Osvitanova.com.ua

Нещодавно “Нова українська школа” писала, що в Чернігові діють шкільні служби порозуміння. Вони складаються з психологів, соціальних працівників та учнів, які пройшли спеціальну підготовку. Якщо в школі в учнів виникає якийсь конфлікт, вони можуть звернутись в цю службу, аби та допомогла вирішити все мирим шляхом.

Члени служби порозуміння пройшли спеціальну підготовку з медіації конфліктів – вирішення конфліктів за допомогою посередника. Він допомагає проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб сторони конфлікту самі змогли обрати рішення, яке б задовольняло інтереси і потреби кожного. Важливо, що посередник не займає жодну зі сторін.

Для того, щоб школи краще зрозуміли, що таке служби порозуміння і як їх створюють – ГО “Ла Страда-Україна і Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Європейського Союзу створили навчально-методичний посібник “Створення системи служб порозуміння для впровадження медіації за принципом “рівний-рівному/рівна-рівній” та вирішення конфліктів мирним шляхом у закладах освіти”.

Завантажити файл можна тут.

 

Поширити у соц. мережах: