Osvitanova.com.ua

Центр інноваційної освіти “Про.Світ” розпочинає відбір львівських шкіл до участі в унікальному проекті “Школа 3.0”. Проект триватиме 1.5 роки та націлений змінити те, як відбувається управління (лідерство), викладання і взаємодія в українській школі.

ФОТО: AULIADE.WORDPRESS.COM

“Школа 3.0” – це виняткова можливість для директорів та вчителів трансформувати шкільне середовище, позбутись усталених моделей і створити новий простір колаборації, обміну ідеями та співпраці дітей, батьків та вчителів. Через півтора року ми матимемо три історії успіху з розвитку шкіл і ефективні рішення, які можна поширювати на інші школи міста, а згодом – на цілу Україну", – розповідають організатори.

Під час участі в проекті команди зі шкіл (близько 10-ти вчителів) вивчатимуть інноваційні практики і одразу ж втілюватимуть їх у своїй школі. Директори отримають нові знання, як працювати зі своєю командою, налагоджувати партнерства і будувати довгострокові зв’язки із батьками та випускниками школи. Також управлінці шкіл дізнаються, як ефективно залучати необхідні ресурси для розвитку школи без державної підтримки. Навіть більше, директор спільно зі своєю командою працюватиме над розробкою нового бачення і стратегії школи як динамічної організації. Вчителі в свою чергу, ознайомляться із новаційними методиками викладання, зокрема зі змішаним навчанням,  і протестують їхню ефективність на свої предметах.

На учасників чекає 4 навчальні модулі (тривалістю по 3 дні кожен), дві візійно-стратегічні зустрічі, регулярні зустрічі із наставниками під час 2017-2018 років. Навчання та практичне втілення напрацювань відбуватиметься з квітня по липень включно. З вересня 2017-го року розпочинається впровадження плану розвитку школи. Перші результати роботи шкіл та проекту будуть представлені в листопаді 2017-го року на Освітньому форумі у Львові.

Зі школами-учасницями працюватимуть наставники та команди експертів у галузі. Особливістю проекту є те, що він максимально динамічний і практичний, проводитиметься на базі школи і передбачає постійну командну роботу. Такий формат не перешкоджатиме поточній діяльності освітян та дозволить директорам і вчителям одразу втілювати у життя нові практики.

До участі в проекті буде відібрано лише 3 львівських школи. Щоб потрапити на проект, директорові та щонайменше 4-ом вчителям необхідно заповнити аплікаційну форму, яка містить аналіз слабких і сильних сторін школи, і є першим етапом відбору. Другий етап передбачає зустріч із директорами та візити-знайомства у школи, команди яких найкраще впорались із заповненням заявки.

Детальніше про “Школу 3.0” ви можете дізнатись за посиланням.

Якщо у вас виникатимуть запитання, просимо телефонувати +38 050 370 99 66 або ж пишіть на prosvit.center@gmail.com

Поширити у соц. мережах: