Osvitanova.com.ua

Щоденник для альтернативних шкіл розробила команда школи Kid's Life School. Він підходить також для учнів традиційних шкіл, які займаються саморозвитком від 6 років.

Мета занять з щоденником:

навчатися правильно відчувати час і розподіляти його між головними сферами життя успішно будувати відносини з однолітками, ставити цілі і досягати їх, розвивати корисні звички і емоційний інтелект, аналізувати своє життя і вчинки, не порівнюючи себе ні з ким.

А зараз 10 фактів про Чудо-щоденник

1. Чудо-щоденником можуть користуватися діти, які ще не вміють читати і писати Спочатку вони замальовують потрібне, а потім вже вписують слова, вчитель чи хтось з батьків допомагає при цьому допомагає.

2. За допомогою календаря на рік, діти вчаться розуміти вимір часу, зокрема таймінг та дедлайни.

3. Колесо балансу з головними сферами життя кожної людини (у дітей 1-2 класі 6 сфер у житті, починаючи з 3-го класу 8 сфер) покаже, що необхідно вчитися розподіляти свій час між активностями з різних сфер життя і виробляти в собі певні звички. Для цього поряд з колесом балансу є річний вимір для вироблення звичок.

4. Свої бажання і мрії діти фіксують на Мапі бажань – замальовують, записують словами чи наклеюють картинку. Потім діти з вчителем чи батьками обговорюють, завдяки чому вони збулися, і фіксують нові.

ЗБАЛАНСОВАНА, ЩАСЛИВА ТА КОМПЕТЕНТА ОСОБИСТІСТЬ

5. У щомісячному бланку вироблення звичок діти записують не більше ніж три звички і відмічають кожного дня по чи опрацювали її. Таким чином дитина може самостійно контролювати вироблення нових звичок, батьки чи вчитель тут лише направляють і підтримують. На ранковому колі запропонуйте обговорити, які в них при цьому виникають труднощі і якими лайфхаками вони можуть поділитися з іншими.

6. В щоденнику є місце для афірмацій, коротких фраз, які закріплюють необхідний образ в підсвідомості людини. Разом з вчителем чи батьками дитина прописує те, що її необхідно в собі розвинути: «Я впевнений» «Я розумний та кмітливий» «Я щасливий» тощо. Діти мають їх вимовляти щодня.

7. Сторінки з назвою «Примітки» служать для нотаток дитини, там можна малювати, записувати думки, наклеювати картинки.

8. Розгортка тижня представлена двома сторінками. Ліва сторінка представляє собою 7 днів, так дитина бачить тиждень з понеділка по неділю. Тут дитина прописує тему тижня і головні плани на кожний день, наприклад, взяти книжку для товариша, попрацювати над проектом тощо. На правій сторінці дитина має можливість відрефлексувати, як пройшов тиждень, чи виконані плани, і якщо ні, то чому. За допомогою тесту на цій сторінці вчиться себе оцінювати.

9. На роботу зі щоденником достатньо виділяти 15 хвилин в день.

10. Чудо-щоденником можна користуватися англійською мовою і так закріплювати і розвивати знання іноземної.

Якщо ви зацікавилися, пишіть Аллі Мащак в месенджер https://www.facebook.com/alla.teacher і замовляйте. Ціна одного щоденника – 230 грн.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: