Osvitanova.com.ua

Якщо немає поряд класного дитячого майданчика, на допомогу прийдуть ці ідеї для активного і корисного вуличного відпочинку з дітьми від МamaBook. Вам знадобиться крейда, папір, м’яч.

1. Вуличний твістер

Усім знайому та популярну гру можна перенести на асфальт. Намалюйте кола і дайте дітям крейду їх розмалювати. Паралельно можна розповісти про периметр та спосіб обчислювання площі.

2. Круті 3D-малюнки

Діти обожнюють малювати на асфальті. Запропонуйте їм зробити цікаві зображення, на тлі яких потім можна влаштувати оригінальну фотосесію.

 3. Вуличний квест

Що знадобиться:

карта-схема. 10 папірців із завданнями.

Підготуйте 10 завдань, написані на окремому папірці. Частина завдань повинна бути веселою (проспівати пісеньку, розповісти анекдот), а частина – повторення пройденого матеріалу (наприклад, розповісти про особливості життя перелітних птахів). Папірці з завданнями заховайте відповідно до карти заздалегідь. 

4. Кумедний боулінг

Зберіть 10 пластикових пляшок (бажано великого розміру). Налийте воду з фарбою, якщо є можливість. Збивати пляшки можна м’ячем.

5. Гігантські хрестики-нулики

Зробіть фігурки хрестиків та нуликів з того, що знайдете під рукою, наприклад, камінців чи кришечок з-під пляшок. 

6. Розвивальна «гаряча картопля»

Усім знайома гра в «гарячу картоплю»? Потрібно стати у коло та якомога швидше перекидати м’ячик одне одному, не затримуючи в руках. Ускладніть дітям завдання. Зловивши м’ячик, вони спершу повинні голосно вигукнути назву тварини, а потім – перекину іншому. Якщо дитина тримає м’яча понад 3 секунди, то сідає у центр кола. Грати можна в назви фруктів, птахів, предмети одягу, імена тощо.

7. Класики

Для цієї простої гри потрібні лише шматочок крейди, плоский камінь-битка і трохи чистого асфальту в безпечному місці. Малюємо 10 або більше квадратів, сполучених між собою, нумеруємо по порядку і стрибаємо з одного в інший на одній ніжці, штовхаючи битку перед собою так, щоб вона не перелетіла через клітку, не потрапила на межу і щоб нам самим не наступити на лінію. При цьому не можна торкатися асфальту іншою ногою. Той, хто не виконав умови, вибуває з гри до тих пір, поки всі інші не помиляться і черга знову перейде до нього. 
 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: