівний Дракон (2019)

Дівчина Клара живе у маленькому будиночку разом з трьома дивакуватими мавпочками і навіть не підозрює, що життя готує їй виклик. Раз на тисячу років в казковому лісі з’являється чарівний Дракон, який має надзвичайні здібності. За його чарами розпочали полювання Сили Зла, але Клара разом з двома друзями – життєрадісним Єнотом і буркотливим Гномом, вирішують врятувати маленького Дракона і повернути його додому. Під час мандрівки друзі дізнаються, що Сили Зла насправді полюють не тільки на Дракона, а також на Клару!

3. Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке (2019) 

Фільм-казка для всієї родини про козаків, козацький рід, Рай і Пекло, Різдво й нечисту силу. Та не просто казка, а саме химерна українська казка, яка притаманна тільки українській культурі й українському характеру. Стрічка насичена українським народним гумором, козацькою героїкою й закорінена в український фольклор і українську народну міфологію й вірування.

4. 11 дітей з Моршина (2019)

Існує легенда, що Моршин був заснований на місці падіння метеорита, який багатий на рідкісний метал – осмій. Прагнучи заробити легкі гроші, Сніжана вирішує обдурити всіх і заволодіти метеоритом. Усе б нічого, якби на її шляху не з'явилися 11 дітей з Моршина. Згуртувавшись у єдине ціле заради єдиної мети, вони розпочинають боротьбу проти несправедливості.

5. Тільки диво (2019)

Батько сімнадцятирічного хлопця Северина захищав рідне мальовниче містечко від руйнівного льоду, що все наступає і наступає. Цей населений пункт, що розташований серед величних гір, уже цілих сім років страждає від безперервної зими... І в такий нелегкий час батькові Северина може допомогти тільки один відомий лікар, якого потрібно привезти до них у місто. Небагатий, але відважний і добродушний хлопець заради свого батька готовий відправитися на край світу, пройти найнеймовірніші пригоди, щоб його врятувати, адже часу залишилося не так уже й багато. За порогом дому на нього чекають летючі істоти, підступні вороги, стихійні лиха, а також справжні любов і дружба. Така чудова історія могла статися лише перед Днем святого Миколая.

6. Мої думки тихі (2019)

Складно назвати життя Вадима успішним – невдач в особистому житті та на роботі набагато більше, ніж будь-яких хороших моментів. А працює хлопець звукорежисером. Поки це йому грошей багато не приносить, але він сподівається на прорив. Одна канадська компанія вирішила дати йому шанс – потрібно всього лише записати звуки закарпатських тварин для створення гри. А якщо зможе, ще й дати їм крякання рахівського крижня, то взагалі запросять на роботу до Канади. Вадим розуміє, що це його можливість виїхати з України у краще життя. У цій подорожі компанію йому вирішила скласти мама – сім'я ж так мало часу проводить разом, а тут такий шанс. Звичайно ж, Вадим не сильно радий такому попутникові, адже це обіцяє чимало неприємних ситуацій і розмов.

7. Поліна і таємниця кіностудії (2019)

Поліна нічого не знає про своє минуле і батьків. Вона живе в будинку зі злою тіткою та двоюрідним братом. Ті таємно планують позбутися дівчинки в день її народження, щоб отримати таємничу спадщину – кіностудію. Поліні вдається втекти, і вона вирушає в небезпечну подорож світами інших кінофільмів. Тут дівчина знаходить нових друзів, за допомогою яких вона має розгадати всі загадки та здійснити головну мету цієї дивовижної мандрівки – дізнатись правду про власну родину.

8. Викрадена принцеса: Руслан і Людмила (2018)

Часи королів, лицарів і магії. Руслан – бродячий артист, який взагалі не має успіху. Одного разу на вулиці він зустрічається з дівчиною Людмилою, у яку відразу ж закохується. Вона в небезпеці, а артист готовий зіграти роль лицаря заради дівчини. Руслан ще не здогадується, що Міла – дочка князя Володимира. Коли дівчину викрадає злющий Чорномор, хлопець хоче будь-що врятувати Людмилу. Чаклун збирається використати любов красуні як жертву для продовження свого життя. Руслан пройде будь-які випробування, щоб знову побачити Людмилу та вирвати її з рук лиходія.

9. Пригоди S Миколая (2018)

Українські Карпати. До другокласника Артема напередодні Дня Святого Миколая несподівано з'являється сам Миколай. Насправді, це злодій у костюмі чарівника. Хлопчику разом з сестрою-підлітком та місцевою дітворою доведеться проявити справжню сміливість, згуртованість і винахідливість, аби перемогти злодія і врятувати справжнього Супер Миколая.

10. Бобот та енергія Всесвіту (2018)

На всій Землі через незрозумілі події пропала електрика. Дванадцятирічний хлопчик Вадик опиняється в самому епіцентрі всіх подій, пов'язаних із цим. Інопланетні цивілізації, які досить вдало маскуються під звичайних людей, вибрали саме Землю для своїх планів. Від дій Вадика буде залежати доля кожної людини на нашій планеті. Допомагати хлопчикові буде загадковий інопланетянин Бобот, який вибрав собі вид трансформаторної будки. Тільки вони можуть запобігти найстрашнішому.

11. Сторожова застава (2017)

В українських Карпатах трапилася аномалія, якої раніше не було за всю історію людства. Сонячне затемнення вплинуло на те, що відкрився міжчасовий портал, який переніс хлопчика Віктора в середньовічну Київську Русь, в 1120 від Різдва Христового. Там школяр знаходить славних легендарних богатирів, про реальне існування яких ніхто не був впевнений. Вони повинні боротися проти армії половців, які хочуть досягти перемоги за всяку ціну. Для цього вони використовують не тільки все доступне для того часу зброю, а й чорну магію і таємничі предмети. І їм потрібен Віктор, який за легендами повинен відкрити силу могутнього артефакту. Хлопчик чудово вливається в цю середу і розуміє, що від його дій в цій епосі залежить доля не тільки його майбутнього, а й усього людства.

12. Урок магії (2017)

Фільм про чотирьох друзів-школярів, які опинилися в чаклунському королівстві під час невеликого виступу під назвою «Урок магії», яке вони проводили для молодших класів. Друзі дивним шляхом потрапляють до чарівного світу чаклунів і відьом та роз'єднуються. Дівчинка Лада просинається у замку могутньої відьми Герлінди, хлопці Мишко й Славко потрапляють до гоблінів, а Аліса зустрічає незвичайного папугу та пізніше рятує друзів. Сили Зла хочуть зробити їх своїми підданими й відправити назад в реальний світ.

13. Микита Кожум'яка (2016)

Анімаційний фільм «Микита Кожум'яка» продовжує історію відомого героя Кирила Кожум'яки, який переміг останнього Змія. Тільки головним героєм цієї історії став його 12-річний син Микита, який не володіє дивовижною фізичною силою батька і тільки завдяки силі характеру повинен перемогти Змія і врятувати світ. У чарівному світі Микиту і його нових друзів чекатиме багато смішних і динамічних пригод. Це дивовижна казка з захопливим сюжетом і щасливим кінцем, в якій розповідається про щирі почуття, справжню дружбу, і про те, що справжнє геройство не в фізичній силі, а в силі духу.

14. Бабай (2014)

Далеко-далеко, в чарівних краях живе птах Алканост, який раз на сто років зносить яйце, що виконує одне будь-яке бажання його власника. І потрапляє цей магічний предмет в руки людські, тоді як за ним щосили полює нечисть погана. Адже злому Бабаю ну конче потрібно загадати бажання, яке, звичайно ж, добра не принесе. А крім лиходія Бабая і в інших недобрих героїв казок є свої плани на яйце бажань. Так що в гонитві ще візьмуть участь Чорт, Змій Горинич, Вій і Відьма.

15. Чарівні історії: Еліксир добра (2013)

Перший фільм з казкової трилогії "Чарівні історії". Головним героєм першої частини виступає Унур, правитель, який править своєю казковою державою вельми дивно. Усе, що він робить – це натискає на різноколірні кнопки, які нібито спрощують його накази. Весь інший, якщо не сказати більшість часу, він проводить у своєму залі розваг. Оскільки батьків Унур не має, то допомагають йому Розмовляючий Шолом і Дівчинка Розпорядок Дня. Однак, як виявляється з часом, Унур не єдиний, хто управляє своїми підданими, тому що його використовують як маріонетку.

{{read_more|Читайте також| 4128, 67}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки й групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: