Osvitanova.com.ua

Загальний опис

ВИД ЗАКЛАДУ - Інше, Клуб/гурток, Центр дитячого розвитку

Фаблаб "Фабрикатор" - це унікальна інноваційна лабораторія, дизайн-студія, сучасна майстерня та найбільша в Україні платформа для вивчення передових технологій виробництва.

Тут є усе необхідне обладнання, програмне і технічне забезпечення, а також інженери-лектори, які доступно та професійно навчають технологіям 3Д-друку, 3Д-сканування, моделювання, скетчингу, лазерної різки, програмування і робототехніці.

Починаючи з 2016 року, лабораторія проводить інкубаційні програми та майстер-класи для дітей і дорослих, на практиці демонструє переваги сучасних технологій, а також сфери їх застосування. Навчання розвиває креативне мислення та надихає на створення інноваційних пристроїв та розвиток підприємництва.

Створені у фаблабі проекти стають учасниками міжнародних інноваційних конкурсів та виставок у сфері дизайну, моди, технологій, охорони здоров'я, урбаністики, рішень для Smart-пристроїв, тощо.

Студія оснащена найсучаснішими 3Д-принтерами, сканерами, лазерними різаками, фрезерними верстатами з ЧПК. Є окрема зона для роботи з текстилем та електронікою.

Майстер-класи і курси мають декілька рівнів складності та розраховані на різний вік. Навчальна програма может бути модифікована за бажанням учасників. Заняття складаються з теоретичної частини, роботи у програмному забезпеченні та обов'якової практики. Усі учні та студенти забезпечуються необхідною технікою та захисними аксесуарами.

"Фабрикатор" - найбільший в Україні офіційний представник міжнародної спільноти Fablab, започаткованої MIT USA, яка зараз налічує близько 2000 учасників по всьому світу.

Поширити у соц. мережах: