Osvitanova.com.ua

МОН сподівається, що Президент України підпише новий Закон «Про освіту» до Дня вчителя. Про це заявив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей на Міжнародному форумі позашкільної освіти сьогодні, 25 вересня 2017 року.

«5 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про освіту", його вже підписав Голова ВРУ Андрій Парубій, і ми сподіваємось, що Президент підпише його до Дня вчителя. Цей Закон важливий для розвитку не лише формальної освіти, а й неформальної, до якої, зокрема, належить позашкільна освіта», – розповів Павло Хобзей.

Він зазначив, що позашкільна освіта більш вільна за своєю суттю, тому в її межах активніше розвиваються нові сучасні освітні підходи.

«Новий закон дає цілий спектр нових можливостей, зокрема, для розвитку позашкільної освіти. Наприклад, діти, які навчаються у музичних школах, спортивних гуртках, зможуть перезараховувати свої здобутки та не відвідувати відповідні уроки у школі за домовленістю між батьками та керівництвом закладу», – пояснив Павло Хобзей.

Він наголосив, що для того, аби нові процедури, передбачені законом, почали працювати, потрібно прийняти низку профільних законів та понад 100 постанов КМУ.

Йдеться про ухвалення нових законів «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про професійну освіту» тощо.

Нагадуємо, що нещодавно на засіданні  профільного Комітету ВРУ Лілія Гриневич зазначала, що «МОН не передаватиме майно та земельні ділянки ПТНЗ, поки місцеві ради не дадуть гарантії збереження цього майна»

Поширити у соц. мережах: