Osvitanova.com.ua

9 порад батькам, як підготувати дитину до садочка

 

За місяць почніть жити за розкладом дитячого садка: прокидатися, снідати, гуляти тощо. Так дитині легше буде адаптуватися до нових умов.

 

Навчить дитину проситися на горщик (якщо вона маленька) або ходити до вбиральні самостійно. Розкажіть, що туди потрібно ходити завчасно, а не коли вже «дуже-дуже хочеться».

 

Потроху привчайте малюка проводити час без вас: залишайте його з бабусями чи близькими. Малюк має звикнути, що навіть якщо мами немає у полі зору певний час, вона обов’язково повернеться.

 

Навчіть дитину їсти о певній годині та саме ту їжу, що їй готують. Ознайомтеся із меню садочка заздалегідь та готуйте такі страви вдома.

 

У садочку обов’язкова процедура: помити руки перед їжею. Навчіть дитину робити це самотужки, без вашої допомоги.

 

Навчайте поступово. Не все одразу буде вдаватися відмінно. До того ж процес одягання можна перетворювати на квест: хто швидше застібне ґудзики, хто акуратніше вдягне колготки, хто найгарніше зав’яже шарф тощо.

 

Пояснюйте, що не варто боятися звернутись до виховательки за потреби. Дитина має вміти казати, коли у неї щось болить або виникла проблема.

 

Познайомте дитину з однолітками, з якими вона ходитиме до садочка. Тоді вона охочіше бігтиме зранку до друзів у садок.

 

Роблячи щось за малюка, ви переконуєте його в тому, що він безпорадний і не здатний до розвитку, а тому потребує опіки й захисту.  

Поширити у соц. мережах: