Osvitanova.com.ua

Міністр освіти Китаю Баошен Чень планує відвідати Україну влітку і обговорити з українською колегою Лілією Гриневич розширення форм співпраці у сфері між країнами.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

23 червня в Україні відбудеться засідання Українсько-китайської підкомісії з питань освіти, на якій планує бути присутнім глава Міносвіти КНР.

"Приїзд міністра освіти Китаю безсумнівно стане гарним шансом обговорити розширення форм співпраці між нашими країнами. В рамках проведення підкомісії ми також плануємо організувати Форум ректорів університетів Китаю і України, щоб наші виші змогли налагодити прямі контакти і домовитися про конкретні проекти", - розповіла Гриневич.

Посол КНР в Україні Вей Ду підкреслив, що вже найближчим часом потрібно буде почати процес узгодження заходів у рамках підкомісії, а також зафіксувати час для офіційної зустрічі міністрів.

Ще одна ключова для розвитку китайсько-українських відносин подія - проведення спільної інноваційної виставки, яка відбудеться восени, повідомили в Міносвіти.

"На виставці будуть присутні представники науково-дослідних інститутів, університетів і бізнес-структур України і КНР. Саме на ній ми зможемо окремо підняти питання залучення китайських інвестицій у реалізацію інноваційних українських розробок", - підкреслила Гриневич.

Раніше повідомлялося, що Китай заявив про готовність почати переговори про безвізовий режим та ЗВТ з Україною.

Поширити у соц. мережах: