Osvitanova.com.ua

Коли я навчався в старшій школі, там постійно обговорювалася тема того, які витрати може та які не може дозволити собі шкільний фонд. Коли я подорослішав, зрозумів наскільки дорого дати освіту навіть одній дитині в Сполучених Штатах. Станом на 2012-13 роки вартість освіти одного студента за рік становила $12, 296.

 

І це за рік навчання в звичайній школі.

 

В той час як вартість адміністрування становила  $829 від загальної вартості навчання за рік, знайти засіб, як зменшити непотрібні витрати не становило проблеми.

 

Для того, щоб допомогти зменшити витрати, підтримуючи порядок “на технічному фронті”, існує велика кількість безкоштовного програмного забезпечення для адміністрування шкільних закладів. Добірка Топ-8 безкоштовного та у вільному доступі програмного забезпечення для адміністрування шкільних закладів наведена нижче.

 

8. FeKara

Підходить для адміністрування школи до 50 учнів

 

Плюси: Сучасна програма, функції якої покривають потреби адміністрування всього  необхідного - від екзаменів та оцінок до бюджету та внутрішньої переписки між персоналом. FeKara навіть має мобільну версію аплікації, яка може працювати на планшетах та смартфонах для використання “на ходу”

 

Мінуси: Так само, як School Time, FeKara обмежує за кількістю студентів, об’єм бази даних та вимогами швидкодії мережі. FeKara безкоштовна для шкіл, де навчається не більше ніж 50 студентів та в систему можна додати не більше 5 вчителіві. Існує два типа платних версій: за $0,20 за одного студента можна отримати змогу вносити нелімітовану кількість вчителів в систему, або за одноразову сплату $350, кількість студентів та вчителів, що можна вносити в систему буде необмежена.

 

7. School Time

Якщо ваша школа нараховує 50 або менше студентів, безкоштовна версія School Time - це, можливо, те, що ви шукаєте.

 

Плюси: Не вимагає фінансових витрат чи інформації щодо данних кредитної картки;  безкоштовна версія не має строку дії. Система включає наступні функції: профайли представників адміністрації, систему оцінок, бібліотеку баз даних, інформацію про склад екзаменаторів, транспортування, відвідування, та навіть адміністрацію шкільного гуртожитку.

 

Мінуси: Найочевиднішим мінусом є обмеження за кількістю студентів в безкоштовній версії School Time.  Звичайно це обмеження можна обійти, змінивши безкоштовну версію та платну, але це не буде підлягати під “безкоштовне та у вільному доступі” програмне забезпечення, яке ми шукали. Тож, якщо ваша школа налічує не більш ніж 50 студентів, School TIme може вам підійти.

 

6. TS School

 

TS School, або Time Software School, класичний потужний інструмент, що пропонує всі основні функції для шкіл будь-яких розмірів.

 

Плюси: TS School прекрасно підходить для того, щоб керувати за робочими ресурсами - аплікація має потужні засоби для керування шкільним персоналом. TS School також пропонує надійну систему управління учнями, звітністю, багатофункціональний органайзер (здатний умістити розклад спортивних заходів чи розсклад занятть з будь-яких дисциплін), а також систему управління екзаменами для вчителів.

 

Мінуси: у безкоштовній версії бракує декілька практичних функцій, які наявні в платній, наприклад, кастомізовані звіти (такі, що підлягають налаштуванням користувача), інвентарний реєстр, безпека, система прийняття учнів. TS School може викликати труднощі у використанні вчителями, хто раніше не використовував адміністративне програмне забезпечення, тому що користування деякими функціями інтуїтивно не зрозуміле.  

 

5. Fedena

 

Fedena - програмне забезпечення, яке здебільшого фокусується на маніпуляції з записами.

 

Плюси: Fedena пропонує необмеженне адміністрування та доступ студентів для використння системи, курсів та матеріалу. Аплікація розроблена на Ruby on Rails, тому учні легко можуть кастомізувати код під свої потреби. Система включає дані про учнів та робітників, календар, можливість управління фінансами, управління екзаменами, а також доступ для студентів та батьків.

 

Мінуси: Fedena  є безкоштовною версією іншого програмного забезпечення з такою ж назвою. Порівнюючи ці дві версії, стає зрозуміло, що версії, що знаходиться у вільному доступі бракує певних функцій, інвентарного реєстру, можливості кастомізувати звіти, та реєстрації.

 

4. Ascend SMS

 

Ascend SMS  - це цілком безкоштовна аплікація для адміністрування шкільними закладами, розроблена спеціально для Католицьких та Незалежних шкіл. Ascend SMS гордо зауважує, “Ascend SMS впевнені, що школи не повинні викладати позахмарні кошти за те, чого потребують школи задля виконання основної місії.”

 

Плюси: Ascend SMS пропонує повний пакет. Від системи управління здоров’ям для шкільного мед персоналу до мобільної аплікації для батьків та функції звітності з дисципліни, Ascend SMS пропонує навіть більше ніж деякі платні програми адміністрування шкільних закладів. Адміністраторів може привабити функція звітності, що швидко надасть інформацію про шкільне життя, успіхи учнів та інше.

 

Мінуси: Ascend SMS є безкошновною програмою лише для Католицьких та Незалежних шкільних закладів.  Ascend SMS також обмежує кількість закладів, що можуть приєднатися до системи щорічно.

 

3. SchoolTool

SchoolTool - хмарне програмне забезпечення для адміністрування, що находиться у вільному доступі, розроблене для шкільних закладів в світі розробників.

 

Плюси: SchoolTool має безліч функцій, які здебільшого використовуються вчителями. Програма забезпечує викладачів усім необхідним для роботи в класі (щоденниками,  тестовими завданнями, журналом відвідувань, журналом активності), хороші організаційні функції (календар, що синхронізується з Google Calendar включно) та прекрасний генератор звітів. SchoolTool написано на Python, має високу ступінь захищенності та виконується на Linux Ubuntu.

 

Мінуси: SchoolTool є чудовим програмним забезпеченням для невеличких шкільних закладів, але його не можна назвати вичерпним. Наприклад, школи повинні будуть шукати аплікації для відділу кадрів, деяких звітів чи керування фінансами. 17 жовтня 2016 року SchoolTool анонсували, що їх основні розробники перейшли на інші проекти, то ж доки незалежні програмісти мають доступ до коду основна команда не буде розробляти ніякі оновлення. Все ще незрозуміло чи вплине це на працездатність забезпечення, але точно не покращить його.

 

2. Gibbon

Gibbon надає нового значення виразу “все в одному”. Gibbon - “шкільна платформа” у відкритому для користування доступі, що не тільки надає змогу адміністрування, але також пропонує додаткові сервіси для вчителів.

 

Плюси: Gibbon пропонує широкий спектр функцій адміністрування фінансів, кадрів, різних відділів та розкладу. Gibbon також пропонує додаткові інструменти для вчителів та батьків (доступ до оцінок, наприклад), щоденники, органайзери та каталоги бібліотек включно.

Зрозумілий інтерфейс також допомагає у вивченні аплікації.

 

Мінуси: Підтримка програмного забезпечення Gibbon достатньо складна з технічної точки зору, вимагає знань програмування, що доволі поширено для програм, що знаходяться у відкритому доступі. Документація, якою користуються адміністратори, вчителі та батьки досить обмежена тож, якщо виникають програмні перебої без допомоги кваліфікованної тех підтримки не обійтися.

 

1. OpenSIS Open Source

OpenSIS - безкоштовна платформа, розроблена для К-12 не зважаючи на те, чи школа є приватною або державною. OpenSIS найкраще підходить для маленьких та середніх шкільних закладів з наявним IT  відділом.

 

Плюси: Хоча OpenSIS має як платну, так і безкоштовну версію програмного забезпечення, безкоштовна версія має досить змістовний функціонал. Школи можуть використовувати програму для контролювання академічних успіхів студентів, медичних карток, відвідування, демографічної інформації, розкладу, щоденників та підготовки кастомних звітів. OpenSIS має рейтинг 4.8/ 5 на SourceForge. OpenSIS також пропонує інтеграцію з Moodle LMS (останніми версіями), спрощуючи створення та управління профілями користувачів.

 

Мінуси: Щоб отримати повний пакет переваг, що пропонує OpenSIS, IT спеціалісти повинні володіти хорошими знаннями PostgreSQL. Безкоштовна версія, на відміну від платної, не містить деяких функцій.

 

 

Спеціальний додаток: ThinkWave Online Gradebook

 

В той час як ThinkWave’s Online Gradebook не є цілковито вичерпним інструментом для адміністрування шкіл, але це найкращий варіант електронного щоденника для маленький шкіл.

 

Плюси: Інтуітивно зрозуміла система, проста у вивченні і користуванні для вчителів та сумісна з більшістю операційних систем та браузерів. Безкоштовна версія пропонує гнучку систему оцінювань, тож вчителі можуть виділяти оцінки за конкретні проекти та контрольні. Ця версія містить базу даних на 25MB для онлайн оцінок та дозволяє батькам та учням мати доступ на портал.

 

Мінуси: Так само як багато безкоштовного програмного забезпечення, ThinkWave Online Gradebook розміщує рекламу на порталі. Лише Преміум пакет ThinkWave (коштує $49,95) надає технічну підримку та підтримує криптографічний протокол.

 

Висновки:

Існує багато іншого безкоштовного програмного забезпечення на просторах інтернет мережі, багато з нього має певні функціональні обмеження, вимоги до операційних систем чи обмеження за кількістю користувачів.  В той час, як багато шкіл задовольняться використанням таких програм, деякі не шукають можливості використання безкоштовного програмного забезпечення.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: