Osvitanova.com.ua

Їх історії надихають та втілюють віру в те, що на нас чекає дивовижне майбутнє. Ми обрали 8 історій українських школярів, чиї винаходи вже змінюють чиєсь життя на краще!

1. Анастасія Лівочка знайшла спосіб рятувати життя бійців

Ця дівчина вигадала одразу два корисних винаходи, якими користуються бійці в зоні АТО. Перший такий пристрій — розсікач диму від пічок, який допомагає приховати присутність бійців на місці стоянки та зробити їх менш помітними для тепловізорів. Другий пристрій — підвіс для безпечного транспортування поранених.

2. Валентин Фречка виготовляє папір з опалого листя

А цей хлопчина з Закарпаття вже отримав кілька міжнародних нагород та запрошення на навчання у США. Валентин вирішив навчатися у Києві та продовжує популяризувати свій винахід — унікальний еко-папір з опалого листя.

3. Вєста Барілко  створила пристрій «Риба керує акваріумом»

Ця школярка з Черкас «навчила» акваріумну рибку віддавати команду роботу-транспортеру, на якому встановлено акваріум. До неї такий експеримент змогли провести лише професійні вчені з Нідерландів.

Над рибкою встановлено смартфон, камера якого фіксує переміщення рибки в акваріуму та передає ці дані на комп'ютер. Отримані дані аналізуються та у вигляді команд передаються роботу-транспортеру.

4. Ігор Шибка розробив електронні окуляри для незрячих

Ігор Шибка — звичайний школяр з Дніпра з незвичайно сильним бажанням зробити життя кожного зручнішим та комфортнішим. Його винахід попереджає про перешкоди, і таким чином полегшує пересування незрячих. Аналоги цьому винаходу у світі є, але Ігор зміг створити значно дешевший пристрій з тим же функціоналом.

5. Максим Терентьєв робить ефективнішим лікування варикозних захворюваня

Талановитий школяр із Херсона створив пристрій, який за допомогою електричного струму покращує венозний кровообіг. Завдяки цьому хлопець може допомогти людям з варикозними захворюваннями.

Пристрій вже проходить тестування. Якщо мрія Максима здійсниться, і його винаходом зацікавляться ті, хто може налагодити серійне виробництво. Адже це не лише збереже здоров'я тисячам українців, а й допоможе заощадити. Російський аналог 15 разів дорожчий!

6. Михайло Литовченко перетворює солону воду на прісну

Про цього хлопця та його винахід знають у США, Нідерландах та Швеції. Школяр з Дніпра створив модульну установку, яка працює за рахунок енергії хвиль та при цьому приносить подвійну користь: опріснює морську воду та виробляє електроенергію.

7. Сергій Дівянін створив бандаж, що замінює МРТ

Хлопець створив аналог МРТ, який коштує лише 500 грн. Це система із мікроакселерометра, мікроконтролера, передавача та спеціального програмного забезпечення. Кілька хвилин сканування, і діагностика готова.

Попри увагу усього наукового та медичного світу до свого винаходу, Сергій мріє, щоб дешевий аналог МРТ був доступним кожній українській лікарні.

8. Катя Михалко, Микита Владикін та Євген Шило вигадали вічний блокнот та олівець!

Уявіть блокнот, який ніколи не закінчується, олівець, який не потребує заточування і заміни. Це не фантастика, а реальні винаходи українських школярів. Записи будь-якою ручкою легко витираються із сторінок. Ідеально для студентів.

Як бачиш, сьогодні світ змінюють вже не дорослі, а звичайні школярі. Бажаємо тобі втілювати в життя всі свої ідеї, і можливо завтра ми напишемо саме про тебе!

Поширити у соц. мережах: