Osvitanova.com.ua

Зимова країна

В Києві вже в четвертий раз запрацює святковий парк розваг "Зимова Країна на ВДНГ". В цьому році він облаштований стилі українського Різдва. Як і минулих сезонів на вас чекатимуть одна з найбільших у Києві ковзанок, драйвові тюбінгові гірки, Резиденція Діда Мороза, святковий ярмарок "Корпорація подарунків", тропічна ферма "Планета Метеликів", спеціальна серія кінопоказів й квестів від "Центру сімейного дозвілля Teleport 360" та "Квестоманії", "Країна роботів", галерея 3D картин "Трик Арт", екологічно чистий простір для активного сімейного відпочинку KACHELI, мотузковий парк на деревах.

Коли: 8 грудня - 10 березня

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1.

Вхід: на територію парка вільний

Фільм "Пригоди S Миколая" 

Сім'я другокласника Артема зовсім недавно перебралася з великого міста до затишного будиночка в Карпатських горах. І опинилися вони там саме перед одним із найулюбленіших свят дітей – перед Днем Святого Миколая. Усі слухняні хлопчики та дівчатка повинні отримати подарунки від Миколая. Батьки вирішили проїхатися в місто і залишити Артема разом із сестрою Полею вдома самих. У цей час до них завалився сам Святий Миколай – вірніше злодій в його костюмі на прізвисько "Кабан". Діти повинні зробити все можливе, щоб не дати чоловікові зробити свою брудну справу. І допоможуть їм в цьому всі хлопці та дівчата в окрузі. Справжній Святий Миколай і його свято обов'язково будуть врятовані!

Коли: з 13 грудня 2018 року

Адрес: майже в будь-якому кінотеатрі

Вхід: від 30 грн

Країна північного сяйва 

Цього року в центрі Києва з’являться дві святкові локації – Софійська площа, яку прикрасять у кольорах північного сяйва, та Контрактова площа, головною темою містечка на якій стане творчість Марії Примаченко. У новорічну ніч цілодобово працюватиме фунікулер, щоб забезпечити переміщення між двома різдвяними локаціями. 

Софіївська площа, за задумом організаторів, передаватиме чудо північного сяйва. Головна ялинка столиці, яка розташовуватиметься неподалік дзвіниці, цього року буде дуже оригінальною: навколо неї буде встановлено панорамний екран, який імітуватиме північне сяйв. Святковий настрій у дні святкування цього року створюватимуть артисти, серед яких будуть і зірки українського шоу-бізу – Pianoбой, Руслана, ТНМК тощо. А ще новорічну атмосферу створюватимуть сяючі каруселі. Великі різдвяні святкування відбудуться 7 січня. В програмі передбачено концерт, виконання масової коляди, пригощання кутею та традиційна Хода звіздарів, яка пройде Андріївським узвозом.

Коли: до 13 січня Софійська площа, до 19 січня Конт рактова площа

Де: Контрактовая площадь, Софійська площа

Вхід: вільний

Резиденція святого Миколая в Києво-Печерській Лаврі

У резиденції цього року планують низку заходів, зокрема, дзеркальне шоу, відеоподорож стежками Миколая Чудотворця та розважальні програми для дітей та дорослих. Всі охочі можуть написати листа до Святого Миколая, завітати до "Альтанки бажань", познайомитись з творчими роботами різної техніки виконання митців та близько ста майстрів з України, Грузії та Ізраїлю. 

Коли: 17-31 грудня, 3 10:00 до 17:00

Де: Велика лаврська дзвіниця, вул. Лаврська, 9

Вхід: 50 грн

Місія: Викрадення Діда Мороза

А ви знаєте що замислив злий та жахливий Грінч? Він хоче вкрасти Діда Мороза та його чарівний посох без якого Новий Рік не настане. В цьому йому будуть допомагати непосидючі та наївні Посіпаки. Справи насправді дуже кепські, адже доведеться відправитися до Країни Динозаврів де головні глядачі шоу познайомляться з добрим Діно, який допоможе перервати плани Грінча та його жовтих помічників. Шоу інтерактивне, тому глядачі будуть допомагати головним героям, які прагнуть пригод у вирішенні задач, ребусів, загадок. Також маленькі чарівники з глядацької зали зможуть зробити пам’ятні фото з головними героями та персонажами шоу-казки.

Коли: 18-27 января

Де: м. Київ, вул. Пилипа Орлика 16/12, 6, Центр культури та мистецтв МВС

Вхід: 50-250 грн

Новорічний політ Маленького принца в комп'ютерний світ

Кожного року, готуючись до різдвяних і новорічних свят діти всієї країни прикрашають свої оселі та наряджають зелені красуні-ялинки новорічними прикрасами, щоб Святий Миколай бачив, як його чекають і люблять всі дітлахи. Кожен чекає свій подарунок. І навіть Маленького принца не обійшло це бажання... Отримавши омріяний подарунок, ігрову приставку, хлопчик починає втрачати відчуття часу і навіть не помічає, як потрапляє у пастку до Королеви комп’ютерних ігор. Найбільша небезпека,яка чекає на Маленького принца від лиходійки – загроза швидко подорослішати. Цікаво, хто прийде йому на допомогу і врятує? У виставі бере участь ілюзіоніст, учасник шоу "Україна має талант" .  На дітей чекає багато сюрпризів, веселий настрій і подарунки. Батьки  через екран монітора зможуть співпереживати дітям завдяки прямій трансляції в батьківському салоні. 

Коли: 19 грудня - 3 січня

Де: вул. Малинська, 16

Вхід: 350 грн

Космічна місія: У пошуках магічних стихій

На глядачів очікують сучасні цифрові технології планетарію, неперевершена гра акторів та виконавців, космічні персонажі, неонові та лазерні спецефекти, наукові експерименти, інтерактивні програми та космічна ялинка.

Коли: 19 грудня - 7 січня, о 10:00, 11:30, 13:00, 14:30

Де: Київський планетарій, вул. В. Васильківська, 57/3

Вхід: 200-400 гривен

Новорічна казка у Древньому Києві 

Шоу програма "Новорічна казка" для дорослих та дітей, а також справжня новорічна містерія розгорнеться у Древньому Києві в Князівстві Київська Русь напередодні і під час Новорічних свят та Різдвяних канікул. З 15 грудня 2018 року до 13 січня 2019 року персонажі будуть змінювати один одного в залежності від тематики свят. А завершаться новорічні святкування закриттям Головної Резиденції Святого Миколая 12 та 13 січня на Старий Новий рік. А вже 19 січня в суботу та 20 січня в неділю всіх запросять на шоу-програму Водохреща з можливістю зануритись у воду Лісового озера під час реконструкції занурення в священні води Іордану. Святкова вистава буде проходити 15-16 грудня, 19 грудня, 22-25 грудня, 29-30 грудня, з 2 по 7 січня і 12-13 січня. В інші ж дні буде працювати резиденція Святого Миколая, а також всіх гостей зустрічатиме Снігуронька і запрошуватиме в запальні хороводи і флеш-моби.

Коли: 22-25, 29-30 грудня та з 2 по 7, 12-13 січня. 

Де: Парк "Київська Русь", с. Копачів 

Вхід: 50-150 грн

Крап-Ля та новорічна програма

Новорічна вистава для тих, хто в підгузках.. Малята зможуть відправитись у подорож  з маленькими краплинками крізь та через різноманітний світ ВОДИ. Дітлахи створюватимуть струмки, пливтимуть ріками, пірнатимуть у море, вивчатимуть дно океану. І все це граючись, торкаючись, повзаючи, стрибаючи, поринаючи глибоко в казку разом з героями.  Інтерактивні ігри розроблені з урахуванням ніжного віку юних глядачів і спрямовані на розвиток моторики, сприйняття, координації, логіки, почуття ритму, розвитку тактильних відчуттів та ін.

Коли: 22 грудня - 13 січня

Де: Київський академічний театр ляльок,  вул. Грушевського, 1А

Вхід: 200 грн

Новорічне шоу "Академія бешкетників"

З 22 грудня 2018 року по 6 січня 2019 року у Палаці «Україна» в Києві відбудеться головна ялинка країни «Академія бешкетників»! Уявіть, що існує така школа, де вчать бешкетувати. І ось її учні повертаються додому на різдвяні канікули. І серед інших – найбільший бешкетник Антипко, який понад усе прагне загасити Різдвяну зірку, щоб свято ніколи не настало! Чи вдасться іншим героям зупинити маленького злодюжку? Дізнайтеся під час новорічної вистави для дітей! Щоб потрапити на шоу, купуйте квитки на нашому сайті або у касах міста.

Коли: 22 грудня - 06 січня

Де: м. Київ,  Палац "Україна", вул. В. Васильківська, 103

Вхід: 130 -300 грн

Новорічна вистава "Снігова квітка"

Театр ляльок на лівому березі Дніпра запрошує на новорічну дитячу виставу «Снігова квітка» за мотивами твору відомого казкаря Сергія Козлова. Напередодні Нового року сталася велика прикрість – ведмежатко захворіло. Тому його вірний друг Їжачок вирішив допомогти другу видужати та відправився за чарівною снігової квіткою і завдяки силі справжньої дружби відшукав її, попри всі перешкоди. Тому що Новий рік – чарівне свято і пропускати його не варто!

Коли: 22 грудня – 13 січня

Де:  Київський муніципальний академічний театр ляльок, вул.,Миропільська, 1

Вхід: 70 грн

Вистава "Новорічний гармидер"

Артисти з концертно-ігровою програмою подорожували всім світом і тепер вони завітають до Києва. Неймовірне видовище з велетнями, ілюзіоністами та акробатами. Танці, ігри, пісні! Та головна зірка цього шоу – дресирований крокодил!

Коли: 22 грудня - 07 січня

Де: Київський муніципальний академічний театр ляльок, вул. Миропільська, 1

Вхід: 70 грн

Казка-мюзікл "Білосніжка. Новорічна історія"

Справжній новорічний подарунок від акторів театру пригод і фантастики «Каскадер» - творців хітових вистав-мюзиклів «Кіт в чоботях», «Рапунцель. Казка про зниклу принцесу», «Снігова королева. Сила гарячого серця», які так полюбились глядачам України, Німеччини, Австрії та інших європейських країн. Для тих, хто цінує добрі, веселі та чарівні дитячі вистави, слід від яких назавжди лишається в серці кожної дитини. Найяскравіша ялинка України!  

Організатори свята готують для своїх глядачів неповторне вражаюче дійство, героєм якого стане кожна дитина. Запальні хороводи під новорічною ялинкою, веселе спілкування з Дідом Морозом та Снігуронькою, рухливі ігри та розваги обов’язково створять святковий настрій у кожного маленького гостя! А потім на усіх чекає надзвичайний подарунок - прем’єра нового мюзиклу театру «Білосніжка. Новорічна історія» за мотивами твору братів Грим, герої якого запросять вас до справжньої казкової подорожі, повної пригод та святкових чудес. 

Коли: 23.12-07.01

Де: Будинок Художника, вул. Артема (Січових Стрільців) 

Вход: 150-350 грн

Інтерактивний спектакль "Чарівний світ Різдва #3 – Гра почалась"

"ГРА Почалася" – це інтерактивний спектакль в стилі game fantasy для дітей та їх батьків. Тут вас здивують лазерними спецефектами, неоновими і світлодіодними костюмами і багато чим іншим. Напередодні Різдва готується до запуску нова комп’ютерна гра, яку з нетерпінням чекають усі геймери! Мама (веб-дизайнер) і тато (програміст) брали участь у створенні гри і готуються йти на її презентацію.  

Коли: 23.12-06.01

Де: Premier Palace Hotel, бул. Т. Шевченка / вул. Пушкінська 5-7/29

Вхід: 200-500 грн

Новорічні пригоди Сніговика

У святковий новорічний казковий ліс юних глядачів запрошують найголовніші персонажі Нового року - Дід Мороз і Снігуронька. Вони не тільки зустрінуть діточок у фойє театру, пограють і потанцюють із ними біля  ялинки, але й стануть героями веселої та доброї казки про невезучого Сніговика, шкідливу холоднечу, бешкетливих Зайцев і Ведмедя, який прокинувся серед зими. Вистава йде російською мовою. 

Коли: 24.12.2018 / 29.12.2018 / 31.12.2018 / 02.01.2019 / 06.01.2019 / 13.01.2019

Де: Новий український театр, вул. Михайлівська, 24Ж

Вхід: 200 грн

Новорічне шоу "Аліса і Країна Чудес" 

Перш ніж зануритись в атмосферу елегантної новорічної казки гості потрапляють на Різдвяний ярмарок у фойє, де з дітьми спілкуються казкова фея, дивні звірі, чаклуни і герої казок. Гостей зустрічає і вітає Святий Миколай у супроводі янголів. Що ж до сюжету, то в цій казці Аліса престала вірити в дива, аде одного дня сама потрапила до казки. 

Коли: 24.12-07.01

Де: Центр культури і мистецтв СБУ, Іринінська, 6, 

Вхід: 60-230 грн

Новорічна казка в Fairmont Grand Hotel Kyiv

Компанія подій Domino спільно з Fairmont Grand Hotel приготувала для вас найбільш захоплюючі і неймовірні пригоди. На вас  чекають 8 величезних фотозоні, які сповна дають відчути чари новорічної казки;  неймовірні, 4-метрові декорації;  професійні актори;  новорічні подарунки, багато конфеті і фото, аквагрим і глітер-тату. Дитина візьме участь у казковому мюзіклі.
- інтерактивна зона для малюків з батутами та атракціонами. 

Коли: 25-30 грудня, об 11:00, 16:00, 19:00

Де: Fairmont Grand Hotel Kyiv, вул. Набережно-Крещатицька, 1

Вхід: 1000 грн

Вистава-гра "Сім добрих справ Миколая"

Святий Миколай вже поспішає на зустріч зі своїми маленькими друзями та їхніми батьками! Він неодмінно принесе дива та подарунки, але все не так просто… Адже далеко не всі добре поводили себе увесь рік, і тепер аби отримати бажаний подарунок, глядачам разом з героями казки доведеться особисто виконати сім добрих справ! Поспішайте на веселу, захопливу виставу-гру!

Коли: 25 грудня - 13 січня

Де: Новий український театр, вул. Михайлівська, 24Ж

Вход: 200 грн

Вертепне різдвяне дійство "Різдвяна колискова"

Перед глядачем постають добрі волхви-царі, злий цар Ірод, нещасна мати Рахіль, тесля Йосип, Діва Марія та маленький Ісус у колисці, якому Мати співає колискову, прагнучи вберегти його від усякого лиха. А розповідають цю давню історію три Янголи. Чарівна музика, красиві вірші, майстерність акторів-лялькарів та віра у справжнє диво робить цю виставу особливою в репертуарі театру. Вистава вчить дітей добру і передає світлий і радісний настрій найяскравішої події людства — народження Ісуса Христа.

Коли: 25 грудня, 07 січня

Де: Київський муніципальний академічний театр ляльок, вул. Миропільська, 1

Вхід: 70 грн

Шоу на льоду "Снігова королева"

Традиційно на новорічні свята концертна агенція «Аншлаг» пропонує наймолодшим глядачам яскраві казкові проекти у жанрі театру фігурного катання. 28 грудня (16:00 та 18:30) і 29 грудня (11:00, 13:30 та 16:00) у столичному Палаці Спорту буде представлено виставу з найкращими фігуристами України та світовими зірками фігурного катання – зимову казку «Снігова королева». Унікальний сценарій, авторська музика, новітні візуальні технології, величезний LED-екран, яскраві сценічні костюми та атмосфера справжньої казки подарують святковий настрій усій родині.

Коли: 28.12 та 29.12

Адрес: Палац Спорту, Спортивна площа, 1,

Вход: 150-230 грн

Казка з оркестром "Снігова королева"

Ольга Сумська прочитає малятам відому казку Ганса Християна Андерсена. А Національний ансамбль «Київська Камерата» зіграє для слухачів твори Едварда Гріга, Яна Сибеліуса і Курта Аттерберга. Художнім доповненням цього вечора стане водний живопис у виконанні Ангеліни Золотої та пісочний живопис у виконанні Віктора Пісочного. Уявіть собі казкові візерунки, які з’являються майже з не звідки під звуки чарівної музики або ж супроводжують розповідь справжньої зимової казки про те як кохання може скреснути будь-яку кригу.

Коли: 29.12 - 30.12

Де: Національна музична академія України, вул. Архітектора Городецького, 1-3/11

Вход: 120-395 грн

Вистава "Новорічна мандрівка" 

Під час вистави за участі професійних циркових артистів та шоу неонових вогнів від театру Ismenlight глядачам доведеться здійснити цікаву мандрівку та врятувати разом з Дідом Морозом довгоочікуване свято – Новий Рік!

Коли: 29.12-06.01

Де: Будинок Кіно, вул. Саксаганського, 6

Вхід: 100-380 грн

Інтерактивна вистава "Новорічні пригоди Ліндзяго на Планеті Принцес"

Вистава відбудеться у форматі інтерактивного спілкування з глядачами. Усі ролі будуть виконувати ростові ляльки. Хлопчики і дівчатка не тільки побачать захоплюючу історію за участі відомих персонажів мультфільмів, а й візьмуть у ній безпосередню участь. А почалося все з того, що пташка Ред хотіла усамітнитися на безлюдній планеті, а потрапила на конкурс казкових принцес. І так сталося, що всім принцесам почала загрожувати небезпека від монстра Серпентина. Тепер врятувати дівчат може тільки хоробрий Лідзяго разом з усіма глядачами.

Коли: 30 грудня - 7 січня, о 12:00

Адрес: Fairmont Grand Hotel Kyiv, вул. Набережно-Крещатицкая, дом 1

Вход: від 160 до 560 гривень. Діти до 5 років у супроводі дорослого відвідують виставу безкоштовно.

Вистава "Зимова казка"

Весела, запальна та добра вистава! Простий і трохи наївний сюжет "Зимової казки" сповнений гумором, піснями, танцями, погонями, інтригою, та так схожий на старі добрі мультфільми про Дідуся Мороза, бешкетних Зайчат, хитру Лисицю та дурненького Вовка. І діти і дорослі весело регочуть і голосно аплодують улюбленим героям!

Коли: 30 грудня - 12 січня

Де: Новий український театр, вул. Михайлівська, 24ж

Вхід: 200 грн

Казки  On/off Line

Вирішивши знищити казки, потужний Інтернет придумує план, який зітре їх з усіх файлів цього світу. Якщо йому вдасться зібрати частини Великого Роутера, які розкидані в різних сторонах світу, тоді все казкове зникне назавжди, а малюки стануть маріонетками негативу в Інтернеті. Але казкові герої налаштовані рішуче! Хлопчик Данило, Котигорошко та Змій Горинич завадять планам «Нета» здійснити задумане. На допомогу героям прийдуть Дід Мороз і Снігуронька.  

Коли: 2-7 явнваря, об 11:00, та 13:00

Де: готель "Козацький",  вул. Михайлівська, 1/3,

Вхід: 200-500 грн

Шоу на льоду "Аліса в країні чудес"

З 2 по 4 січня 2019 року у київському Палаці Спорту відбудеться прем’єра льодового шоу «Аліса у країні див» за участю артистів цирку та фігурного катання. Глядачі зустрінуться з дівчинкою Алісою, яка здійснила дивовижну подорож у Задзеркалля та зустрілася там з чорною та білою шаховою королевою, божевільним капелюшником, гральними картами, гусінню та з іншими героями. Неймовірне світло, звук, спец ефекти та майстерність виконавців зроблять цю знайому історію справжнім дивом, яка запам’ятається надовго і дітям, і їх батькам. Аби подарувати дитині казку у перші дні Нового Року, придбайте квитки на льодову виставу «Аліса у країні див» на нашому сайті або замовте квитки з доставкою. 

Коли: 02 - 04 січня

Де: Палац Спорту, Спортивна площа, 1

Вход: 150 - 490 грн

Шоу "Фіксики грають у цирк"

Головні герої свята Дім Дімич, Фаирус, Нолік та Сімка разом з глядачами потраплять у віртуальний світ. Щоб повернутися назад, їм буде потрібно виконати безліч завдань та пройти багато випробувань.

Коли: 02 - 04 січня

Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Вхід: 90-790 грн

Резиденція Святого Миколая у Мамаєвій Слободі

Подорож козацькими стежками розпочинається від головного входу козацького селища, де гарно вбрана дівчина-козачка зустрічає гостей та проводить козацьким селищем до «Головної Резиденції Святого Миколая». При вході до резиденції гостей зустрічає відважний козак та проводить їх до Миколая, який радісно чекає на них. Святий Миколай розпитує гостей про їх вчинки, добрі та не дуже, впродовж року. Миколай має всі ознаки українця, бо ж одягнений у священні ризи та у підбитий бобровим хутром шляхетський кунтуш. Для гостей він виконає на старосвітській лірі канти 17-18 століття та пригостить діток подарунком або ж і різочкою.

Когда: з 4 по 28 грудня

Адрес: вул. Донця, 2 

Вход: 200 грн

Поширити у соц. мережах: