Osvitanova.com.ua

Один із найстаріших і найбільш престижний університет Данії створив навчальний курс, присвячений американській співачці Бейонсе. Він вже став дуже популярним.

Копенгагенський університет був заснований ще у 1479 році і вважається найбільшим та найважливішим у Данії. За рейтингом журналу Time він входить до 20 найкращих ВНЗ в Європі. Тепер ця освітня установа запускає предмет «Бейонсе, гендер і раса», що буде частиною розділу «Мистецтво і культура».

За словами засновників курсу, підхід до вивчення Бейонсе буде таким же, як до більш класичних предметів: літератури чи опери. «Ми будемо аналізувати пісні та кліпи. Сфокусуємось на гендері, сексуальності і расі. Одна з наших цілей – вивчити явище "чорного фемінізму", який мало відомий в Скандинавії», – пояснив автор курсу, професор Ерік Стейнског.

За його словами, співачка, її поведінка і творчість має велике значення для розуміння світу, в якому ми живемо. «Бейонсе – одна з найзнаменитіших артисток наших днів, тому важлива для аналізу сучасності», – сказав Стейнског. При цьому професор зазнчачив, що сам є шанувальником Бейонсе і, на його думку, вона чудова у всьому, що робить, і до неї «важко залишитися байдужим».

Курс одразу викликав цікавість у студентів. Бажання вивчати новий предмет вже висловили 75 осіб. Через таку популярності керівництву навчального закладу навіть довелося перенести заняття в більш велику аудиторію.

Поширити у соц. мережах: