Osvitanova.com.ua

Пасха – світле, духовне свято. Ви можете розповідати дітям про традиції святкування, переглядати разом відео про Великдень або влаштувати тематичні конкурси чи вікторину. Наведена нижче добірка конкурсів від Мамабук підійде для проведення в родинному колі, у дитячому садку та школі. 

Конкурс 1. Швидкість та уважність

Чудовий оригінальний конкурс! Поділіть дітей на 2-3 команди Кожна з команд (або кожна дитина, якщо дітей небагато)) отримує яскраву складну картинку, яка перевірить їхню уважність. На першому завданні діти шукають великоднє яйце, на другому – кролика, а на третьому – 10 пасхальних яєць. Гра триває 3 раунди. Перемагає команда, яка першою знаходить правильне зображення. Картинки доступні для завантаження.

Конкурс 2. Великодні скарби

Організуйте для дітей ігровий квест з пошуку святкових сюрпризів. Розділіть дітей на декілька команд, якщо квест проходить в школі чи в садочку. Якщо вдома, то кожна дитина отримує свою карту скарбів. На карті позначте місця, де вказані скарби. За бажанням підготуйте яйця (з-під кіндерів) з підказками. Пошуки скарбів ідуть на час.

Що можна вигадати у вигляді подаруночків:

Великодні пряники. Значки на одяг. Цікава канцелярія (оригінальні олівці, гумки, маркери). Наклейки для прикрашання великодніх яєць. Розмальовки. Недорогі настільні ігри.

Конкурс 3. Перегони з яйцями

Традиційна великодня забава. Кожній команді видається одне варене яйце та столова ложка. Визначається відстань, яку діти повинні пробігти на вулиці чи в залі. Завдання учасників – пронести у ложці яйце до одного пункту, розвернутися, прибігти назад і передати яйце з ложкою іншому учаснику естафети. Якщо яйце впало на підлогу, то учасник повинен простояти на місці штрафні 5 секунд.

Перемагає команда, яка впоралася із завданням найшвидше.

Конкурс 4. Яєчний боулінг

Замість традиційних кеглів на певній відстані від дітей у рядок виставлені символічні сюрпризи: шоколадний заєць, апельсин, кіндер-сюрприз тощо. Замість кулі у дітей, звичайно, варене яйце! Дитина може запустити яйце та забрати у подарунок приз, який збила. Але покотити яйце має право лише дитина, яка правильно дає відповідь на пасхальну загадку (питання) чи розповідає тематичний віршик.

Які великодні загадки можна використати в конкурсі:

– Якими словами ми вітаємося на Великдень?
(Христос Воскрес! Воістину Воскрес!)

– Як називається неділя, яка йде за тиждень до Великодня?
(Вербна)

– У який день завжди святкують Пасху?
(Неділя)

– Як ми називаємо великодні яйця?
(Писанки, крашанки, дряпанки, крапанки).

– У чому ми несемо освячувати яйця, ковбаски та паски до церкви?
(У кошику).

Конкурс 5. Повітряне яйце

Оберіть чималу кількість учасників. Їхнє завдання – оригінально прикрасити великоднє яйце. Але замість яйця учасники отримують надуту повітряну кульку та безліч декору, інструментів: наклейки на яйця, маркери, губну помаду, клей, кольоровий папір тощо. З цього за 3 хвилини кожен учасник повинен декорувати «яйце». Глядачі оплесками визначають найкращий варіант.

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: