Osvitanova.com.ua

Чілдрен Кінофест 2019 проходитиме з 31 травня по 9 червня. Протягом цього часу глядачів знайомитимуть як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою класикою. Вже традиційно організатори Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків підібрали 7 стрічок для перегляду. Саме серед них юні глядачі й визначать переможця.

«Зоопарк»

Відкриватиме «Чілдрен Кінофест» сімейна стрічка «Зоопарк» спільного виробництва Ірландії та Великої Британії. Фільм розповідає про Белфаст у часи Другої світової війни — головні герої роблять усе можливе, аби врятувати тварин з місцевого зоопарку. Цю роботу режисера Коліна МакАйвора було визнано найкращою сімейною стрічкою молодіжним журі міжнародного кінофестивалю у Сіетлі.

«Кімната 213»

«Кімната 213» стане першим фільмом жахів, який покажуть на фестивалі. До речі, цю стрічку визнали найкращим фільмом дитячої секції Міжнародного кінофестивалю в Торонто. Головні героїні приїздять до літнього табору та починають помічати зникнення особистих речей. І є підозра, що це жарти привидів.

«Каспер та Емма у театрі»

Для наймолодших глядачів від 4 років організатори знайшли і художній сімейний фільм від норвезьких режисерів Аврори Госсе та Арне Ліндтнера Нєсса. Це серія дитячих фільмів, знятих на основі однойменних дитячих книгах. За сюжетом головні герої потрапляють в театр, захоплюються і вирішують зробити власну постановку.

«Я — Вільям»

Сімейний фільм від режисера Йонаса Елмера з Данії — це історія про хлопчика Вільяма, який раптово залишився сам. Його батько помер, а мати потрапила до психіатричної лікарні. Єдиний, хто може прихистити хлопчину, — його рідний дядько, але він досить невідповідальна та азартна людина, яка весь час присвячує купівлі та перепродажу різного мотлоху. Він вже винен гроші бандитам і зовсім скоро це призводить до великої халепи, вирішувати яку, звісно ж, доведеться Вільямові.

«Ліс примарної сови»

Стрічку «Ліс примарної сови» зняла естонська режисерка Ану Аун. Це історія про 10-річну Ея та її пригоди. Дівчинка приїздить на різдвяні канікули на загадкову ферму своїх родичів і стає свідком справжніх див.

«Викрадена принцеса»

А от серед анімаційних фільмів демонструватимуться і українську роботу «Викрадена принцеса». І хоча цей мультфільм від режисера Олега Маламужа вже був у широкому прокаті в Україні, у тих, хто його таки пропустив, буде шанс надолужити. У стрічці розповідається про часи відважних воїнів, принцес та могутніх чаклунів. Тож без кохання та чарів не обійдеться.

«Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот»

Для найменших глядачів організатори підготувати стрічку «Піпі, Пупу та Розмарі: Таємниця викрадених нот» про лісових звірят. Малеча спостерігатиме, як звірятка розслідуватимуть зникнення нот з партитур. Цікаво, чи вдасться їм повернути музику слухачам?

Поза конкурсом глядачі ознайомляться із класикою комедійного кіно, фільмом Чарлі Чапліна «Цирк». Такий вибір не випадковий, оскільки у 2019 році виповнюється 130 років від дня народження видатного режисера та легенди світового кінематографа. До речі, саме на його честь названо символ фестивалю «Чілдрен Кінофест» — Совеня Чарлі.

І звісно ж, у рамках «Чілдрен Кінофесту» вже втретє відбудеться показ добірки стрічок, що вийдуть у фінал конкурсу дитячих короткометражних фільмів. 10 найкращих картин–конкурсантів будуть показані на великому екрані, а спеціальне журі обере серед них переможця.

Закривати ж фестиваль вже традиційно буде минулорічний володар Гран-прі фентезі–фільм «Сторожова застава» Юрія Ковальова про подорожі сучасного школяра у часи Київської Русі. Торік стрічка стала першим українським переможцем «Чілдрен Кінофесту».

Поширити у соц. мережах: