Osvitanova.com.ua

Свято вулиці Костьольній від Famille Tres FRANCAIS.

11 червня одна з найкрасивіших і "дуже французьких" вулиць Києва - історична Костьольна - прийме у себе на ярмарку численних талановитих учасників: кулінарів, майстрів, hand-made артистів, художників, музикантів і письменників, щоб порадувати жителів і гостей столиці!

Крім розважальної місії, ярмарок покликаний допомогти дітям. Відсоток від виручених грошей перерахують в Інститут Раку на купівлю необхідних апаратів в дитяче відділення.

На повністю перекритою вулиці Костьольній зберемося знову для того, щоб дізнатися багатогранну культуру франкомовних держав (Канада, Конго, Ліван, Франція і Швейцарія) і звичайно ж для того, щоб дати можливість талановитим людям України показати себе і дати новий поштовх до ще більшого розвитку української культури.

На вас чекає:

вуличний театр; кулінарні майстер-класи; гастрономічні лекції та дегустації; дитяча творча зона; картинні експозиції; жива музика і Dj-сети; виставкові стенди з різноманітною hand-made продукцією; делікатеси з усього світу; майстри кавових справ; письменники і книжкові видавництва; покази від відомих українських дизайнерів.

Коли: 11 червня, 10:00 - 22:00
Де м.Київ, вул. Костьолна 3

 

СІМЕЙНА ПРОГУЛЯНКА ПО ДНІПРУ НА КАЯКАХ

Клуб активних батьків "Знайка" запрошує на захоплюючу подорож по Дніпру на каяках!
 

Літо, тепло, сонце! І як же приємно вибратися гарною компанією ближче до водойми, скупатися, відпочити в прохолоді, поплескатися і повеселитися!
Але це ще не усе!

Клуб Знайка придумав для вас новий цікавий вид відпочинку - прогулянку на каяках!

Що ж це за назва така незвичайну - каяк?

Це прогулянковий або спортивний човен, те саме що й байдарка. А наші каяки розраховані навіть на цілую сім'ю з 4-х людей, і на тих, хто хоче покататися самостійно. Все на ваш вибір!

Що ви побачите, куди попливете?

У центр водного спорту Києва - Матвієвську затоку.

Програма екскурсії:

зустріч біля м. Гідропарк;

похід в каяк-цент;

переодягання в зручний для прогулянки одяг (шорти, футболки, гумові тапки);

проходження інструктажа;

завантаження в каяки і початок подорожі з досвідченим інструктором;

сплав у Матвієвську затоку, по дорозі - оповідання інструктора про водний спорт, про особливості водойм Києва, про прогулянки на різних видах човнів, про човнові станції, про правила руху на воді суден, та ще багато цікавого;

причалення до пляжу і відпочинок - купання, перекус;

після відпочинку повертаємося в каяк центр;

обмін враженнями.

Коли: 11 червня, 25 червня 09:30
Де м.Київ, місце зустрічі Гідропаркю на виході з метро направо

 

Майстер-клас по роботі з деревом і склом

Запрошуємо дорослих та дітей від 6-ти років змайструвати власними руками цікаві роботи з дерева та скла: святкові прикраси, скляні листівки, обкладинки для блокнотів, підсвічники, декоративні скляні тарілки, сурікени, кинджали, мечі тризуби або MineCraft та багато іншого.

Під час майстер-класу можна виготовити таку зброю:

Меч "Тризуб", Меч "MineCraft", Кірка "MineCraft", Сокира "MineCraft", Ножі, керамбіти,Сурікени, Арбалет,Рогатка.

Пропонуємо цікаву авторську навчальну програму, сучасну комфортабельну і безпечну майстерню, яка обладнана усіма потрібними інструментами, витяжкою і персональними засобами захисту.

Будемо вирізати, шліфувати, різьбити, свердлити, фрезерувати, випалювати, гравірувати, фарбувати, клеїти та декорувати!
Cвою готову роботу учасник майстер-класу забирає з собою.

Коли: 17 червня, 25 червня 09:30
Де м.Київ,
вул. Богатирська, 6А (ст. м. Мінська)

 

Майстер-клас "Секрети гончарства. Ліплення из глини"

Людське життя здавна тісно пов`язане з дивовижним природнім матеріалом - глиною. Глину використовують для виготовлення предметів побуту, іграшок та прикрас. Керамічні вироби завжди виглядають теплими та зворушливими, бо разом з відбитками людських рук вони зберігають частину душі майстра.

Ліпка для дітей - не тільки захопливе заняття, але й дуже корисне. Воно викликає відчуття неймовірного задоволення в дитини. В процесі заняття в дитини розвивається творча уява та фантазія, вдосконалюється мілка моторика рук.
Відвідавши майстер-клас, ваша дитина на практиці оволодіє основними прийомами роботи з глиною, самостійно створить пташку-свистульку та виріб на гончарному колі.
Вийде у всіх! )))

 

Коли: 11 червня, 11:30
Де м.Київ,
вул.Лютеранська, 9, вхід в арку.

 

Майстер-клас по валянню з вовни «Чарівні Феї»

Вовна для валяння - пластичний та м`який матеріал, теплий та приємний на дотик.

Валяння - найдавніша техніка виготовлення текстиля на Земля. Археологи вважають що першим валяним виробам понад 8000 років. Давні люди почали виготовляти предмети побуту зі знайденої вовни диких тварин. Лише згодом вони навчились прясти, в`язати та виготовляти текстиль. 

На нашому майстер-класі ви відкриєте для себе найдавніший різновид декоративно-прикладного мистецтва.

Коли: 11 червня, 11:30
Де м.Київ,
м. Арсенальна, вул. Мазепи, 18/29 "Wake cup bar"

 

Пішохідна екскурсія вулицями Києва - "Сліди митців"

Наша прогулянка вулицями Києва - це прогулянка про історію, любов до міста, різноманітні «сліди» та символи, що дарують на згадку мешканцям київські митці.

Історію країн, народів, міст та окремих людей зберігають билини, легенди, літописи, книги, археологічні схованки і всілякі історичні дослідження різноманітних напрямків. Але найбільша кількість емоцій і переживань, пов`язаних з життям в певний історичний період, передається людям сучасності завдяки "подарункам" людей-творців, що своїми діями так чи інакше вплинули на хід історії та  заховали свою присутність в секретних слідах.

Всіх, хто знайде сліди митців чекає солодкий сюрприз!

Авторська екскурсію для вас проведе Ірина Білас.

 

Коли: 11 червня, 11:00-13:00
Де м.Київ,
Золоті Ворота

 

Екскурсія для дітей до Поні-клуба

А поні - крихітні коні :)
Спілкування з цими дивними тваринами завжди викликає безліч позитивних емоцій. Маленькі хлопчики і дівчатка обожнюю поні, радіють кожній зустрічі з мініатюрними кониками!
Дивлячись в дитячі очі, що сяють ніжністю і захопленням завжди шкодуєш що не можеш купити поні. А ми даруємо можливість кататись та гладити поні!
Що поні любить істи? Де казковий коник спить? Де живе? Скоро ви про це дізнаєтесь!
Пропонуємо піти в гості до поні!

Отож, ми вирушаємо в незабутню подорож в світ шляхетних тварин, що впродовж багатьох віків супроводжували людей та були для них незамінними помічниками.

Коли: 16 червня, 16:00
Де м.Київ,
вул. Василя Касияна, 1, "Поні-клуб". Зустрічаємось біля дитячого майданчика на території поні-клуба.

 

Уроки алхімії в старовинній аптеці

В нас з`явився унікальний шанс - пізнати таємниці алхімії...
Перетворитись на маленького чарівника - ось мета нашого візита до унікального музея-аптеки!!!
Запрошуємо всіх на унікальний майстер-клас з виготовлення бомбочок-шипучок для ванни!
Звичайно, це лише перший крок на шляху до справжнього світу алхімії! Подія відбуватиметься в старовинній аптеці, якій виповнилось вже 283 роки! Сьогодні це невимовно цікавий музей і одночасно реальна, діюча аптека!

Ми відвідаємо кабінет аптекаря, що в ті давні часи був і лікарем. Відвідаємо підвальну лабраторію алхіміка, стару келью де лікували настоянками та молитвою, хату цілительниці з духмяними травами під стелею та старі аптечні погреби.

На вітринах музея-аптеки побачимо посуд для виготовлення трав`яних сумішей, різноманітні банки та склянки для ліків, старовинні рецепти, інструменти фармацевтів минулих часів, заспиртованих змій та крабів з яких колись виготовляли лікувальні препарати. Окрім ліків на полицях можна побачити старовинні склянки з кремом, пудрою, парфумами, зубним порошком і навіть чорнилами - все це раніше продавали виключно в аптеках.

Коли: 17 червня, 12:00
Де м.Київ, 
Поділ, вул. Притисько-Микільска, 7, біля входу в аптеку-музей.

 

ТАЄМНИЦІ ЗА ЛАШТУНКАМИ! Екскурсія до Національної опери України

Це будуть не звичайні відвідини вистави!
Це абсолютно нові та неймовірні відчуття...

Ми запрошуємо вас до чарівного та загадкового світу - за лаштунки Національної опери України, до самого серця та душі театру. За  півтори години до миті, коли театр заполонять глядачі, нашій екскурсійній групі відкриються приховані миті життя театру!

Екскурсія почнеться з довгих коридорів та неймовірної кількості сходинок. Так, в таємничому світі можна загубитись :) Ми зазирнемо до балетного класу, довідаємось яка титанічна праця стоїть за легким пурханням балерин по сцені яке ми зазвичай спостерігаємо на балетній виставі.
Далі ми вирушимо прямісінько на сцену!
На нас чекає дивовижна можливість побачити глядацьку залу зі сцени.
Ми завітаємо до гримерок, костюмерних, оркестрової ями, царської ложі та до інших цікавих місць.

Екскурсовод розкаже і покаже те, чого не бачить пересічний глядач :)
Після екскурсії, разом з іншими глядачами, власники білетів можуть подивитись прекрасну виставу.
Білет на виставу потрібно придбати самостійно заздалегідь.

Коли: 17 червня, 12:00
Де м.Київ,
вул. Володимирська, 50

 

ФАБРИКА КАРАМЕЛІ. Майстер-клас для дітей з виготовлення льодяників

Ах! К-а-р-а-м-е-л-і !!! І слово ж яке солоденьке! Якщо ми запитаємо у дорослих людей, що ж їм згадується, коли ми говоримо про їхнє дитинство, то напевно почуємо відповідь про солодощі та іграшки.
Ми дорослішаємо, наші іграшки стають більш дорослими, але все наше життя від дитинства до старості нас супроводжують цукерки :)

Друзі, поспішаємо запросити вас на «фабрику карамельок»! Це не просто майстер-клас, це дивовижна і захоплююча подорож в радість!
Тож починаймо. На кожній кухні є власні правила, чи не так?
Є вони і на "Фабриці карамелі". Перед початком майстер-класа потрібно вдягнути не тільки фартухи, але й спеціальні рукавиці, які захистять руки під час роботи з гарячою карамеллю.


Потім почнеться цікавий майстер-клас, де ми дізнаємось про всі таємниці виготовлення цукерок. Дізнаємось з чого варять карамель, побачимо як вона вихолоняє і набирає той чи інший колір, а коли трохи застигне і стане як пластилін - почнеться найцікавіше - ми готуватимемо цукерки.
 

Знайки прийматимуть участь у всьому ланцюжку виготовлення льодяників. Ми зробимо карамельні палички з квітами всередині, поріжемо їх на маленькі цукерочки і розкладемо в баночки. Після виготовлення маленьких карамельок ми будемо створювати власний солодкий шедевр "Льодяник на паличці"! :)

Запрошуємо вас в чарівний світ солодощів!

Коли: 17 червня, 11:00
Де м.Київ,
вул. Урлівська 11 а, 1 під`їзд, вхід з двору, карамельна LOL&POP

 

Поширити у соц. мережах: