Osvitanova.com.ua

Разом із навчальним роком у столичних школах (Русанівському ліцеї та Природничо-науковому ліцеї №145) добіг кінця й інноваційний проект IT-школа Samsung, проведений компанією "Samsung Electronics Україна" за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Проект "IT-школа Samsung" полягає у безкоштовному навчанні учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів основам розробки додатків під операційну систему Android. В Україні такий проект відбувся вперше.

Цього року сертифікати про успішне закінчення проекту отримали вже 22 випускники, а 11 з них особисто представили розроблені програми під час спеціального заходу, що відбувся у Міністерстві освіти і науки України.

 

За період навчання учні не тільки засвоїли теоретичні основи програмування, а й розробили власні продукти. Під час урочистого нагородження випускники "IT-школи Samsung" показали додатки для операційної системи Android: конвертер величин, авторські розвиваючі ігри, месенджери з відкритим кодом і можливістю шифрування даних. Присутні на заході гості та представники Міносвіти мали змогу протестувати додатки на смартфонах і планшетах, а також напряму поспілкуватись із молодими розробниками.

Під час підведення підсумків проекту "IT-школа Samsung" компанія "Samsung Electronics Україна" також оголосила про продовження співпраці з Міністерством освіти і науки України та Інститутом модернізації змісту освіти ще на два навчальні роки.

В рамках співпраці партнери підписали меморандум на 2017-2019 роки, мета якого - надати доступ до навчання більшій кількості учнів в інших містах України, у зв’язку із чим географію проекту "IT-школа Samsung" буде розширено.

 

  
"IT - це компетентність майбутнього, яку ми включаємо в концепцію нової української школи, - каже Павло Хобзей, заступник Міністра освіти і науки України. - Для успішного навчання потрібні 3 складові: комп'ютерна техніка, професійні викладачі та мотивовані учні. А для досягнення висот - талант і постійна робота. Але навіть найважчу працю буде в задоволення, якщо ви займаєтеся улюбленою справою".

"Українські IT-фахівці відомі в усьому світі, - каже Джей Сул Ю, президент компанії" Samsung Electronics Україна ". - Мета проекту "IT-школа Samsung" - надати молодому поколінню доступ до IT-освіти і допомогти розкрити свій потенціал. Ми розширимо географію проекту в цьому році і зробимо ще один крок на шляху до модернізації української освіти. Майбутнє належить молоді, і якісна освіта - запорука її успіху ".

Програма проекту "IT-школа Samsung" розрахована на один навчальний рік, який складається з 6 основних модулів. До цих модулей входять основи програмування на мові Java і С, об'єктно-орієнтоване програмування на мові Java під Android, основи інформаційної безпеки, введення в системи управління базами даних на прикладі SQLite, а також введення в World Wide Web.

 

Щоб взяти учать у проекті, необхідно успішно пройти вступне тестування. В листопаді 2016 року  в ньому взяли участь близько 200 учнів від 7 до 11 класу.

Компанія Samsung Electronics Україна приділяє велику увагу реалізації своєї соціальної місії в Україні. І проект "IT-школа" - це один із важливих елементів здійснення такої місії, в центрі якого турбота про молодих талановитих українців. Успішні перші результати і зацікавленість з боку учнів  надихають компанію на продовження, розширення та вдосконалення цього проекту.

Поширити у соц. мережах: