Osvitanova.com.ua

Якщо читати дитині вголос регулярно, їй  буде легше вчитися в школі та університеті. До такого висновку прийшли німецькі психологи з технічного університету Кайзерслаутерна. Результати їх дослідження публікує німецька версія The Huffington Post.

Читати дитині вголос потрібно для того, щоб вона розпізнавала літери, навчалася відрізняти їх від цифр, вважають психологи з Німеччини. Діти, яким батьки регулярно читають, швидше навчаються письму і грамотно формулювати речення. У них також збільшується словниковий запас.

Психологи вивчали дітей дошкільного віку. Вчені поділили їх на чотири групи: в першій - батьки читали регулярно книги, які брали в спеціальній дитячій бібліотеці. Дітей з другої групи батьки повинні були залучити до обговорення прочитаної книги. Третя група поєднувала в собі завдання перших двох. А дітям з четвертої групи читали вголос рідко. В результаті вчені з'ясували, що словниковий запас сильно збільшився тільки у дітей з перших трьох груп.

«Читати вголос потрібно. Це запорука успішного розвитку дитини в майбутньому », – говорить психолог Томас Лахман. Він вважає, що такі заняття повинні проходити регулярно, інакше ефекту не буде.

Поширити у соц. мережах: